Volg mij:
Bijgerechten

Gember Worteltjes

Gember Worteltjes

Worteltjes! Niet alleen onwijs lekker & gezond maar je kunt er ook nog eens alle kanten mee op. Denk aan worteltaart (carrot cake), hutspot, salade, wortelsoep of gewoon gekookte worteltjes. Om dit laatste niet zo ‘gewoon’ te maken kun je er met een paar eenvoudige ingrediënten iets verrassends van maken….

Gember worteltjes! Gember is fris, zoetig en licht pittig. Om het zoete nog meer naar boven te halen gebruik ik wat honing in dit recept. Dit is echt ideaal om te maken voor een doordeweekse aardappel, vlees & groente avond maar ook als side dish als je een keer wat uitgebreider kookt. Gebruik trouwens wel verse gember voor dit recept. Heb je dit niet in huis maar wel gember siroop dan kun je dat ook gebruiken maar laat de honing dan achterwege (gembersiroop is al erg zoet van zichzelf). De gedroogde gember (djahé) liever niet gebruiken deze voegt te weinig smaak toe en ook stemgember (de bolletjes op siroop) zijn eigenlijk veel te zoet.  Deze gember worteltjes zijn super lekker én ook nog eens makkelijk te maken.

Gember Worteltjes

Wat  je nodig hebt voor 2 personen Gember Worteltjes:

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

  • 400-500 gram Verse bospeen of winterpeen
  • 2 cm verse gember geschild en geraspt
  • 2 tl honing
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el boter

Hoe je Gember Worteltjes maakt:

Breng een ruime pan met wat water aan de kook. Ondertussen schil je de bospeen of de winterpeen en snij je ze in stukjes van ongeveer 3 centimeter. Gebruik je bospeen en is ‘ie vrij dik snij ze dan ook in de lengte doormidden.

Doe de wortels in een de pan met kokend water en een snufje zout en kook ze in 4 minuten beet gaar.

Laat de wortels uitlekken en spoel ze af met koud water.

De nu de boter, gember en honing en een koekenpan op middelhoog vuur en voeg hier de wortels bij. Schep ze voor ongeveer 2 a 3 minuten om en breng om smaak met een klein beetje zout & peper. Bestrooi met de sesamzaad.

Gember Worteltjes

myTaste.be

Deel dit bericht
Volgend artikel

Ook lekker...

5 Reacties

  • Beantwoorden Monique

    Ziet er lekker uit, en gezond

    1 december 2014 at 20:56
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Dank je wel! Zijn ook erg lekker, zeker eens proberen 😉

      1 december 2014 at 21:34
  • Beantwoorden My happy kitchen

    oh dit klinkt echt lekker, ga ik zeker een keer proberen!
    Groetjes
    Anne-Marie

    11 december 2014 at 19:10
  • Beantwoorden Nanda

    Heerlijk, vanavond gemaakt maar dan uit de oven. Voor dag en door ook vaak ‘gewoon’ gekookt met een flinke scheut stroop

    5 juni 2017 at 20:28
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk Nanda! Dit is echt mijn allereerste recept welke ooit op mijn blog is verschenen. Toevallig dat jij die dan maakt, tof 😀

      5 juni 2017 at 23:49

    Laat een reactie achter