Maizena Koekjes

Maizena Koekjes (Gomma Koekjes)

Maizena koekjes. Voor ik ze ging maken kwam ik ze constant overal tegen. Ken je dat, dat je iets in je hoofd hebt om te maken en dat het lijkt alsof je het overal tegenkomt. Zoals jullie misschien wel weten is mijn kook-to-do lijstje lang, lang, laahaang maar er kan er weer een afgestreept worden 😉 ! Maizena koekjes of zoals ze ook wel genoemd worden: Gomma koekjes. Ze zijn lekker maar ook zeker apart te noemen. Heel anders dan de gewone koekjes van bloem, boter, ei en suiker maar zeker voor herhaling vatbaar. Benieuwd naar dit recept?  Lees dan snel verder…

Maizena koekjes komen uit de Surinaamse Keuken en worden daar ook wel Gomma koekjes genoemd. ‘Gomma’ betekent lijm, stijfsel en daarom moet  je lekker veel kopjes thee drinken bij deze koekjes. De textuur van Maizena koekjes of Gomma koekjes is anders dan je gewend bent van ‘gewone’ koekjes. Ze smelten op je tong en zijn zacht zoet. De gekleurde suikermuisjes geven een speels effect én wat kleur aan deze ietwat bleke koekjes. Zo horen ze, wittig, bak ze zeker dan ook niet goudbruin. Neem er een lekkere bak thee bij en kruip op de bank met je zelfgemaakte maizena koekjes. Het proberen waard deze heerlijke koekjes.

Maizena Koekjes

Maizena Koekjes

Maizena koekjes

Makkelijk recept om heerlijke maizena koekjes zelf te maken.
4.29 van 190 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 20 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram maizena
  • 200 gram roomboter (ongezouten - op kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren (middel)
  • 2 zakjes vanille suiker
  • bakje suikermuisjes

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • In een ruime kom doe je de eieren en deze klop je met een garde los. Voeg de boter, suiker en vanille suiker toe. Meng dit goed door elkaar. Zeef de maizena en voeg dit beetje bij beetje toe tot je een mooi egaal wit deeg hebt.
  • Als het deeg erg zacht is kun je deze even een klein uurtje in de koelkast zodat het kan opstijven en daardoor ook harder wordt.
  • Neem vervolgens een ruime bakplaat en bekleed deze met bakpapier. 
  • Maak nu bolletjes (ter grote van een walnoot) van het deeg ( je kunt eventueel wat maizena op je handen doen om het plakken tegen te gaan). Druk de bolletjes met een vork iets aan – doe dit twee kanten op zodat je een ruitjespatroon krijgt – en bestrooi met de suikermuisjes. Leg de koekjes goed uit elkaar, ze zullen namelijk nog iets groter worden en bak de maizena koekjes ca. 15-20 minuten. Ze hoeven -mogen zelfs- niet bruin worden!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 188kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwitten: 1g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Maizena Koekjes

67 thoughts on “Maizena Koekjes (Gomma Koekjes)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept