fbpx
Gember Worteltjes

Gember Worteltjes

Worteltjes! Niet alleen onwijs lekker & gezond maar je kunt er ook nog eens alle kanten mee op. Denk aan worteltaart (carrot cake), hutspot, salade, wortelsoep of gewoon gekookte worteltjes. Om dit laatste niet zo ‘gewoon’ te maken kun je er met een paar eenvoudige ingrediënten iets verrassends van maken….

Gember worteltjes! Gember is fris, zoetig en licht pittig. Om het zoete nog meer naar boven te halen gebruik ik wat honing in dit recept. Dit is echt ideaal om te maken voor een doordeweekse aardappel, vlees & groente avond maar ook als side dish als je een keer wat uitgebreider kookt. Gebruik trouwens wel verse gember voor dit recept. Heb je dit niet in huis maar wel gember siroop dan kun je dat ook gebruiken maar laat de honing dan achterwege (gembersiroop is al erg zoet van zichzelf). De gedroogde gember (djahé) liever niet gebruiken deze voegt te weinig smaak toe en ook stemgember (de bolletjes op siroop) zijn eigenlijk veel te zoet.  Deze gember worteltjes zijn super lekker én ook nog eens makkelijk te maken.

Gember Worteltjes

Wat  je nodig hebt voor 2 personen Gember Worteltjes:

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

  • 400-500 gram Verse bospeen of winterpeen
  • 2 cm verse gember geschild en geraspt
  • 2 tl honing
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el boter

Hoe je Gember Worteltjes maakt:

Breng een ruime pan met wat water aan de kook. Ondertussen schil je de bospeen of de winterpeen en snij je ze in stukjes van ongeveer 3 centimeter. Gebruik je bospeen en is ‘ie vrij dik snij ze dan ook in de lengte doormidden.

Doe de wortels in een de pan met kokend water en een snufje zout en kook ze in 4 minuten beet gaar.

Laat de wortels uitlekken en spoel ze af met koud water.

De nu de boter, gember en honing en een koekenpan op middelhoog vuur en voeg hier de wortels bij. Schep ze voor ongeveer 2 a 3 minuten om en breng om smaak met een klein beetje zout & peper. Bestrooi met de sesamzaad.

Gember Worteltjes

myTaste.be

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

5 reacties op “Gember Worteltjes”

  1. Heerlijk, vanavond gemaakt maar dan uit de oven. Voor dag en door ook vaak ‘gewoon’ gekookt met een flinke scheut stroop

    1. Wat leuk Nanda! Dit is echt mijn allereerste recept welke ooit op mijn blog is verschenen. Toevallig dat jij die dan maakt, tof 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top