fbpx
Hotdog in een broodje

Hotdog in een broodje

Tja, hoe zal ik dit recept eens noemen? Hotdog in een broodje? Broodje hotdog? Hotdog met een broodje eromheen? Geen idee! Wat zou een goede naam zijn voor dit recept? Ik laat het eens aan jou over deze keer.

Als je van een broodje hotdog houdt dan raad ik je deze overigens zeker aan! Dit is namelijk het broodje hotdog 2.0, de verbeterde, nog lekkerdere versie. Denk aan een lekker warm worstje met een omhulsel van zacht, luchtig, iets krokant brood en een vleugje mosterd. Warm, uit de oven en alleen de geur al… zo lekker! Geloof mij, als je deze broodjes eenmaal maakt, wil je ze vaker maken!

Makkelijk recept voor hotdog in een broodje

Het recept is eigenlijk niet heel moeilijk. We starten met het maken van het deeg welke je goed moet kneden. Vervolgens heb je even geduld nodig want het deeg moet immers ook even rijzen. Daarna wikkel je het deeg om de worstjes heen, weer even laten rijzen en tot slot bak je de broodjes af in de oven. Even laten afkoelen (dat is lastig, ik weet het 😉 ) en dan… genieten! Met een grote “g” en niet een zachte want ik kom niet uit Brabant maar mocht je er wel vandaan komen gooi ‘m er gerust in 😉 . Ik weet dat jullie daar dol zijn op worstenbroodje en ben heel benieuwd of deze wellicht misschien ook wel in de smaak valt bij mijn zuidelijke landgenoten.

Probeer het maar eens, ik leg je stap voor stap uit hoe je ze maakt zodat je ze zelf precies zo kunt namaken en hopelijk net als ik er lekker van kunt smullen!

Hotdog in een broodje

Hotdog in een broodje

Een hotdog opgerold in een broodje, super lekker en makkelijk recept.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 12 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram bloem
  • 100 ml melk (lauwwarm)
  • 2 eetlepels roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 4 gram gist (droge gist)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren (middel)
  • 1 eidooier
  • sesamzaad, mosterd (dijon)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Neem een kommetje en doe hier de lauwwarme melk in samen met de suiker en de gist. Meng even door elkaar en laat dit een paar minuten staan.
  • In een ruime kom doe je de bloem, 1 eetlepel Griekse yoghurt, 1 ei en 1 eidooier en hierbij giet je het gistmengsel. Kneed dit vervolgens met de hand of in de keukenmachine tot een soepel deeg.
  • Kneed als laatste de roomboter en het zout erdoor.
  • Maak de ruime kom schoon, doe een beetje zonnebloemolie in de kom en leg de bol deeg hierin. Draai de bol om zodat deze aan alle kanten voorzien is van een dun laagje olie en het deeg niet aan de kom blijft plakken. Dek de kom af en laat dit nu 45-60 minuten rijzen.
  • Hierna verdeel je het deeg in 12 stukken en rol hier lang slierten van die je iets plat drukt (denk aan tagliatelle maar dan iets dikkere slierten).
  • Neem de worstjes en voorzie ze met een kwastje van een dun laagje mosterd.
  • Rol het deeg om de worstjes en druk het deeg bij de uiteinde goed aan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Laat het deeg nu weer 45 minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  • Kluts nu het laatste eitje en bestrijk hiermee de broodjes vlak voor ze de oven in gaan.
  • Bak de broodjes af in ongeveer 15 tot 20 minuten.
  • Smelt ondertussen 2 eetlepels boter terwijl de broodjes in de oven zitten.
  • Zodra de broodjes uit de oven komen bestrijk je ze met de gesmolten boter en verdeel je nog er naar smaak een beetje sesamzaad over. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 132kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 4g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 2g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Hotdog in een broodje

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

2 reacties op “Hotdog in een broodje”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top