Eef leest: het kookboek Heel Holland Bakt Mee

Eef leest: het kookboek Heel Holland Bakt Mee

Heb jij gister ook weer voor de buis gezeten om Heel Holland Bakt te kijken? Ik wel! Zoals zovelen ben ik weg van het programma. Heerlijke nuchtere Hollandse televisie met een vleugje humor. Ik houd er wel van. Toen het kookboek Heel Holland Bakt Mee op mijn deurmat viel kon ik niet anders dan direct vol nieuwsgierigheid het hele kookboek doorbladeren. Laat ik je vertellen, daar ben je met 250+ pagina’s niet met een kwartiertje mee klaar. Vervelend? Zeker niet!

Heel Holland Bakt

Iedereen kent het programma Heel Holland Bakt inmiddels wel. Je vindt het fantastisch en je zit elke zondagavond aan de buis gekluisterd of je vindt het allemaal niet zo interessant. Volgens mij is er met dit programma niet echt een tussenweg. Helaas moeten we Martine Bijl dit seizoen missen maar ik moet zeggen dat, naar mijn mening, André van Duin het ook erg leuk doet.

Elke week is er een bepaald thema en inmiddels hebben we de thema’s cake, millefeuille en brood al gehad. Gisteravond was het thema ‘geen thema’ wat ook weer verrassende recepten met zich meebracht. Het leuke aan dit programma vind ik dat je zelf ook veel leert over bakken door de handige tips, uitgebreide uitleg en natuurlijk ook de foutjes én successen van de deelnemers.

Eef leest: het kookboek Heel Holland Bakt Mee

Heel Holland Bakt Mee

Naast de vele recepten die je terug vindt in het kookboek Heel Holland Bakt Mee vind je bij elk recept tips, weetjes en variatie mogelijkheden. Alle recepten zijn stap voor stap uitgelegd en voorzien van mooie, duidelijke foto’s. Het is een compleet kookboek voor zowel de beginnende als de gevorderde bakster of bakker.

Het hardcover kookboek bestaat uit 8 verschillende hoofdstukken. Alle hoofdstukken zijn naar aanleiding van de afleveringen van dit seizoen. Je vindt de recepten uit het programma terug maar ook een hoop nieuwe recepten. Mergpijpjes, roomhoorns, sticky buns of een verrassende matcha-jasmijndélice: je komt het allemaal tegen in dit kookboek. Hartige en zoete recepten. Makkelijke recepten en toch wat moeilijkere recepten afgewisseld met foto’s van de deelnemers, de show en tips uit de ’tent’.

Eef leest: het kookboek Heel Holland Bakt Mee

Wat vind ik ervan?

Ik vind het kookboek Heel Holland Bakt Mee top! Echt eentje waarvan ik erg blij ben dat ik ‘m aan mijn collectie kookboeken mag toevoegen. Mijn handen begonnen direct te jeuken om aan de slag te gaan met één van de recepten maar jongens, een keuze maken is toch echt best wel lastig uit dit kookboek. Waar te beginnen, er is zo ontzettend veel lekkers! Als je van bakken houdt is dit kookboek wat voor jou. Echt een aanrader wat mij betreft!

Heel Holland Bakt mee
Auteur: Heel Holland Bakt / diverse auteurs
Prijs: € 25,- | ISBN: 9789021564173 | Kosmos Uitgevers
Verkrijgbaar bij Bol.com

Dit artikel bevat een product wat ik heb gekregen. Desalniettemin is mijn mening -zoals altijd- volledig mijn persoonlijke & eerlijke mening. Voor meer informatie zie ook mijn disclaimer

7 reacties op “Eef leest: het kookboek Heel Holland Bakt Mee

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *