Christine's keukentafeldiner salade

Hotspot: Christine’s keuken – Uitgeest

Weet je waar ik echt enthousiast van kan worden? Mensen met liefde voor wat ze doen, wat dat dan ook is. Die hun dromen achterna gaan en iets tofs creëren. Iets unieks en iets eigens.

Op een woensdagavond in april reed ik vanuit mijn werk richting Uitgeest. Ik was namelijk uitgenodigd voor een, zoals dat heet, keukentafeldiner en de locatie was Christine’s keuken. Waar ik woon in de kop van Noord-Holland is dat nog niet zo’n veel voorkomend fenomeen en ik was nieuwsgierig wat dat dan inhoudt en hoe dat dan is.

Wat is een keukentafeldiner?

Een keukentafeldiner is een diner dat wordt gehouden aan (hoe kan het ook anders) de keukentafel bij iemand tuis en in dit geval was het de keukentafel van Christine. Een gastvrije, vrolijke dame die je direct welkom laat voelen in haar mooie, lichte huis in uitgeest. In het midden van de woonkamer vind je een grote, lange eettafel die volledig gedekt was met glazen, vrolijke Pip bordjes en gezellige bloemetjes.

2 Christines keukentafeldiner

Het gezelschap

Samen met 8 andere nam ik plaats aan de keukentafel van Christine. Het gezelschap bestond uit bekende en voor mij ook onbekende (food)bloggers en (culi)journalisten uit de regio. Een gezellig gezelschap dat elkaar al snel beter leerde kennen tijdens het diner. Dat is direct ook het leuke aan een keukentafeldiner. Je kunt met een bekend gezelschap komen dineren bij Christine maar je kunt je ook inschrijven voor het keukentafeldiner waarbij je met anderen gaat dineren. Leuk voor als je alleen bent zodat je (nieuwe) mensen leert kennen maar ook als je met z’n tweeën eens anders wilt dineren dan in een restaurant.

3 Christines keukentafeldiner

Het keukentafeldiner

Christine serveert een 3-gangendiner aan haar keukentafel en in ons geval was het, moet ik zeggen, echt een heerlijk diner. Nu heeft Christine ook een praktijkgerichte koksopleiding gedaan en dat is zeker te merken. Ons voorgerecht bestond uit dunne asperges omhuld met gerookte zalm op een bedje van rucola. Het hoofdgerecht was varkenshaas (prachtig rosé gebakken), met aardappeltjes en groenten welke geserveerd werd met een kleurrijke salade met vijgen en bloemen (een plaatje!). Het dessert was zelfgemaakte vanille-ijs met aardbeiencoulis en een after eight bakje gevuld met slagroom. Alles werd geserveerd met een bijpassende wijn en een lekkere kop cappuccino toe.

Christine's keuken tafeldiner salade

Wat vind ik ervan?

Ik vond het echt een leuke ervaring. Je dineert in een klein gezelschap in een gezellige, informele setting waardoor je elkaar ook beter leert kennen en met verschillende tafelgenoten een gesprek kunt aangaan. Het eten was erg lekker en alles werd op tijd, warm en tegelijk geserveerd. Wat mij betreft een aanrader om eens te gaan dineren zeker als je eens wat anders wilt en graag verrast wilt worden. Het keukentafeldiner kost 25 euro per persoon (excl. frisdrank, wijn en bier) en op de website van Christine’s keuken kun je zien welke data en welke thema’s er zijn. Helaas is de website van Christine’s keuken op dit moment uit de lucht. Neem voor meer informatie contact op met Christine zelf.

Christine’s keuken
De Cnollenbijter 50
1911 KC Uitgeest
06 15 09 23 47

Ik ben op uitnodiging aanwezig geweest bij het keukentafeldiner van Christine’s keuken. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet en zoals altijd lees je hier mijn eigen, eerlijke en persoonlijke mening. Lees voor meer informatie ook mijn disclaimer.

2 reacties op “Hotspot: Christine’s keuken – Uitgeest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *