Gegrilde romainsesla van de BBQ. Het klinkt misschien een beetje vreemd: sla grillen op een BBQ. Maar geloof mij, eenmaal geprobeerd ben je er weg van! Babyromainesla, ook bekend als Little Gem, kun je namelijk ontzettend goed grillen en daar wordt deze sla toch een partij lekker van!
Eind vorig jaar hebben we de hele tuin laten opknappen, dus ik geniet al sinds de eerste zonnestralen van het hebben van een fijne tuin, heerlijk! Hopelijk wordt het een iets mildere zomer dan vorig jaar toen we die heel lange hittegolf hadden, maar we wachten het maar af. Ik heb in ieder geval allemaal lekkere, makkelijke en snelle gerechten voor je deze zomer!
Gegrilde Romainesla van de BBQ
Ik weet nog goed toen ik dit voor het eerst probeerde. Inmiddels een jaar of 2 geleden was ik op een Aziatische BBQ-workshop. Geen combinatie die je elke dag tegenkomt, maar wel eentje die qua smaak en bereidingswijze heel goed samen gaat. Daar proefde ik voor het eerst gegrilde Romainesla van de BBQ. Super simpel, de kleine kropjes half opengesneden en met een dun laagje olie bestreken. De smaak van het BBQ-en zit dan lekker in het kleine kropje sla! Je maakt de sla af met een simpele, maar lekkere dressing en je zet binnen een mum van tijd een lekker (vegan!) recept op tafel.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 eetlepel olijfolie
- sap van een halve citroen
- 2 Babyromainesla
- chilivlokken, peper en zout
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Laat de BBQ goed heet worden.
- Maak ondertussen alvast de dressing door de olijfolie en het citroensap te mengen. Voeg naar smaak chilivlokken, peper en zout toe.
- Halveer de kleine kropjes Romainesla en bestrijk de binnenkanten met een beetje olie.
- Grill de Romaine aan beide kanten ongeveer 2 minuten.
- Druppel naar smaak de dressing eroverheen en eet smakelijk!
Ryan Gevers says:
Ik heb geen BBQ, maar wel een contactgrill. En toevallig ook nog eens romainesla, chilivlokken en citroen in huis. Ga het morgen uitproberen, gegrilde romainesla.
Eef says:
Leuk! Op de contactgrill kan ook prima hoor 🙂
Marcel says:
Tien jaar geleden eens gegeten bij een hip Madrileens restaurant, als voorgerecht. Sindsdien maak ik dit regelmatig, omdat het erg lekker is.
Ik maak het altijd in mijn gietijzeren grillpan, maar barbecue of contactgrill kan ook. Zelfs een platte koekenpan moet wel lukken.
Als alternatief zou je ook een kwart ijsbergsla kunnen nemen en die kunnen bakken. Uit ervaring weet ik dat dit bijna net zo lekker smaakt.