Varkenshaas uit de oven. Dit is dé ideale manier om een perfect rosé varkenshaasje te bakken en helemaal niet moeilijk. Serveer hem omwikkeld met rauwe ham of spek voor een extra feestelijke touch deze kerstdagen.
Varkenshaas bereiden in de oven
Voor mij is het perfecte hoofdgerecht met kerst er een die makkelijk (voor) te bereiden is en fantastisch smaakt, dat willen we allemaal toch? Nou, dan heb je aan deze varkenshaas uit de oven een hele goeie! Met een totale bereidingstijd van 35 minuten, waarvan de oven de helft van het werk doet, is dit echt een topper van een hoofdgerecht.
De lekkerste varkenshaas uit de oven
Dit is een waanzinnig lekker en makkelijk recept voor een malse, perfect rosé varkenshaas uit de oven. Het recept zelf is echt een basisrecept, met een handjevol ingrediënten. Je omwikkelt de varkenshaas na het aanbraden met spek of ham en bakt hem vervolgens in de oven.
Op zoek naar een lekkere saus voor erbij? Probeer dan eens mijn pepersaus óf mijn champignonroomsaus. Allebei ontzettend lekker!
Lekkere bijgerechten voor een feestmaal
Bij ieder feestmaal horen natuurlijk feestelijke bijgerechten. Ik heb een paar persoonlijke favorieten voor je op een rijtje gezet, kies er één of maak ze lekker allemaal.. aan jou de keuze!
Varkenshaas uit de oven recept
Om er voor te zorgen dat jouw varkenshaas ook perfect gegaard is, raad ik je aan een keukenthermometer te gebruiken. Voor een mooi stukje rosé vlees hou je idealiter een kerntemperatuur aan van 60-63 graden.
Mocht je hem zonder thermometer gaan maken dan kun je 15-20 minuten baktijd aanhouden, afhankelijk van hoe dik of groot de stukken varkenshaas zijn.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 2 varkenshaasjes (ca. 300-500 gram per stuk)
- 8 plakken pancetta of Italiaanse ham
- olijfolie, roomboter, peper en zout
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Haal de varkenshaasjes ca. een half uur van te voren uit de koeling en verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Dep de varkenshaasjes droog met een keukenpapiertje en bestrooi ze rijkelijk met peper en zout naar smaak.
- Verhit een beetje olie en roomboter in een ruime koekenpan en bak de varkenshaas rondom aan. Hij hoeft niet gaar te zijn, puur even aanbraden zoals dat heet.
- Haal de varkenshaas uit de pan, omwikkel met de pancetta of de Italiaanse ham en leg in een ovenschaal.
- Zet de varkenshaas nu ca. 15-20 minuten in de oven afhankelijk van hoe dik/ groot je stukken varkenshaas zijn. Om zeker van een rosé resultaat te zijn hou je een kerntemperatuur van 60-63 graden aan. Hiervoor kun je een keukenthermometer gebruiken.
- Haal de varkenshaas uit de oven en dek af met aluminiumfolie voor je het gaat aansnijden zodat het vlees nog even 5 minuten kan rusten en je een super mals stukje vlees krijgt. Serveer op een mooie schaal en eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Willen zegt:
Lekker man , goed recept simpel maar zoo lekker wel ff de temperatuur goed aanhouden .
Beetje meer gaar dan is bijna 70 graden goed
Eef zegt:
Ja zeker, die is belangrijk! Blij dat het in de smaak is gevallen 🙂
Jelto zegt:
Ik ga het morgen proberen voor mijn 15 gasten ben benieuwd haha
Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Oh wat leuk, we zijn heel benieuwd hoe het gaat smaken!
Margarietha Janssen zegt:
Was heel lekker, ik had de varkenshaasjes in een plak ham gerold, helaas geen foto van. Is al op
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen, dankjewel!