Gember Biefstuk met Bimi uit de Wok

Gember Biefstuk met Bimi uit de Wok

Vandaag heb ik weer een fijn & lekker snel gerechtje voor jullie namelijk Gember Biefstuk met Bimi uit de Wok. Dit heerlijke wokgerechtje zet je binnen (jawel) 30 minuten op tafel. Ideaal voor die dagen dat je net even wat minder tijd hebt om te koken of omdat de zomer er weer aan zit te komen en je met het mooie weer misschien wel liever in je tuintje of op het balkon vertoefd dan in de keuken staat. Dit Aziatische wokgerechtje is fris, heel licht pittig door de gember en de witte peper en ontzettend smaakvol. Kan ik je misschien al stiekem verklappen dat ‘ie hier al meerdere keren op tafel is verschenen? Zó lekker is ‘ie en ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken.

Bimi is in Japan ontstaan door broccoli te kruisen met Chinese Kool. Het doet mij altijd een beetje denken aan baby broccoli maar de smaak is wat milder en ietsje zoeter dan brocolli. Een fijne groente om even kort te koken (blancheren) en dan in de wok mee te bakken. Het heeft een lekkere bite en in combinatie met de biefstuk en smaakmakers in dit wokgerechtje komt ‘ie nog eens prima tot zijn recht.

Nog een kleine tip voor we aan de slag gaan. Haal je biefstuk voor je deze gaat bakken of wokken altijd ongeveer een half uur van te voren uit de koelkast. Dan ‘schrikt’ hij niet zo in de hete pan en blijft ‘ie lekker mals.

Wat je nodig hebt voor Gember Biefstuk met Bimi uit de Wok:

Bereidingstijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

  • 200 gr rijst
  • 250 gr biefstuk
  • 200 gr bimi
  • 1 middelgrote ui
  • 1 flinke cm gember
  • 1 stengel bosui in ringetjes gesneden
  • 6 el water
  • 2 tl oestersaus
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl maizena
  • 1 tl suiker
  • 1 tl witte peper
  • 1/2 el azijn
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • olie

Hoe je Gember Biefstuk met Bimi uit de Wok maakt:

1. Kook de rijst zoals je gewend bent of zoals beschreven op de verpakking. Zorg ervoor dat de rijst klaar is zodra je gaat wokken. Het wokken duurt namelijk maar een paar minuten.

2. Zet een steelpannetje op het vuur met ruim water en een snufje zout en breng dit aan de kook.

3. Ondertussen snij de biefstuk in reepjes en marineer het met 1 tl maizena.

4. Maak de woksaus klaar door in een kom het volgende te doen: 2 tl oestersaus, 2 tl sesamolie, 6 el water, 1 tl maizena, 1/2 el azijn, 1tl suiker, 1 tl witte peper, verkruimel er een 1/2 blokje kippenbouillon over en meng alles goed door elkaar.

5. Was en snij de bimi in hapklare stukken van ongeveer 2-3 cm. Doe de bimi even kort, ongeveer 3 minuten in het kokende water. Giet het water af en hou de bimi apart.

6. Snipper een uitje fijn. Schil en rasp de gember.

7. Verhit wat olie in de wok en fruit de gember en het uitje even kort aan. Voeg de biefstuk toe en wok tot de biefstuk de gewenste garing heeft. Liever een beetje rood? Dan een maar een paar minuutjes wokken en anders wok je vlees langer waardoor het ook minder rood wordt. Saus erbij. Bimi erbij en alles even goed door elkaar wokken. Door de maizena kan de saus behoorlijk inkoken. Als de saus wat te dik is geworden kun je een beetje water (half kopje) toevoegen.

8. Serveer met de rijst en strooi als garnering (en smaakmaker) er nog wat verse bosui in ringetjes overheen.

Dit recept is trouwens ook erg lekker met bijvoorbeeld noodles i.p.v. rijst.

Gember Biefstuk met Bimi uit de WokEet smakelijk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

8 gedachtes op “Gember Biefstuk met Bimi uit de Wok”

    1. Lief is dol op noodles dus meestal kook ik én rijst (voor mij) én noodles (voor hem) bij dit soort gerechten 🙂 Moest natuurlijk wel even van hem proeven en ook die combi is heerlijk 😉

  1. Ziet er heerlijk uit. Wel jammer dat er in de ‘ oosterse keuken’ veel gember gebruikt, want ik vind ddat zo vies!! hahahah..Weet jij misschien een goed evervanger?

    1. Hmm d’as een lastige, zelf ben ik dol op gember maar kan ook begrijpen dat je het misschien niet lekker zou kunnen vinden; het is nogal een uitgesproken smaak. Voor dit recept zou ik als ik geen gember zou gebruiken het vervangen voor iets fris, zoets maar ook pittigs dus die drie smaken moeten dan terugkomen en dat kan door iets meer witte peper, suiker weglaten en vervangen witte basterdsuiker en dan iets meer bijvoorbeeld 2 theelepels en eventueel wat citroenrasp erdoorheen doen en goed proeven tijdens het maken. Hoop dat je hier iets aan hebt 🙂

  2. Het is dat ik sinds kort geen hap vlees meer door de keel krijg, want dit lijkt mij een ontzettend lekker receptje. Vooral heel fijn om te weten hoe je zelf een woksausje maakt. Ik denk dat ik dit eens ga proberen met gamarineerde tofu en champignons ipv biefstuk.

    1. Normaal ben ik niet zo van de linkjes in reacties maar deze laat ik graag staan: complimenten, wat een mooi verhaal en een mooie beweegreden om geen vlees meer te eten! Denk zo dat dit gerecht ook waanzinnig lekker met shi takes of andere champignons is. Je kunt ze natuurlijk op dezelfde manier bakken als de biefstuk (ietsjes korter) hmm klink niet verkeerd als ik er zo over na denk 😉 Laat het me weten mocht je het proberen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top