Gegrilde Romaine Sla

Gegrilde Romaine sla van de BBQ (vegan)

Gegrilde romainsesla van de BBQ. Het klinkt misschien een beetje vreemd: sla grillen op een BBQ. Maar geloof mij, eenmaal geprobeerd ben je er weg van! Babyromainesla, ook bekend als Little Gem, kun je namelijk ontzettend goed grillen en daar wordt deze sla toch een partij lekker van!

Eind vorig jaar hebben we de hele tuin laten opknappen, dus ik geniet al sinds de eerste zonnestralen van het hebben van een fijne tuin, heerlijk! Hopelijk wordt het een iets mildere zomer dan vorig jaar toen we die heel lange hittegolf hadden, maar we wachten het maar af. Ik heb in ieder geval allemaal lekkere, makkelijke en snelle gerechten voor je deze zomer!

Gegrilde Romainesla van de BBQ

Ik weet nog goed toen ik dit voor het eerst probeerde. Inmiddels een jaar of 2 geleden was ik op een Aziatische BBQ-workshop. Geen combinatie die je elke dag tegenkomt, maar wel eentje die qua smaak en bereidingswijze heel goed samen gaat. Daar proefde ik voor het eerst gegrilde Romainesla van de BBQ. Super simpel, de kleine kropjes half opengesneden en met een dun laagje olie bestreken. De smaak van het BBQ-en zit dan lekker in het kleine kropje sla! Je maakt de sla af met een simpele, maar lekkere dressing en je zet binnen een mum van tijd een lekker (vegan!) recept op tafel.

Gegrilde Romaine Sla van BBQ

Gegrilde Romaine Sla

Gegrilde Romainesla van de BBQ

Vega(n) gerecht van de BBQ: gegrilde Romainesla.
4.42 van 12 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 2 Babyromainesla
  • chilivlokken, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Laat de BBQ goed heet worden.
  • Maak ondertussen alvast de dressing door de olijfolie en het citroensap te mengen. Voeg naar smaak chilivlokken, peper en zout toe.
  • Halveer de kleine kropjes Romainesla en bestrijk de binnenkanten met een beetje olie.
  • Grill de Romaine aan beide kanten ongeveer 2 minuten.
  • Druppel naar smaak de dressing eroverheen en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 39kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 1g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 2g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Gegrilde Romaine Sla

Gegrilde Romaine Sla van BBQ Pinterest Collage

3 reacties op “Gegrilde Romaine sla van de BBQ (vegan)

  • Ryan Gevers says:

    Ik heb geen BBQ, maar wel een contactgrill. En toevallig ook nog eens romainesla, chilivlokken en citroen in huis. Ga het morgen uitproberen, gegrilde romainesla.

  • Tien jaar geleden eens gegeten bij een hip Madrileens restaurant, als voorgerecht. Sindsdien maak ik dit regelmatig, omdat het erg lekker is.

    Ik maak het altijd in mijn gietijzeren grillpan, maar barbecue of contactgrill kan ook. Zelfs een platte koekenpan moet wel lukken.

    Als alternatief zou je ook een kwart ijsbergsla kunnen nemen en die kunnen bakken. Uit ervaring weet ik dat dit bijna net zo lekker smaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept