Borrelbrood eru liggend pluk

Borrelbrood met brie

Borrelbrood, het ideale hapje voor bij de borrel. Een warm hapje uit de oven doet het immers altijd goed. Voeg daar luchtig brood met een krokante korst, ui, knoflook én smeerbare brie aan toe en je hebt een fantastische combinatie. O, en bonus: je hebt er vrijwel geen werk aan. Wat wil je nog meer?! 😉

Dit borrelbrood is echt een gevalletje van weinig werk, groot resultaat. Je kunt hem zelfs voorbereiden mocht je dat willen omdat je  een drukke avond met veel visite voor de boeg hebt zoals bij een verjaardag. Maar echt heel veel werk heb je er niet aan. De oven doet het meeste werk voor je. Dus zet jij de drankjes maar vast koud en ga dan aan de slag met dit heerlijke borrelbrood met brie.

Borrelbrood voor bij de borrel

Ik vind het altijd gezellig als er visite komt en doe dan ook graag een klein beetje meer moeite om iets lekkers op tafel te zetten. Als foodblogger wordt dat natuurlijk stiekem ook wel een beetje van je verwacht 😉 Daarentegen… vind ik het ook erg leuk als ik ergens ga borrelen en er is een lekker hapje gemaakt. Net even dat stapje extra. Zonder al te veel moeite en tijd zet je in een handomdraai namelijk dit heerlijke borrelbrood op tafel. Om het allemaal nog net iets makkelijker én lekkerder te maken gebruik ik smeerbare brie.

Eru Crème de Brie

ERU Crème de Brie

Koninklijke ERU ken je waarschijnlijk wel van het beroemde ERU Goudkuipje. Waar ik overigens groot fan van ben als vulling voor Bugles of “gewoon” op een boterhammetje, op z’n tijd is dat echt heerlijk! Maar wist je dat Koninklijke ERU ook ERU Specialiteitskazen in haar assortiment heeft? In verschillende heerlijke smaken zoals ERU Chèvre doux (romige, smeerbare geitenkaas), ERU Crème au Bleu (milde, smeerbare blauwschimmelkaas), ERU à la Truffe (romige smeerbare kaas met stukjes zwarte truffel) en natuurlijk ERU Crème de Brie. Dit laatste heb ik gebruikt als vulling voor het borrelbrood.

Het voordeel van smeerbare kaas is dat het niet meer hoeft te smelten en het daardoor in de oven ontzettend lekker intrekt in het brood. Het resultaat is heerlijk, smaakvol borrelbrood. Het brood zelf is luchtig en voorzien van de heerlijke smaak van ERU Crème de Brie. De buitenkant heeft een lekker knapperig korstje. ERU Crème de Brie is een smeerbare kaas met brie en heeft een roomzachte smaak. Hierdoor is hij totaal niet overheersend en dat maakt dit borrelbrood met brie echt een allemansvriend.

Plukbrood met brie, ui en knoflook

Borrelbrood

Borrelbrood met brie

Borrelbrood met brie, knoflook en ui. Een heerlijk en makkelijk brood voor bij de borrel met ERU Crème de Brie, echt een aanrader voor bij de borrel.
4.24 van 13 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 1 brood

Wat heb je nodig (ingrediënten):

 • 1 brood (liefst 1 dag oud)
 • 120 gram ERU Crème de Brie
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • boter
Optioneel: paar takjes verse tijm

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

 • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
 • Snijd het brood van boven diagonaal in tot net niet aan de bodem (het brood moet immers aan elkaar blijven). Snijd hier haaks op zoals op de foto te zien is.
 • Verdeel het kuipje ERU Crème de Brie tussen de sneden van het brood.
 • Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Fruit dit rustig aan in een koekenpan met een beetje boter.
 • Verdeel dit vervolgens ook tussen de sneden van het brood.
 • Pak het borrelbrood met aluminiumfolie in en bak het ca. 15 minuten in de oven.
 • Verwijder dan de folie van het brood en bak deze nog 5 minuten af voor een krokante korst.
 • Presenteer het brood op een mooie plank zodat iedereen zelf stukjes kan afscheuren.
 • Ris eventueel nog wat verse tijm van de takjes en verdeel dit over het vers afgebakken brood voor nog meer smaak. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1584kcal | Koolhydraten: 251g | Eiwitten: 70g | Vetten: 34g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Borrelbrood

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Koninklijke ERU. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta en waar ik zelf ook (regelmatig) gebruik van maak. 

Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *