Eef Leest: Het kookboek van Miljuschka’s Food Trucks

Eef Leest: Het kookboek van Miljuschka’s Food Trucks

Afgelopen week plofte er wel een erg leuk kookboek op de deurmat namelijk het nieuwe kookboek van Miljuschka genaamd Miljuschka’s Food Trucks. Als je -net als ik- graag 24Kitchen kijkt herken je wellicht het gelijknamige programma van Miljuschka in de titel van dit boek maar ook het programma 24Kitchen Food Truck Challenge komt aan het bod in dit boek. Als liefhebber van beide programma’s én van Food Trucks kon ik niet anders dan nieuwsgierig zijn naar dit boek. Wat ik ervan vind en wat je van dit boek kunt verwachten lees je vandaag!

Eef Leest: Het kookboek van Miljuschka's Food TrucksVoor het programma ‘Miljuschka’s Food Trucks’ maakte Miljuschka een culinaire reis door Amerika. Ze deed de steden Austin, LA en New York aan. Hier bezocht ze de meest spraakmakende, inspirerende en lekkerste Food Trucks van de Verenigde Staten. Het boek start met het hoofdstuk ‘Food Truck Facts’ waarin je alles leest over de geschiedenis van de Food Trucks, de eigenaren, de steden Austin, LA en New York en niet te vergeten: ook ons koude kikkerlandje komt aan bod.

Het boek is lekker dik en staat bomvol prachtige foto’s die de sfeer bepalen.  Tussen de recepten door vind je overigens nog flink wat uitgebreide info over de Food Truck eigenaren die voorbij zijn gekomen in het tv-programma ‘Miljuschka’s Food Trucks’ én natuurlijk hun signature dish. Fijn! Dit maakt het juist ook echt een kookboek om lekker mee op te bank te kruipen en het van begin tot eind door te lezen. Inspiratie en leuke verhalen alom. Eef Leest: Het kookboek van Miljuschka's Food TrucksHet boek bestaat naast het eerste hoofdstuk ‘Food Truck Facts’ uit maar liefst nog 5 hoofdstukken. Duidelijk ingedeeld onder de categorieën: Vlees, Vis, Vega, Voor erbij en Zoet & drinks.

De meest lekkere dingen komen voorbij in dit boek. (Kleine waarschuwing vooraf… je gaat watertanden!) Een Bad Ass burger, Duck Taco’s, Bietfriet, Salted Caramel Ijs….. Ik kan nog wel even doorgaan want bij vrijwel elke bladzijde die ik omsloeg dacht ik: dát wil ik eens proberen! De gerechten zijn over het algemeen niet bepaald calorie-arm te noemen maar hé dat verwachtte ik ook zeker niet van dit boek. Toch vind je er ook lichtere en wat gezonde gerechten zoals ‘De stiekeme Superfoodtaco’ of ‘Bietenhangop’. Het maakt dit boek net zo veelzijdig als de Food Trucks in Amerika zijn.

Het allerleukste van dit boek is natuurlijk dat je vanaf nu thuis de lekkerste Food Truck gerechten kunt maken én kunt proeven. Lekker, origineel, eigentijds en wat mij betreft echt een dikke vette aanrader dit eerste boek van Miljuschka, Miljuschka’s Food Trucks!

Het kookboek Miljuschka’s Food Trucks is verkrijgbaar bij Bol.com voor 19,95 euro.

Dit artikel bevat een product dat ik toegestuurd heb gekregen. Desalniettemin is mijn mening -zoals altijd- volledig mijn persoonlijke & eerlijke mening. Voor meer informatie zie ook mijn disclaimer

10 reacties op “Eef Leest: Het kookboek van Miljuschka’s Food Trucks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *