Kookschool brood en banket

Eef leest: kookschool brood en banket

Zelf brood bakken is ontzettend leuk om te doen maar voor je er een beetje handig in bent heb je wel wat oefening nodig. Net als iedereen die voor het eerst begint met het zelf bakken van brood heb je misschien vragen. Althans die had ik wel, vragen, veel vragen…

Inmiddels vind ik zelf brood bakken steeds leuker worden en begrijp ik het hele proces ook beter. Door het te doen maar ook door er veel over te lezen. Een heel fijn kookboek als je begint met bakken van brood (en banket) is het kookboek “kookschool brood en banket”. Het kookboek of misschien beter, basisboek, is ideaal als je begint met het bakken van brood of er meer vanaf wilt weten. Alles wordt uitgelegd in dit kookboek, stap-voor-stap en met duidelijke foto’s, verschillen tussen bepaalde bereidingswijze en nog veel meer.

Eef leest: kookschool brood en banket

Wat vind je in dit kookboek?

Ik was echt aangenaam verrast toen ik dit kookboek opgestuurd kreeg van de uitgever. Het is een prachtig basisboek voor zowel de beginnende als gevorderde (brood)bakker. Het boek bestaat uit uitgebreide, helder geschreven hoofdstukken over de belangrijkste ingrediënten, technieken, materialen en basisdeeg. Het begin van het boek gaat met name over de basis en dat wordt later opgevolgd door diverse recepten.

Eef leest: kookschool brood en banket tulband

Bomvol recepten en tips

Denk hierbij aan recepten voor stokbroden, focaccia’s, brioches en bagels waarbij je bij elk recept duidelijke stap-voor-stap foto’s ziet naast een duidelijke bereidingswijze. Je vindt ook tips bij de diverse recepten en wordt echt aan de hand meegenomen door het recept. Ideaal voor als je een beginnende bakker bent maar ook als je lekker wilt gaan experimenteren met verschillende recepten.

Kookschool brood en banket

Wat vind ik ervan?

De grootte en dikte van het boek verraste me. Het is een prachtige hardcover waar je de ene keer aandachtig in gaat lezen en de andere keer lekker gaat bladeren voor een recept of als je het antwoord zoekt op een (bak)vraag. Als je net als ik enigszins een beginner bent op het gebied van brood bakken, dit leuk vindt en hier meer van wilt weten dan raad ik je dit boek zeker aan. Het boek geeft je houvast, duidelijke stap-voor-stap informatie en kennis waardoor je zelf “los” kunt gaan met één van de vele recepten uit het boek, eigen recepten of variaties daarop.

Het kookboek, kookschool brood en banket is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com voor 29,99 euro.

4 reacties op “Eef leest: kookschool brood en banket

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *