Mosselen 533 640x540 1

Hotspot: 5&33 – Amsterdam

Hotspot: 5&33, gelegen middenin het centrum van Amsterdam, aan de Martelaarsgracht en recht tegenover Amsterdam Centraal. Het is een sfeervolle hotspot waar je rustig, uitgebreid kunt dineren, een lekker drankje kunt drinken maar waar ook met enige regelmaat fijne events georganiseerd worden. Ik bezocht deze hotspot en ga je precies vertellen wat ik ervan vind!

Een tijdje geleden ontving ik een toffe uitnodiging in mijn mailbox voor een avondje “Kleppen en Kanen”. Kijk, zoiets trekt natuurlijk direct je aandacht. Kleppen en kanen stond voor een avondje genieten van verse mosselen en wijn. Ik ben dol op mosselen en was tot nu toe nog niet in 5&33 geweest. Na goede verhalen gehoord te hebben over dit Amsterdamse restaurant was ik benieuwd!

Zodra je 5&33 binnenstapt waan je, je echt even in een andere wereld. Vanaf de drukke, rumoerige straat kom je binnen in een rustige, sfeervolle omgeving. De inrichting is vrij donker maar wel sfeervol verlicht en voelt gezellig en warm aan. In het midden van het restaurant staat een prachtige open haard waar ik tijdens het diner uitzicht op had.

Hotspot: 5&33 - Amsterdam

Kleppen en Kanen bij 5&33

Sinds kort kun je bij 5&33 elke zondag terecht voor “Kleppen en Kanen”. Hierbij kun je genieten van verse mosselen en witte wijn voor 49,- voor 2 personen. De mosselen zijn echt heel erg lekker. Ze zijn lekker gekruid, zelf vond ik ze licht pittig (ik houd daar wel van) maar er waren ook tafelgenoten die ze juist best pittig vonden. Bij de mosselen werd geroosterd brood geserveerd samen met een lekkere, frisse salade en heerlijke, zelfgemaakte frietjes. Echt een feestmaaltijd als je van mosselen houdt.

Hotspot: 5&33 - Amsterdam

Niet alleen voor een heerlijke pan mosselen kun je goed terecht bij 5&33, de menukaart staat bomvol mooie gerechten waarbij de focus op shared dining ligt met. zoals ze het zelf zo mooi noemen, authentieke mediterrane smaken met een Italiaanse twist. Op dinsdag heb je “Truffle Tuesday”  waarbij je huisgemaakte pasta met verse truffel geserveerd krijgt. Op de website van 5&33 kun je hierover helaas geen informatie vinden maar op de Facebookpagina vind je een overzicht met geplande events.

Mijn mening over 5&33

Ik vind 5&33 een mooie, sfeervolle locatie waar ik echt heerlijk gegeten heb. De mosselen waren goed bereid, erg smaakvol als ook de bijgerechten. Personeel was vriendelijk en er wordt voornamelijk Engels gesproken. Persoonlijk vind ik dat zelf niet zo’n probleem. Ik zou zeker nog eens terug gaan naar 5&33 al is het alleen maar om die huisgemaakte pasta met verse truffel eens te proberen of een van de vele gerechten van de kaart die stuk voor stuk heerlijk klinken.

Hotspot: 5&33 - Amsterdam

5&33
Martelaarsgracht 5
1012 TM Amsterdam
020-820 5333
Meer info vind je via WWW 

Ik heb op uitnodiging in dit restaurant gedineerd. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet en zoals altijd lees je hier mijn eigen, eerlijke en persoonlijke mening. Lees voor meer informatie ook mijn disclaimer. De afbeeldingen in dit artikel zijn van 5&33 zelf, het was helaas te donker (argh die wintermaanden ook 😉 ) om zelf mooie foto’s te maken van het diner.

2 reacties op “Hotspot: 5&33 – Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *