Het 24Kitchen&Cottages weekend vond plaats van 17 t/m 20 april op Center Parcs de Eemhof. Je kon er verblijven in een van de cottages en 4 dagen lang genieten van verschillende kookworkshops, kookcolleges, een foodtruckfestival, op vrijdag een vrijdag middag borrel, wijnworkshops, een delicatessen markt, films en veel meer. Toen ik een tijd geleden een uitnodiging kreeg om een dagje te komen kijken hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken. Vandaag Een dagje 24 Kitchen&Cottages met Eef Kookt Zo over wat we allemaal hebben gedaan en hoe ik dit nieuwe food event vond!

Met mede foodie Anne-Marie van My Happy Kitchen had ik afgesproken om naar 24Kitchen&Cottages te gaan en vorige week zondag gingen we dan ook samen richting de Eemhof voor een dag vol koken, food én gezelligheid. Rond een uur of 10 waren we gearriveerd en na ons aangemeld te hebben namen we plaats op een terrasje waar het zonnetje al begon te schijnen. Met een cappuccino erbij begonnen we onze dag te ‘plannen’.Een dagje 24 Kitchen&Cottages met Eef Kookt ZoAls eerste gingen we naar de kookcollege Fish & Tips van Andy McDonald. Je raad het misschien al deze kookcollege ging over vis! Andy vertelde op een grappige, toegankelijke en leuke manier over alles wat je moet weten over vis. Hoe je controleert of je vis vers is, hoe je vis kunt fileren en hij maakte tot slot 2 gerechtjes met vis klaar. Deze mochten we proeven en ik kan je zeggen; ze waren heerlijk! Na deze college heb ik alleen maar meer zin gekregen om snel vaker verse vis te bereiden.Een dagje 24 Kitchen&Cottages met Eef Kookt ZoNa de kookcollege gingen we snel door want het volgende onderdeel stond op het programma: Vraag het de chef met Estée Strooker & Rudolf van Veen. In 45 minuten kon het publiek vragen stellen aan Estée of Rudolf. De meest uiteenlopende leuke maar ook interessant vragen kwamen voorbij  en wat kan Rudolf toch gepassioneerd over zijn vak praten. Het was echt zó leuk om zijn antwoorden op vragen die uit het publiek gesteld werden te horen. Wist je trouwens dat Estée de eerste masterchef van Nederland heeft gewonnen pas 23 jaar is én sinds 2011 al een eigen restaurant heeft?

Na de vragen ronde was het inmiddels alweer een uurtje of 1 en besloten we dat het de hoogste tijd was om even een terrasje te pakken in het zonnetje. We hebben lekker gelunched met een broodje pulled pork met rode kool en sla. Goede combi én een goede ‘bodem’ voor ons volgende onderdeel.Een dagje 24 Kitchen&Cottages met Eef Kookt ZoWe gingen namelijk naar de Wijnworkshop van Corria Houthuizen. Ik moet je eerlijk bekennen ik ben nog nooit bij een wijnworkshop geweest, wel eens een proeverij maar geen workshop. We kregen allerlei wijnen van het wijnhuis Montgras voor ons. Twee witte en twee rode. Ze vertelde ons op een leuke, laagdrempelige manier en met een vleugje humor over wijn. Hoe je kunt zien of het een jonge of oudere wijn is, hoe je moet ruiken en proeven. We kregen uitleg over een aantal smaak combinaties met wijn zoals dat we een hapje citroen moesten nemen en hierna een slokje van een zurige jonge wijn. De wijn smaakte zoet! Ik heb genoten. Het was een super leuke & leerzame workshop.Een dagje 24 Kitchen&Cottages met Eef Kookt ZoTot slot deden we nog een rondje over de delicatessen markt. Qua grote viel de markt mij tegen maar wat er stond was wel weer erg leuk. Zo stonden de Brabantse mannen van D’n Ark met allerlei leuke weckpotjes gevuld met eerlijke lokale delicatessen denk; gezouten boter caramel, tomaten chutney en Brabo limo. Het bedrijf ‘De Bijzaak’ stond er met honing in zijn meest uiteenlopende vormen en een gepassioneerde eigenaar die vol trots vertelde over zijn product. Ook proefde we bij Koppert Cress van verschillende verrassende cressplantjes en kregen we een uitgebreide uitleg, leuk!

Ik vond het een super leuke dag! De workshops waren waanzinnig leuk en hoewel de delicatessen markt qua grote een beetje tegen viel was ik wel aangenaam verrast door de producten die je er kon vinden. Alles was goed verzorgd en er hing een fijne, gezellige en ontspannen sfeer. Volgend jaar weer? Wat mij betreft zeker!

12 reacties op “Een dagje 24 Kitchen&Cottages met Eef Kookt Zo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *