Twee kommen bloemkoolsoep met stukje gorgonzola en flinterdunne bacon.

Bloemkoolsoep met gorgonzola

Bloemkool vind ik lekker en soep ook maar die combinatie? Ik wist het niet… dit kon of heel erg lekker zijn of totaal niet. Ik besloot het er eens op te wagen en aan de slag te gaan met een recept voor bloemkoolsoep met een lekkere twist.

Aangezien je nu het recept leest kun je het eigenlijk wel raden: experiment geslaagd! Bloemkoolsoep is namelijk verrassend lekker, makkelijk om te maken en ook nog eens gezond. Win, win, win. Je bent er maar een half uurtje mee bezig en zoals met alle soepen: de volgende dag smaakt hij nog lekkerder! Hoewel hij direct na het maken ook al waanzinnig lekker is.

Bloemkool en kaas

Bloemkool eet je vaak met aardappels, groenten en vlees en de meeste mensen serveren er ook nog een lekker kaas sausje overheen. Niets mis mee (behalve dat, dat kaassausje vaak een caloriebommetje is maar dat terzijde). In de soep leek mij de combinatie met bloemkool en kaas lekker maar ik wilde iets specialers en besloot te gaan voor gorgonzola. Net even pittiger en net even spannender dan “gewone” kaas. Met het pittige van de gorgonzola samen met de flinterdunne plakjes zoute bacon is dit bloemkoolsoepje net even specialer. Hij is perfect voor het diner met een lekker stokbroodje en wat kruidenboter erbij en als je wat over hebt heerlijk als lunch de volgende dag.

Bloemkoolsoep bewaren

Het recept is voldoende voor 6 personen maar als je net als ik met z’n tweeën thuis bent dan kun je deze soep prima invriezen. De gorgonzola en bacon doe je er pas bij op het moment van serveren en deze vries je dan ook niet in. In de koelkast is deze soep een dag of 2 tot 3 houdbaar.

Twee kommen bloemkoolsoep met stukje gorgonzola en flinterdunne bacon.

Twee kommen bloemkoolsoep met stukje gorgonzola en flinterdunne bacon.

Bloemkoolsoep met gorgonzola

Makkelijk recept voor een heerlijke, romige bloemkoolsoep met gorgonzola.
4.63 van 24 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 bloemkool (ca 500 gram)
  • 750 ml kippenbouillon
  • 250 ml melk
  • 75 gram gorgonzola
  • 6 dunne plakjes bacon
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel roomboter
  • olijfolie, nootmuskaat, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olijfolie in een ruime soeppan en fruit het uitje en de knoflook kort aan. Doe de bloemkool erbij en verwarm deze maar zorg ervoor dat deze niet verkleurd.
  • Voeg dan de bloem en de roomboter toe en schep dit door de bloemkool. Bak dit even kort mee en voeg dan de kippenbouillon en de melk toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat deze ongeveer 10 tot 15 minuten rustig koken tot de bloemkool zacht is. 
  • Pureer de soep met een staafmixer tot je een gladde soep hebt.
  • Breng de bloemkoolsoep op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Bak de plakjes bacon even kort uit en scheur ze in kleine stukjes. Snijd de gorgonzola in kleine blokjes.
  • Serveer de soep in een kom en garneer met de stukjes bacon, plakjes gorgonzola en naar smaak nog een paar druppels olijfolie. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 161kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 8g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Twee kommen bloemkoolsoep met stukje gorgonzola en flinterdunne bacon.

32 thoughts on “Bloemkoolsoep met gorgonzola

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept