Gember Biefstuk met Bimi uit de Wok

Gember biefstuk met bimi uit de wok

Vandaag heb ik weer een fijn en lekker snel gerechtje voor jullie, namelijk gember biefstuk met bimi uit de wok. Dit heerlijke wokgerechtje zet je binnen (jawel) 30 minuten op tafel. Ideaal voor die dagen dat je net even wat minder tijd hebt om te koken!

Makkelijk gerecht uit de wok

Of natuurlijk omdat de zomer er weer aan zit te komen en je met het mooie weer misschien wel liever in je tuintje of op het balkon vertoefd dan in de keuken staat. Dit Aziatische wokgerechtje is fris, heel licht pittig door de gember en de witte peper en ontzettend smaakvol. Kan ik je misschien al stiekem verklappen dat ‘ie hier al meerdere keren op tafel is verschenen? Zó lekker is ‘ie en ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken.

Wat is bimi?

Bimi is in Japan ontstaan door broccoli te kruisen met Chinese Kool. Het doet mij altijd een beetje denken aan baby broccoli, maar de smaak is wat milder en ietsje zoeter dan broccoli. Een fijne groente om even kort te koken (blancheren) en dan in de wok mee te bakken. Het heeft een lekkere bite en in combinatie met de biefstuk en smaakmakers in dit wokgerechtje komt ‘ie nog eens prima tot zijn recht.

Nog een kleine tip voor we aan de slag gaan. Haal je biefstuk voor je deze gaat bakken of wokken altijd ongeveer een half uur van tevoren uit de koelkast. Dan ‘schrikt’ hij niet zo in de hete pan en blijft ‘ie lekker mals.

Gember Biefstuk met Bimi uit de Wok

Gember biefstuk met bimi uit de wok

Fris, licht pittig, Aziatisch wokgerecht. Deze gember biefstuk met bimi uit de wok is zó lekker en ook nog eens heel makkelijk om te maken!
Nog geen stemmen
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram rijst
  • 250 gram biefstuk
  • 6 eetlepels water
  • 2 theelepels oestersaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels maizena
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel witte peper
  • ½ eetlepel azijn
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 200 gram bimi
  • 1 middelgrote ui (gesnipperd)
  • 1 flinke cm gember (geschild en geraspt)
  • 1 stengel bosui (in ringetjes gesneden)
  • olie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de rijst zoals je gewend bent of zoals beschreven op de verpakking. Zorg ervoor dat de rijst klaar is zodra je gaat wokken. Het wokken duurt namelijk maar een paar minuten.
  • Zet een steelpannetje op het vuur met ruim water en een snufje zout en breng dit aan de kook.
  • Ondertussen snij je de biefstuk in reepjes en marineer het met 1 theelepel maizena.
  • Maak de woksaus klaar. Meng de oestersaus, sesamolie, water, 1 theelepel maizena, azijn, suiker, witte peper. Verkruimel er de kippenbouillon over en meng alles goed door elkaar.
  • Was en snij de bimi in hapklare stukken van ongeveer 2-3 cm. Doe de bimi even kort, ongeveer 3 minuten in het kokende water. Giet het water af en hou de bimi apart.
  • Verhit wat olie in de wok en fruit de gember en het uitje even kort aan. Voeg de biefstuk toe en wok tot de biefstuk de gewenste garing heeft. Liever een beetje rood? Dan een maar een paar minuutjes wokken en anders wok je het vlees langer waardoor het ook minder rood wordt.
  • Doe de saus en bimi erbij en wok alles even goed door elkaar. Door de maizena kan de saus behoorlijk inkoken. Als de saus wat te dik is geworden, kun je een beetje water (half kopje) toevoegen.
  • Serveer met de rijst en strooi als garnering (en smaakmaker) er nog wat verse bosui in ringetjes overheen.

handig om te weten:

Tip: dit recept is ook erg lekker met bijvoorbeeld noodles i.p.v. rijst.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 623kcal | Koolhydraten: 95g | Eiwitten: 39g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Gember Biefstuk met Bimi uit de Wok

10 thoughts on “Gember biefstuk met bimi uit de wok

    • Eefkooktzo says:

      Lief is dol op noodles dus meestal kook ik én rijst (voor mij) én noodles (voor hem) bij dit soort gerechten 🙂 Moest natuurlijk wel even van hem proeven en ook die combi is heerlijk 😉

  • Ziet er heerlijk uit. Wel jammer dat er in de ‘ oosterse keuken’ veel gember gebruikt, want ik vind ddat zo vies!! hahahah..Weet jij misschien een goed evervanger?

    • Eefkooktzo says:

      Hmm d’as een lastige, zelf ben ik dol op gember maar kan ook begrijpen dat je het misschien niet lekker zou kunnen vinden; het is nogal een uitgesproken smaak. Voor dit recept zou ik als ik geen gember zou gebruiken het vervangen voor iets fris, zoets maar ook pittigs dus die drie smaken moeten dan terugkomen en dat kan door iets meer witte peper, suiker weglaten en vervangen witte basterdsuiker en dan iets meer bijvoorbeeld 2 theelepels en eventueel wat citroenrasp erdoorheen doen en goed proeven tijdens het maken. Hoop dat je hier iets aan hebt 🙂

  • sunny mama says:

    Het is dat ik sinds kort geen hap vlees meer door de keel krijg, want dit lijkt mij een ontzettend lekker receptje. Vooral heel fijn om te weten hoe je zelf een woksausje maakt. Ik denk dat ik dit eens ga proberen met gamarineerde tofu en champignons ipv biefstuk.

    • Eefkooktzo says:

      Normaal ben ik niet zo van de linkjes in reacties maar deze laat ik graag staan: complimenten, wat een mooi verhaal en een mooie beweegreden om geen vlees meer te eten! Denk zo dat dit gerecht ook waanzinnig lekker met shi takes of andere champignons is. Je kunt ze natuurlijk op dezelfde manier bakken als de biefstuk (ietsjes korter) hmm klink niet verkeerd als ik er zo over na denk 😉 Laat het me weten mocht je het proberen!

  • Conny Brizee says:

    Hallo Eef, vanavond dit recept gemaakt. echt heerlijk. Had de biefstuk gebakken in knoflook chili olie en dat geeft er net een beetje pit aan. Manlief heeft net als ik zitten smullen en het wordt zeker een bewaarrecept. Bimi is ook erg lekker. Dank je wel weer voor het delen van dit recept.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept