fbpx
Noodles, Kip & Paksoi uit de wok

30-minuten of minder: Noodles, Kip & Paksoi uit de wok

‘Niet mokken, lekker wokken!’ Ken je het reclamespotje nog? In de jaren ’90 kwam Iglo met wokschotels waarin aan het einde ‘Niet mokken, lekker wokken!’ met een lekker typisch stemmetje werd gezegd. Nu ruim 20 jaar later ‘zingt’ het nog steeds door mijn hoofd als ik het woord ‘wokken’ zeg, tik of lees. Dat noem ik nog eens een goede reclame! Geen wokschotel uit de diepvries maar wel een onwijs lekker wokschoteltje van á la eef en in minder dan 30 minuten klaar! De 30-minuten of minder: Noodles, Kip & Paksoi uit de wok. Niet mokken, lekker wokken maar wel een beetje oppassen met de noodles…

Inmiddels al bijna 2 weken geleden waren lief, ik, hondje met vrienden en hun kids lekker naar het strand geweest. Laat thuis, nog even lekker rommelen enfin je kent het wel. Opeens kijk je op de klok en denk je, we moesten maar ‘s snel wat te eten maken, ’tis al laat. Makkelijke maaltijd wordt het noodles en wat groenten. Gewoon, lekker simpel. Niet dat het receptje van vandaag zo ingewikkeld is maar wat ik toen aan het maken was, was echt niets speciaals. Noodles en wat groenten een lekker, snel en lichte maaltijd. De noodles gingen in de pan met water en ik maakte wat groenten klaar. De noodles waren aan het koken en gaar dus tijd om ze af te gieten. Ik pakte met een theedoek (stom,stom, i know now…) de pan vast. De theedoek bleef hangen achter het fornuis en in plaats van de pan eraf te tillen kiepte ik ‘m zo leeg over m’n hand. Ai! Meteen koelen onder de kraan en na een paar minuten begon het steeds pijnlijker te worden…Uiteindelijk werd het een bezoekje aan de huisartsenpost en was ik er nog een weekje flink mee aan maar het heelt erg mooi en je ziet er al bijna niets meer fijn. Gelukkig 🙂 . Een wijze les; beetje opletten en niet je pan met een theekdoek willen oppakken. Toen ik de noodles van dit gerechtje wou afgieten ben ik dan ook uiterst voorzichtig te werk gegaan en dat zal nog best een tijd zo blijven. Niet een geheel ongevaarlijk gerechtje dit door de noodles 😉 maar wel erg lekker deze 30-minuten of minder: Noodles, Kip & Paksoi uit de wok!

Wat heb je nodig voor 4 personen Noodles, Kip & Paksoi uit de wok:

Bereidingstijd: 25 minuten

  • 400 gram kippendijen in stukjes
  • 300 gram noodles
  • 1 x Paksoi
  • 2 tl maizena
  • 2 tl soyasaus
  • 2 tl rijstazijn
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ui in halve dunne maantjes gesneden
  • zonnebloemolie
    Voor de saus:
  • 1,5 el oestersaus
  • 1,5 el soyasaus
  • 2 tl ketjap
  • 2 tl witte peper
  • 2 tl sesamolie
  • 1,5 el suiker

Hoe je Noodles, Kip & Paksoi uit de wok maakt:

Snij de kippendijen in ruime stukjes en marineer voor 10 minuten met de 2 tl maizena, 2 tl sojasaus en 2 tl rijstazijn.

Maak de saus door alle ingrediënten voor de saus te bij elkaar te doen in een kom.

Snij het kontje van de paksoi en was deze even. Snij in stukken van ongeveer 2 cm.

Bereid de noodles door ze in een ruime pan water met een beetje zout gaar te koken. Als de noodles gaar (beetgaar) zijn spoel je ze af onder koud water (dit stopt het kookproces).

Doe wat zonnebloemolie in de wok en fruit hier de ui en knoflook heel even in aan. Doe de kip erbij en wok de kip tot deze gaar is. Daarna doe je de paksoi erbij en wok deze een paar minuten mee. Tot slot de noodles erbij en de saus eroverheen. Even goed omscheppen zodat alles lekker warm en garneer met sesam zaadjes.

Noodles, Kip & Paksoi uit de wokEet smakelijk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

8 reacties op “30-minuten of minder: Noodles, Kip & Paksoi uit de wok”

    1. Ja! Daar heb je helemaal gelijk in is zeker voor 4 personen! Haha suf heb het meteen aangepast. Bedankt voor je oplettendheid 🙂

  1. Bij de benodigheden staan geen noodles, hahaha misschien heel stom om over het hoofd te zien bij het boodschappen doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top