Camembert uit de oven

Camembert uit de oven

Camembert uit de oven. Als je op zoek bent naar een lekker borrelhapje: zoek niet verder… dit is echt fan-tas-tisch lekker! Ben je dol op kaas en hou je wel van een beetje dippen op z’n tijd, dan ben je bij dit makkelijke recept aan het juiste adres.

Het is zo simpel, maar zo lekker! Als je dit borrelhapje met camembert warm uit de oven op tafel zet voor je gasten, weet ik zeker dat je direct ‘oehs’ en ‘ahs’ krijgt. Want warme borrelhapjes zijn altijd een goed idee. En gooi je daar kaas en dippen bij in de mix heb je vrijwel zeker succes!

Camembert uit de oven

Deze warme camembert uit de oven met honing, tijm en knoflook is heerlijk om in te dippen. Het is een klassieke combinatie van smaken die supergoed samen gaat. Je presenteert het kaasje leuk in het houten doosje waarin je het hebt gekocht en serveert er wat stukjes stokbrood bij om lekker in te dippen.

Let trouwens wel even op dat het doosje door de warmte niet opengaat. Het is niet echt een ijzersterke constructie dat houten doosje, dus voor de zekerheid zet ik er altijd even een schoteltje onder of ik doe een (hittebestendig) klemmetje op het doosje (tip).

Brood met camembert uit de oven

Lekker borrelhapje

Voor wat extra smaak snij ik meestal een teentje knoflook in 3 of 4 stukjes (afhankelijk van hoe groot het teentje is) en steek die in het kaasje. Vergeet die teentjes niet te verwijderen voor je het kaasje serveert of zeg het even tegen je gasten. Het zorgt voor extra smaak, maar kauwen op zo’n stukje knoflook is net wel even teveel van het goede 😉 .

Extra veel smaak

In veel recepten zie je trouwens ook dat de bovenkant van de camembert wordt afgesneden. Dit kun je doen, maar dan ben je wel direct een groot stuk van de heerlijke korst kwijt en die gooi je dan voor niks weg. Ik keep liever het kaasje gewoon even in met een mesje. Steek daar wat tijm en knoflook in en hup de oven in. De kaas smelt prima in de oven en de eerste hapjes worden nog lekkerder omdat je juist iets van de korst kunt snoepen.

Camembert uit de oven met honing

Camembert uit de oven

Camembert uit de oven

Camembert uit de oven met honing. Als je op zoek bent naar een lekker borrelhapje: zoek niet verder... dit is echt fan-tas-tisch lekker!
4.36 van 17 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 teen knoflook
  • 1 camembert (250 gram)
  • honing en verse tijm naar smaak

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Ontvel het teentje knoflook en snij in 3 of 4 stukjes.
  • Haal de camembert uit de verpakking en zet het zonder het plastic en papier terug in het doosje (ik gebruikte een klein stukje bakpapier ter decoratie voor de foto, maar dat is in principe niet nodig).
  • Maak met een mes een paar inkepingen in de camembert. Steek de stukjes knoflook en wat takjes verse tijm in de inkepingen.
  • Druppel er naar smaak wat honing over (ongeveer 1 eetlepel). Zet de camembert vervolgens ca. 15 minuten in de oven.
  • Serveer met stokbrood en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 170kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 11g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 9g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Camembert uit de oven

Camembert uit de oven Pinterest Collage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *