9 x caloriearme recepten

9 x caloriearme recepten. Snelle, makkelijke en lekkere recepten met minder dan 500 calorieën per persoon. Zoals een heerlijke frittata met groenten, snelle pasta alla vodka en meer lekkers!

Caloriearm koken met 9 heerlijke recepten

Een kleine ‘disclaimer’: wij vinden natuurlijk dat iedereen lekker zelf moet eten wat hij/zij wilt, maar we krijgen regelmatig de vraag naar caloriearme recepten en in het kader van “u vraagt, wij draaien” hebben we 9 van onze favorieten op een rij gezet 😉 .

Handig om te weten: bij alle recepten op de blog vind je de voedingswaarden, waaronder ook de hoeveelheid calorieën per persoon/per portie onder elk recept.

Wat is caloriearm eten?

Wanneer je ervoor kiest om caloriearm te eten kan dat om verschillende redenen zijn, bijvoorbeeld uit gezondheidsoverwegingen. Caloriearm eten betekent dat je minder calorieën binnen krijgt dan dan je verbrandt, waardoor je dus zou kunnen afvallen. De caloriearme gerechten op onze blog bevatten minder dan 500 kcal per portie/maaltijd en zijn geschikt voor een caloriearm dieet.

Lekker en caloriearm

Daarnaast zijn deze recepten ook gewoon heel erg lekker! Want lekker eten betekent niet per definitie ongezond en dat willen wij je laten zien met dit lijstje van negen caloriearme recepten. Zo vindt je o.a. een makkelijke traybake, frittata en zelfs risotto in dit lijstje!

9 x caloriearme recepten

1. Frittata met courgette

Frittata is, als je het ons vraagt, hét ultieme recept om restjes mee op te maken. Je kunt er vrijwel álle soorten groenten in kwijt, het is makkelijk om te maken en zo ontzettend lekker. 
Bekijk het recept voor frittata met courgette >>

2. Penne alla vodka

Penne alla vodka, een fantastisch heerlijke vega pasta. Romig, bomvol smaak en ook nog eens in een handomdraai op tafel!
Bekijk het recept voor penne alla vodka >>

3. Zoete aardappel curry

Zoete aardappel curry. Op en top comfort food! Een heerlijke vegan curry met veel groenten en heel veel smaak.
Bekijk het recept voor zoete aardappel curry >>

4. Pita Griekse kip

Een snelle en gezonde maaltijd die je al binnen 25 minuten op tafel zet. Ideaal voor de drukke doordeweekse dagen als je evengoed een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel wil zetten.
Bekijk het recept voor pita Griekse kip >>

5. Bami goreng

Van origine een Chinees recept, maar ook bekend uit de Indonesische en Surinaamse keuken. Super makkelijk om te maken, snel klaar en fantastisch lekker!
Bekijk het recept voor bami goreng >>

6. Zuurkool ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met spekjes en… appel. Dat laatste is iets minder voor de hand liggend misschien, maar zo’n heerlijke toevoeging!
Bekijk het recept voor zuurkool ovenschotel >>

7. Minestronesoep

Een heerlijke gevulde Italiaanse maaltijdsoep met heel veel groenten. Absoluut een op en top verwarmend kommetje soep en ook nog eens heel eenvoudig om te maken.
Bekijk het recept voor minestronesoep >>

8. Traybake broccoli en kip

Snel, makkelijk en super lekker! De traybake bestaat uit malse kippenbouten, gebakken aardappelpartjes en gegrilde broccoli met kruiden. Krijg je al trek?
Bekijk het recept voor traybake broccoli en kip >>

9. Risotto met zalm

Heerlijk romige risotto met een goede combi van ingrediënten. Deze is lekker fris met gerookte zalm, gegrilde groene asperges, doperwtjes en verse dille. 
Bekijk het recept voor risotto met zalm >>

6 thoughts on “9 x caloriearme recepten

  • Hallo Eef,
    Wanneer ik een van je heerlijke recepten wil uitprinten lukt dit steeds niet. Kan het kloppen dat ze niet te printen zijn ondanks de print optie bij het recept of ligt het aan mij?

  • Hélène Vlielander says:

    Eef kookt goed 👍🏻 Ik maak veel van je recepten en kijk er elke week naar uit…maakt blij. Echter: die reclame ( ik begrijp t) maar stoort.

  • Dit ga ik proberen. Ik ben gestopt met roken en ik vind dat te veel aankom, dus dan zijn deze maaltijden misschien een uitkomst. Ik vraag me alleen af hoe maaltijden met kippenpoten en gerookte zalm minder dan 500 calorieën bevatten.

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Super dat je wat aan deze recepten hebt! Bij ieder recept gebruiken wij een tool die de calorieën berekent. Je kunt het uiteraard altijd zelf nog narekenen 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *