dagboekjeoktober

Kijkje achter de schermen: oktober

Oktober is gewoon alweer voorbij! Een mega maar dan ook mega drukke maand maar wel met ontzettend veel leuke dingen. Vandaag weer een kijkje achter de schermen met natuurlijk de focus op food maar deze keer ook even kort de verbouwing en LEGO blokjes…

Ik kan gewoon bijna niet geloven dat het alweer november is! Wat gaat de tijd toch snel. Ik weet nog goed dat we met vrienden in de tuin zaten te genieten van het zonnetje dit najaar en nu loop ik alweer met een sjaal en jas in de rondte. Nog even en het is alweer kerst maar voor het zover is hebben we nog heel wat werk te doen. De recepten voor sinterklaas heb ik zojuist allemaal afgerond en er staat een hoop lekkers op het programma de komende weken samen met wat leuke samenwerkingen waar ik je snel meer over vertel. Maar nu is het eerst de hoogste tijd om je een kijkje achter de schermen te geven en de maand oktober met je door te nemen.

sushiworkshop640x540

Sushi workshop

Tussen het verbouwen, werk, le blog, sociale afspraken en de LEGO perikelen door waande ik mij heel even in Azië. Ik had namelijk een sushi workshop! Super leuk. Het was bij de grootste Albert Heijn van Nederland in Amsterdam en werd georganiseerd door Sushi Daily. Misschien ken je ze wel van de kiosken die je bij de AH XL vindt met (hoe kan het ook anders) sushi. We kregen uitleg over verschillende soorten sushi en hoe je vis kunt fileren en welke delen van de zalm (in dit geval) gebruikt worden voor sushi, nigiri of juist sashimi. Natuurlijk mochten we ook zelf aan de slag met het maken van sushi. Een super leuke (en lekkere) middag!

lego640x540

LEGO world

Het ene moment zit je rustig op kantoor te werken en de volgende dag sta je, voor hetzelfde werk, op de beursvloer tussen hordes kinderen. Hoe tegenstrijdig kan het soms zijn. Tegenstrijdig in de goede zin van het woord trouwens want het bedrijf waarvoor ik werk was groots vertegenwoordigd met een heuse LEGO boot op de LEGO beurs in Utrecht. Zodoende kwam ook ik aan de beurt om een dagje mee te draaien op de beurs. Super tof, super vermoeiend maar echt super leuk! Ik heb eerlijk gezegd he-le-maal niets met LEGO maar na dit event meegemaakt te hebben moet ik je toch zeggen dat ik daar nu ietsjes anders over denk, ietsje dan he 😉 .

edv23102016

Klussen!

Volgens mij weet je het inmiddels wel, wij zijn aan het verbouwen! Bovenstaande foto is daar maar weer even het bewijs van. Tegellijm dat overal, maar dan ook overal zit. In m’n haren, op m’n gezicht en mijn kleren zaten onder. Gelukkig heb ik een hele lieve vriend, Roon, die waanzinnig goed in klussen en verbouwen is en mij af en toe even hier en daar wat tips geeft. Die heb ik nodig want ik ben lang niet zo goed in klussen als hem. Ik wist dat hij goed was in klussen maar met deze verbouwing heb ik echt alleen maar meer bewondering voor hem gekregen. Alles wat hij bedenkt kan hij maken en ook nog gewoon echt goed. Je zult vast ook begrijpen dat hij ongeveer 2 spatjes tegellijm op zich had en zich toch echt afvroeg hoe het kon dat ik helemaal onder zat 😉 . Gelukkig begint alles nu een beetje vorm te krijgen in huis waardoor het steeds leuker wordt maar we moeten nog even doorbikkelen en dan kunnen we straks echt genieten van ons mooie huisje.

foodpostbarefootFoodpost!

Ook deze maand werd ik weer echt verwend met allerlei toffe foodpost! Begin van de maand ontving ik een vers pakket met o.a. pompoen van de AH waar ik deze heerlijke Indiase curry met pompoen van maakte. De herfsteditie van de foodybox mocht ik ook in ontvangst nemen en hiervan heb je een zogenaamde “unboxing” kunnen zien op mijn Instagram kanaal. Overigens ook van bovenstaand pakket. Ziet ‘ie er niet tof uit? Vlak voor het Halloween weekend werd dit pakketje bezorgd en ik vond ‘m zo tof. In het pakket zaten alle ingrediënten voor een Halloween punch bowl met de heerlijke Barefoot wijn (aanrader!). Van de slowcookery kreeg ik nog een kookboek speciaal met allerlei recepten voor de slowcooker thuis gestuurd en dat komt goed uit want ik vond het de hoogste tijd om weer eens met de slowcooker aan de gang te gaan!

Dat waren de highlights van oktober, nu op naar november! Voor meer “behind the scenes” kun je mij ook op Instagram volgen waar ik zo af en toe een live video plaats. Fijne november toegewenst!

8 reacties op “Kijkje achter de schermen: oktober

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *