Volg mij:
Deegwaren Brood & Pizza

Hotdog in een broodje

Hotdog in een broodje

Tja, hoe zal ik dit recept eens noemen? Hotdog in een broodje? Broodje hotdog? Hotdog met een broodje eromheen? Geen idee! Wat zou een goede naam zijn voor dit recept? Ik laat het eens aan jou over deze keer.

Als je van een broodje hotdog houdt dan raad ik je deze overigens zeker aan! Dit is namelijk het broodje hotdog 2.0, de verbeterde, nog lekkerdere versie. Denk aan een lekker warm worstje met een omhulsel van zacht, luchtig, iets krokant brood en een vleugje mosterd. Warm, uit de oven en alleen de geur al… zo lekker! Geloof mij, als je deze broodjes eenmaal maakt, wil je ze vaker maken!

Makkelijk recept voor hotdog in een broodje

Het recept is eigenlijk niet heel moeilijk. We starten met het maken van het deeg welke je goed moet kneden. Vervolgens heb je even geduld nodig want het deeg moet immers ook even rijzen. Daarna wikkel je het deeg om de worstjes heen, weer even laten rijzen en tot slot bak je de broodjes af in de oven. Even laten afkoelen (dat is lastig, ik weet het 😉 ) en dan… genieten! Met een grote “g” en niet een zachte want ik kom niet uit Brabant maar mocht je er wel vandaan komen gooi ‘m er gerust in 😉 . Ik weet dat jullie daar dol zijn op worstenbroodje en ben heel benieuwd of deze wellicht misschien ook wel in de smaak valt bij mijn zuidelijke landgenoten.

Probeer het maar eens, ik leg je stap voor stap uit hoe je ze maakt zodat je ze zelf precies zo kunt namaken en hopelijk net als ik er lekker van kunt smullen!

Hotdog in een broodje


Het recept voor hotdog in een broodje:

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 45 minuten
Totale tijd: 50 minuten (+ rijzen van het deeg)
Hoeveelheid: 12 hotdogs in een broodje

Wat heb je nodig voor hotdog in een broodje (ingrediënten):

  • 300 gram bloem
  • 100 ml lauwwarme melk
  • 10 gram roomboter + 2 eetlepels
  • 4 gram gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei + 1 eidooier
  • sesamzaad (ongeveer 1 eetlepel)
  • dijon mosterd

Hoe maak je hotdog in een broodje :

  1. Neem een kommetje en doe hier de lauwwarme melk in samen met de suiker en de gist. Meng even door elkaar en laat dit een paar minuten staan.
  2. In een ruime kom doe je de bloem, 1 eetlepel Griekse yoghurt, 1 ei en 1 eidooier en hierbij giet je het gistmengsel. Kneed dit vervolgens met de hand of in de keukenmachine tot een soepel deeg.
  3. Kneed als laatste de roomboter en het zout erdoor.
  4. Maak de ruime kom schoon, doe een beetje zonnebloemolie in de kom en leg de bol deeg hierin. Draai de bol om zodat deze aan alle kanten voorzien is van een dun laagje olie en het deeg niet aan de kom blijft plakken. Dek de kom af en laat dit nu 45-60 minuten rijzen.
  5. Hierna verdeel je het deeg in 12 stukken en rol hier lang slierten van die je iets plat drukt (denk aan tagliatelle maar dan iets dikkere slierten).
  6. Neem de worstjes en voorzie ze met een kwastje van een dun laagje mosterd.
  7. Rol het deeg om de worstjes en druk het deeg bij de uiteinde goed aan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Laat het deeg nu weer 45 minuten rijzen.
  9. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  10. Kluts nu het laatste eitje en bestrijk hiermee de broodjes vlak voor ze de oven in gaan.
  11. Bak de broodjes af in ongeveer 15 tot 20 minuten.
  12. Smelt ondertussen 2 eetlepels boter terwijl de broodjes in de oven zitten.
  13. Zodra de broodjes uit de oven komen bestrijk je ze met de gesmolten boter en verdeel je nog er naar smaak een beetje sesamzaad over. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

Hotdog in een broodje

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter