fbpx
Caeser Salade met gegrilde kip

Caesar salade met gegrilde kip

Wat was het een heerlijk weertje de afgelopen dagen hé? Van dit fijne weer krijg ik altijd zin in lekkere lichte maar ook snelle gerechten. Deze caesar salade met gegrilde kip voldoet daar helemaal aan! Lekker fris, licht en toch ontzettend smaakvol.

Salade on the go

Deze salade is zeker niet moeilijk om te maken. Je kunt ‘m zelfs prima een dag van te voren voorbereiden. Bewaar de ingrediënten apart en afgesloten in de koelkast. Mix alle ingrediënten pas met elkaar als je de salade wilt gaan eten voor een extra knapperige en verse salade.

Geen rauwe eidooiers

Vaak is de dressing van een caesar salade gemaakte op basis van ansjovisfilet en rauwe eidooiers. Dit laatste sprak me niet echt aan. Gezien het broeierige weer toen ik de salade wilde maken leek me dit ook niet zo’n goed idee. Ik besloot gewoon lekker van alles te proberen. Tussendoor even goed te proeven terwijl ik allerlei lekkere smaakmakers in m’n blender deed. Juist, blender, de keukenmachine heeft het helaas onlangs begeven en aangezien ik nog geen goede vervanger heb gevonden gebruikte ik de blender. Werkt ook prima maar er komt snel een nieuwe keukenmachine. Dat is toch fijner 😉 . De dressing is trouwens lekker hartig maar toch ook romig geworden en hierdoor een waanzinnig lekkere combinatie met de frisse salade en gegrilde kip.

Zin in meer lekkere salades? Bekijk dan alle salades die op Eef Kookt Zo zijn verschenen.

Caeser Salade met gegrilde kip


Het recept voor caesar salade

Wat heb je nodig voor caesar salade met gegrilde kip:

Bereidingstijd: 20 minuten (+ afkoelen kip)
Hoeveelheid: 2 personen

  • 1 kipfilet
  • 1 krop Romain sla (of 2 x baby Romain sla krop)
  • 30 gr croutons
  • 2 kleine handjes Parmezaanse kaas vlokken
  • 3 x ansjovis filet met olie
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl Dijon mosterd
  • olijfolie
  • knoflookzout
  • uienpoeder
  • paprika poeder
  • zwarte peper

Hoe je Caesar Salade met Gegrilde Kip maakt:

1. Snijd de kipfilet in 2 of 3 grove stukken en leg ze op de snijplank. Bestrooi één kant met een beetje zwarte peper, knoflookzout, uienpoeder en paprikapoeder. Bedek met keukenfolie en sla de kip plat. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een steelpannetje of een vleeshamer mocht je die in huis hebben. Door kipfilet plat te slaan wordt het vlees straks sneller gaar en krijg je mooie (niet te dikke) stukken voor in de salade. Draai de kipfilet om en herhaal hetzelfde aan de andere kant (kruiden, keukenfolie en platslaan).

2. Besprenkel beide zijde van de kipfilet met wat olijfolie en verdeel d.m.v. een kwastje of met je handen goed over de kipfilet.

3. Zet de (grill)pan aan en bak de kipfilet om en om gaar.

4. Haal de kipfilet uit de pan en dep met een keukenpapiertje het overtollige vet van de kip af. Laat de kip afkoelen en snijd daarna in blokjes.

5. Tijdens het afkoelen van de kip kun je de dressing maken. Doe de volgende ingrediënten in de keukenmachine en maak er een egale saus van: 3 ansjovisfilet, 1 el yoghurt, 3 el mayonaise, 1 tl citroen, 1 tl dijon mosterd, 30 gr Parmezaanse kaas, 1 tl olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

6. Was en snijd de Romain sla in dunne reepjes en verdeel over twee diepe borden. Verdeel de kipfilet over de bordjes en ook de croutons, Parmezaanse kaas vlokken en een beetje dressing. Eet smakelijk!

Caesar Salade met gegrilde kip

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

11 reacties op “Caesar salade met gegrilde kip”

  1. Oooo..vind dit een van de lekkerste salades. Krijg gelijk trek door je foto! De dressing is bij mij ook met kwark, mosterd, ketchup, citroen en wat Kerrie en paprikapoeder. Ik hou niet van croutons, dus voeg vaak gemende pitten en zaden toe en ook laat ik de ansjovis achterwege. hahah..eigenlijk geen ceaser salade meer, maar wel een hele lekkere!

    1. Dank je wel 🙂 ! Haha nee de ansjovis enzo maken het wel maar ieder z’n smaak toch. De ansjovis proef je trouwens niet echt maar ze geven wel een lekker hartig smaakje aan het geheel. Hoe jij de dressing maakt klinkt trouwens ook niet verkeerd, lekker 😀

    1. Goed tip! Zelf zou ik er niet zo snel walnootjes bij doen. De croutons & kip vond ik al een erg lekkere bite maar zeker geen verkeerde tip. Thx 🙂

  2. Hmm dit is zo’n klassiekertje dat altijd smaakt! Dringend nog eens op tafel zet, en ik denk dat ik jouw dressing dan eens ga maken ipv de standaard met rauwe eidooiers 😀

    1. Hi Erica, bedankt voor je enthousiaste reactie alleen is deze binnengekomen onder het recept van Ceaser Salade… Ik heb (nog) geen boterkoek online staan maar je brengt me wel op ideeën 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top