Zin om zelf brood te bakken? Ga dan voor dit recept voor luchtig naanbrood met een licht krokant korstje. Je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig. Het deeg zelf maken we met frisse Griekse yoghurt en na het bakken bestrijk je het naanbrood met gesmolten knoflookboter, zo lekker! Eigenlijk zó lekker dat ze zo op zijn en je gegarandeerd vraag naar meer krijgt!
Dit is een fijn brooddeeg om te maken. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig, het deeg hoeft maar 1 keer te rijzen en daarnaast bak je het in de pan.
Ja, in een koekenpan, dat gaat lekker snel maar zorgt er ook voor dat je de controle hebt over het bakken van het brood. Mede daardoor kan dit recept bijna niet mislukken en wordt het naanbrood lekker luchtig en krijgt het een krokant korstje.
Naanbrood
Naanbrood wordt vaak geserveerd bij gerechten uit de Indiase keuken. Op mijn blog kun je verschillende recepten uit de Indiase keuken vinden zoals kip tandoori, kip korma, curry met pompoen, butter chicken en tikka massala.
Naanbrood past perfect bij dit soort gerechten. Het is namelijk ideaal om de saus lekker mee op te “snoepen” en mocht de curry een beetje te pittig zijn dan kan brood helpen tegen die (te) pittige smaak in je mond.
Naanbrood maken met de hand
Meestal is naanbrood in de supermarkt een beetje ovaal van vorm. Zelf maak ik ze het liefst gewoon rond, lekker makkelijk en dat zit er ook prima uit. Zorg er alleen wel voor dat je de broodjes niet te dik maakt maar ook niet te dun maakt.
Het deeg verdeel je in 8 gelijke stukken en als je hiervan een bolletje maakt kun je deze met je vingers steeds iets platter maken. Ga voor een broodje met een diameter van ongeveer 15-18 centimeter, dan kun je eigenlijk nooit fout gaan.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 300 gram tarwebloem
- 125 ml warm water
- 100 gram Griekse yoghurt
- 50 gram roomboter (ongezouten)
- 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- olie en (verse) koriander
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- In een klein kommetje meng je het warme water met de gist en een theelepel suiker tot het begint te schuimen (ca. 5 minuten).
- Doe de bloem in een ruime kom of keukenmachine met deeghaak en doe hierbij de gist, Griekse yoghurt en 1 eetlepel olie.
- Kneed dit met de keukenmachine of met de hand (ca. 10 minuten) tot een mooi stevig, zacht deeg en voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe aan het deeg.
- Neem een ruime kom (of gebruik de kom waar je het deeg in hebt gekneed) en doe er een beetje olie in.
- Maak vervolgens een bal van het deeg, doe de bal in de kom en draai deze om zodat beide kanten bedekt zijn met olie.
- Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
- Na het rijzen verdeel je de bal deeg in 8 gelijke delen waarvan je 8 balletjes maakt.
- Druk de balletjes plat de met hand tot je een plat, rond broodje hebt met een diameter van ca. 15-18 centimeter.
Indien nodig kun je een beetje olie gebruiken om de broodjes met je vingers uit te rollen. - Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
- Terwijl het brood aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor de fijngesneden knoflook.
- Na het bakken van de naan smeer je het direct in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens nog met een beetje verse koriander. Eet smakelijk!
Video
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Anne-Marie zegt:
Zoooo lekker, als je eenmaal zelf hebt gebakken wil je nooit meer van die afbakbroodjes!
Eef zegt:
Daar kan ik niet anders dan je helemaal gelijk in geven 😀
Marieke zegt:
Hallo Eef,
Als je het vegsn wil maken, gewoon de boter dn yoghurt vegan versie nemen?
Lieve groet Marieke
Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Dat hebben we zelf niet getest, maar kun je dan op die manier proberen inderdaad!
Bianca zegt:
Hi Eef!
Is het ook mogelijk deze direct in de oven te bereiden en dus niet kn de pan? Zo ja, wat zou de temperatuur en baktijd dan zijn denk je?
Bedankt en liefs
Bianca
Eef zegt:
Ongewtijfeld, maar omdat ik het zelf niet heb geprobeerd kan ik je er niet over informeren. Ik vind dit zelf de prettigste manier 🙂
nico zegt:
vandaag maak ik je franse klassieker beef bourgion,
maar morgen naan brood vraagje kun je ze ook afbakken in de oven?
Grt Nico
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Lekker zeg! Het naanbrood kun je niet in de oven afbakken, dat moet echt in de pan. Geniet ervan!
M. Vézet zegt:
Even een kleinigheid: het voltooid deelwoord van ‘kneden’ is ‘gekneed’ en niet ‘gekneden’
Met vriendelijke groet,
M. Vézet
Eef zegt:
Dankjewel voor de aanvulling, gelukkig kan ik beter koken dan grammatica 😉 Ik heb het direct aangepast.
Jan zegt:
Als we dan toch aan het muggenziften zijn….
Een bal kun je niet aan beide kanten in de olie doen 🙂
Maar ik maak naanbrood al een tijdje volgens jouw recept en ze zijn perfect.
Esther zegt:
Even er door rollen.
Heerlijk recept trouwens. Eén vraagje: hoe lang van tevoren kun je de balletjes uitrollen voordat je ze gaat bakken?
Eef zegt:
Max een half uurtje zou ik zeggen
Mirjam zegt:
Hoi,
Helaas lukt het hier niet om het brood te maken via dit recept… geen idee wat er niet goed gaat. Tot 3x toe de hele bende weg moeten gooien helaas… hele recept precies gevolgd zowel hoeveelheden als tijden . Het deeg word ook niet echt een deeg. Blijft nat en plakkerig. Hopelijk lukt het volgende keer wel. Ik blijf vol houden ?
Groet,
Mirjam
Eef zegt:
Wat jammer om te lezen dat het je niet lukt om hier lekker naanbrood van te maken. Ik maak het zelf regelmatig met dit recept en zoals je kunt lezen veel anderen ook dus ik heb het idee dat je wellicht iets anders doet, zou dat kunnen? Kneed je lang genoeg? Kneed je met de hand of een machine? Wat voor soort bloem/ meel gebruik je?
Jolien zegt:
Hier hetzelfde probleem. Heb het recept exact gevolgd maar ik krijg een heel nat en plakkerig deeg. Onmogelijk om balletjes van te maken. Ik gebruikte bloem voor wit brood van Soubry.
Eef zegt:
Probeer eens gewone tarwebloem, bloem voor wit brood is anders en kan dan ook meer vocht opnemen. Daarbij was het erg vochtig de afgelopen dagen wat ook mee helpt aan het plakkerige. Gebruik, zoals aangegeven in het recept, tarwebloem en voeg eventueel iets meer toe.
Timo zegt:
Als het deeg te nat is blijf je telkens wat bloem toevoegen tot je tevreden bent over je deegbol. Zodat dit niet meer plakt aan je handen.
Groetjes Timo
gerard zegt:
dit kan liggen aan je type meel/bloem. doe er dan iets minder water bij. meng ook lang genoeg door en voeg evt een schepje bloem toe.
Rianne zegt:
Ik heb precies hetzelfde. Deeg blijft erg plakkerig en wordt zeker niet 2 keer zo groot. Eerste poging ligt in de prullenbak. Of moet ik het gewoon proberen te bakken?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Wat vervelend Rianne, mag ik je vragen of je het recept helemaal hebt gevolgd? Er kunnen meerdere dingen “fout” zijn gegaan. De temperatuur in huis/keuken kan ook zorgen dat het plakkerig wordt, het type bloem maar ook veel verschil en hoe(lang) je hem kneedt. Je kunt het beste gewone tarwebloem gebruiken en voeg eventueel iets meer toe als hij te plakkerig is!
Janet Burghoorn zegt:
Hallo Mirjam,
Heb al vaak naanbroid geprobeerd te maken maar jou recept is het allebeste en ozo heerlijk de broodjes zelf na een paar dagen bewaard te hebben in een platic trommeltje zijn ze op de gril nog heerlijk. Je krijgt van mij een dikke tien.
Leon zegt:
Precies volgens instructies gemaakt en er ontstond een prachtige mooie niet plakkerige bol deeg. Gewoon de goedkoopste patentbloem gebruikt en volle Griekse yoghurt. Dat werkt het beste. Heerlijk recept Eef, dank wederom!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Dankje Leon, zo simpel kan het zijn hè! 😀
Dennis Wittenberg zegt:
Weet je dat ‘Naan’ letterlijk ‘brood’ betekent? Nu staat er dus ‘broodbrood’.
Eef zegt:
Dat weet ik, soms moeten we keuzes maken waarbij we ook nadenken over de vindbaarheid van de recepten en veel mensen zoeken op naanbrood ipv naan waardoor we voor deze benaming hebben gekozen van het artikel. Je hebt echter volledig gelijk 🙂
Mark zegt:
Hoi Eef,
En vooral de mensen bij wie het deeg maken niet lukt. Ik maak vaak brood en de hoeveelheid water moet precies zijn. Als het te nat is voeg wat bloem toe. Koop goede bloem. Het recept is 👌
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Dankjewel Mark! Het is inderdaad ook een gevoelskwestie, maar soms wat lastig in te schatten en zeker als je niet vaak brood bakt.
Phyllis Estoppey zegt:
Ik wil dit brood ‘smorgens maken hoe kan ik het best bewaren en ‘savonds weer opwarmen?
Eef zegt:
Het lekkerste is het om het vers te maken, zelfgebakken brood is vers simpelweg het lekkerste
Sharon zegt:
Vandaag naan gemaakt voor het eerst, was erg lekker! Ik wil ook niet meer terug naar de kant en klare versies 🙂
Ik heb een deegroller gebruikt om de naan vorm te geven, dat ging wat makkelijker. Ik hou van zout, dus een beetje grof zout erbij maakt het perfect af.
Eef zegt:
Wat leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie 🙂
Cin zegt:
Even in de broodrooster.. zijn ze weer als nieuw en vers ????
Erik van Seggelen zegt:
Je zou kunnen proberen het rijs proces af te remmen door het onder de 7 graden te koelen in je koelkast. Dus na een half uur eerste rijzing in de koelkast, en daarna nog een keer een half uur rijzen als je thuis komt en dan af bakken.
Ik heb deze broodjes overigens al een aantal keren 75% gebakken en daarna af laten koelen en in gevroren. Daarna even in de broodrooster en aflakken met de knoflookboter. Gaat ook prima en super snel zonder afwas.
Wim Deenik zegt:
Kan in de koelkast, ook direct invriezen kan ook. Ontdooien en even in de koekepan. Maak altijd grote hoeveelheden op voorraad. Bijna net zo lekker als vers.
Chantal zegt:
Na een paar keer bij een Indiaas restaurant te hebben gegeten vandaag de Tikka Masala met Naan gemaakt. Ik ben niet zo’n keukenprinses en vond het na lezen van de reviews best spannend. Maar dat was niet nodig. Naan was goed gelukt en super lekker!!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Wat fijn, dankjewel Chantal!
Max ten Brinke zegt:
Lijkt mij heerlijk, kan ik dit recept eventueel een dag eerder maken
Eef zegt:
Dat kan, maar vers is zelfgebakken brood vele malen lekkerder.
EB71 zegt:
Bij mij is het deeg heel plakkerig en ik kan geen bal ervan maken. Kan het misschien komen dat ik het 1ste stukje kan overslaan (gist in water met suiker doen) aangezien op het zakje staat dat ik het niet hoef op te lossen.
Eef zegt:
Ik zet dat er niet voor niets neer 😉 Het is erg vochtig weer momenteel en dat kan ervoor zorgen dat het deeg ook wat plakkeriger blijft. Voeg eventueel een klein beetje bloem toe de volgende keer.
Anneke zegt:
Kun je het deeg invriezen en dan afbakken. Of beter eerst afbakken en dan invriezen?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Persoonlijk zou ik dan eerst afbakken en invriezen (maar vers blijft toch wel het allerlekkerste).
Cindy zegt:
Heerlijke broodjes en makkelijk te maken. Maar ook ik had heel veel meer bloem nodig om er een mooi deeg van te maken.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Fijn om te horen! Dat kan zeker nog weleens verschillen door uiteenlopende redenen, maar fijn dat het gelukt is 🙂
Na ila zegt:
Kan je griekse yoghurt vervangen door skyr?
Eef zegt:
Ja hoor dat zou moeten kunnen
Anne-Marie zegt:
Zoooo lekker, als je eenmaal zelf hebt gebakken wil je nooit meer van die afbakbroodjes!
Gajes zegt:
Ik heb een hoop bloem toe moeten voegen voor een fatsoenlijk deeg. Rijzen ging prima. Het bakken helaas niet en ik heb alles weg moeten gooien. Verschillende dingen geprobeerd: hoog/laag vuur, met/zonder deksel, olie/boter, lang/kort…
Ik had beter een paar dikke pannenkoeken kunnen bakken, dat had hetzelfde gesmaakt :/
Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Wat jammer om te horen dat het niet gelukt is om het naanbrood te bakken. Het lijkt erop dat er iets mis is gegaan in het proces, lastig om vanaf hier te beoordelen waar het precies mis is gebeurd. Hopelijk lukt het een volgende keer beter!
Marijke zegt:
Ziet er super lekker uit Eef! Ik koop naanbrood altijd en ben er gek op. Nog nooit heb ik het zelf gemaakt. Ik ga jouw recept een keer uitproberen!
Eef zegt:
Zeker een keer doen, is zo makkelijk én zo lekker. Aanrader!
Nicolet zegt:
De bereidingstijd in het recept is 35 minuten, maar je moet het deeg een uur laten rijzen. Daar kom ik nu pas achter 🙁
Marijke zegt:
Ziet er super lekker uit Eef! Ik koop naanbrood altijd en ben er gek op. Nog nooit heb ik het zelf gemaakt. Ik ga jouw recept een keer uitproberen!
Yvonne zegt:
Top recept, alleen staat bij de totale bereidingstijd 35 minuten. Misschien toch wel handig om ook het uur rijzen te vermelden.
Eef zegt:
Klopt, ik zet het er ook bij, maar het komt er nog niet te staan (hier ben ik aan de achterkant mee bezig om dit ook zichtbaar te maken zodat dit direct duidelijk is, maar dat blijft nog even lastiger dan ik dacht 🙂 )
Shik zegt:
Geweldig recept. Ik heb het warme water met gist en suiker met een garde opgeklopt. Het deeg tijdens het kneden met de hand goed getrokken en dubbelgevouwen. Na het rijsen was het deeg zeker twee en half keer zo hoog geworden. Naan deeg is van oorsprong plakkerig, niets aan doen. Gewoon lekker laten plekken en oppervlaktes (en ook pan als antiaanbak) met een beetje bloem.
Marion zegt:
Kun je i.p.v. bloem havermout fijn gemalen gebruiken,en er zo een gezondere versie van te maken
Eef zegt:
Dat zou je uiteraard kunnen proberen Marion. Alleen worden de broodjes dan wel heel zwaar/ heftig denk ik. Waarom niet volkoren meel gebruiken of 1/4 deel vervangen bijvoorbeeld?
Marion zegt:
Kun je i.p.v. bloem havermout fijn gemalen gebruiken,en er zo een gezondere versie van te maken
Eef zegt:
Daar kan ik niet anders dan je helemaal gelijk in geven 😀
Yvonne zegt:
Kan je dit ook van te voren maken en eventueel invriezen?
Eef zegt:
Zou ik je niet aanraden. Vers gebakken zijn ze het lekkerste maar je kunt het uiteraard even proberen.
Clarice zegt:
Ik heb dat dus moeten doen omdat ik tijd technisch door het uur rijzen ineens in de knoop kwam.
We hebben ze gebakken en ingevroren en daarna ontdooid en bestreken met boter, knoflook koriander en in de oven opgewarmd op 180 graden! Top recept!
Yvonne zegt:
Kan je dit ook van te voren maken en eventueel invriezen?
Marlies Alkema zegt:
Hoi Eef,
Er staat nergens in de beschrijving dat er nog roomboterbij moet.
Groetjes
Marlies
Sandra zegt:
De roomboter moet er ook niet doorheen, die is om te smelten (zie einde beschrijving).
Marlies Alkema zegt:
Hoi Eef,
Er staat nergens in de beschrijving dat er nog roomboterbij moet.
Groetjes
Marlies
Megan zegt:
Hoi!
Bij mij blijft het deeg heel erg zacht en plakkerig. Weet jij misschien wat ik fout doe?
Als ik ze bak smaakt het verder wel prima namelijk.
Groetjes,
Megan
Ed zegt:
Beetje bloem strooien op je werkblad en op je handen en regelmatig herhalen, dan blijft er niks meer plakken.
Ben veel in de ‘curry landen’ geweest en dit recept heb ik daar niet lekkerder geproefd!
Eef zegt:
Wauw wat een compliment, dankjewel Ed!
Marlies Alkema zegt:
Ok lees het net haha 🙂
Eef zegt:
Haha helemaal goed 😀
Marlies Alkema zegt:
Ok lees het net haha 🙂
Lisette zegt:
Wat een leuk recept – ook helemaal niet zo moeilijk om te maken – zo te lezen. Ik ga dit zeker een keertje proberen, want de kant-en-klare naambroodjes vind ik hier in Frankrijk niet zo lekker. Thanks voor de inspiratie.
Eef zegt:
Dank je wel! Laat je het me weten als je ze hebt gemaakt, vind ik leuk 😀
Marieke Cools zegt:
Hoi Eef, ik ga dit recept met mijn kleindochters proberen te maken. Binnenkort komen ze hier bij mij om te bakken. Op dit moment hebben ze thuis geen oven. Ik kijk er naar uit. Gezellig.
Eef zegt:
Wat leuk en heel veel plezier met het koken met je kleindochters!
Lisette zegt:
Wat een leuk recept – ook helemaal niet zo moeilijk om te maken – zo te lezen. Ik ga dit zeker een keertje proberen, want de kant-en-klare naambroodjes vind ik hier in Frankrijk niet zo lekker. Thanks voor de inspiratie.
Lisette zegt:
‘naambroodjes’ moet uiteraard ‘naanbroodjes’ zijn 🙂
Lisette zegt:
‘naambroodjes’ moet uiteraard ‘naanbroodjes’ zijn 🙂
Esther zegt:
Ik heb dit net gemaakt maar bij mij blijft het smaken naar deeg. Hoe kan dat? Het is eigenlijk net een lap deeg en zo proeft het ook hahah
Eef zegt:
Wat vervelend om te lezen Esther. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Als je het deeg bijvoorbeeld niet lang genoeg laat rijzen maar meestal heeft het met het bakken te maken. Probeer het brood niet te dun te maken, zorg dat de pan goed heet is en bak het brood goed gaar. Dan is het luchtig van binnen en iets knapperig van buiten. Hij hoort namelijk niet naar deeg te smaken. Hopelijk heb je hier iets aan 🙂
Esther zegt:
Ik heb dit net gemaakt maar bij mij blijft het smaken naar deeg. Hoe kan dat? Het is eigenlijk net een lap deeg en zo proeft het ook hahah
Simon zegt:
Hoi! Vraagje, zou ik de Griekse yoghurt ook kunnen vervangen door Franse magere kwark? Vetpercentage ligt wel wat lager en de smaak is ook anders, maar denk je dat het zou kunnen?
Eef zegt:
Ik denk het wel. Zou het gewoon een keer proberen. Qua consistentie is het denk een ik een betere match dan magere yoghurt bijvoorbeeld.
Simon zegt:
Hoi! Vraagje, zou ik de Griekse yoghurt ook kunnen vervangen door Franse magere kwark? Vetpercentage ligt wel wat lager en de smaak is ook anders, maar denk je dat het zou kunnen?
Lieke zegt:
Ik Ben nu een poging aan het doen met halfvolle yoghurt (want anders moest ik alsnog naar de supermarkt, en daar had ik geen zin in. Daarom dacht ik lekker baan te maken ipv stokbrood je te halen.) ik moest wel ongeveer 50 gram meer bloem gebruiken, omdat het anders echt te nat was. Hoe is jou versie met kwark gelukt? Dat is nl een heel goed idee als alternatief denk ik ????
Monique zegt:
Wat voor bloem?
Eef zegt:
We hebben elkaar al even “gesproken” via Instagram maar voor anderen: gewoon tarwebloem. Ik heb het ook even duidelijker vermeldt in het recept.
Monique zegt:
Dank je wel!
Monique zegt:
Wat voor bloem?
Monique zegt:
Dank je wel!
Anna zegt:
Hoi Eef,
Ik heb ze gemaakt maar volgens mij kun je er beter zes maken in plaats van acht. Want ze zijn wel heel lekker maar wel een beetje dun
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen dat ze in de smaak vallen Anna. De hoeveelheid is natuurlijk een schatting en afhankelijk van hoe groot en hoe dik je ze maakt. Zelf haalde ik er 8 uit van de grote/ dikte zoals je op de foto kunt zien maar voel je uiteraard vrij om er 6 van te maken 🙂
Anna zegt:
Hoi Eef,
Ik heb ze gemaakt maar volgens mij kun je er beter zes maken in plaats van acht. Want ze zijn wel heel lekker maar wel een beetje dun
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen dat ze in de smaak vallen Anna. De hoeveelheid is natuurlijk een schatting en afhankelijk van hoe groot en hoe dik je ze maakt. Zelf haalde ik er 8 uit van de grote/ dikte zoals je op de foto kunt zien maar voel je uiteraard vrij om er 6 van te maken 🙂
Heidi zegt:
Dag Eef
Ik wil deze broodjes maken voor de collega’s, als lunch. Zijn ze nog lekker als ik ze daags voordien maak? Of zijn ze al wak?
Eef zegt:
Sorry voor mijn late reactie Heidi, jouw reactie was per abuis in de verkeerde map terecht gekomen (systemen…;) ) Zelfgemaakt brood is het lekkerst als je het de dag zelf eet. Wat je wel kunt doen is het deeg voorbereiden ’s avonds, het laten rijzen in de koeling ’s nachts (door de kou gaat het rijzen langzamer en kun je het dus langer bewaren), dan even kort doorkneden en in vorm brengen, kort laten rijzen en dan bakken. Succes!
Marcel zegt:
Hola
Is die 125 ml water niet te veel? Aangezien je over klein kommetje praat in recept. Bleef natte boel bij mij en nog maar meer meel erbij.
Ligt nu te rijzen maar heb slecht gevoel 🙂
Eef zegt:
Nee hoor, hij wordt zeer regelmatig gemaakt 🙂 125 gram is niet zoveel. Doorgaans is het 300-350 gram water op 500 gram bloem
Heidi zegt:
Dag Eef
Ik wil deze broodjes maken voor de collega’s, als lunch. Zijn ze nog lekker als ik ze daags voordien maak? Of zijn ze al wak?
Eef zegt:
Sorry voor mijn late reactie Heidi, jouw reactie was per abuis in de verkeerde map terecht gekomen (systemen…;) ) Zelfgemaakt brood is het lekkerst als je het de dag zelf eet. Wat je wel kunt doen is het deeg voorbereiden ’s avonds, het laten rijzen in de koeling ’s nachts (door de kou gaat het rijzen langzamer en kun je het dus langer bewaren), dan even kort doorkneden en in vorm brengen, kort laten rijzen en dan bakken. Succes!
Sonja zegt:
Wat was dit super lekker met curry. We hebben gesmuld. De pan was schoonleeg. En het brood wow echt lekker.
Eef zegt:
Dank voor je leuke reactie! Ik werd er blij van 🙂
Sonja zegt:
Wat was dit super lekker met curry. We hebben gesmuld. De pan was schoonleeg. En het brood wow echt lekker.
Eef zegt:
Dank voor je leuke reactie! Ik werd er blij van 🙂
Lis zegt:
Voor het eerst vandaag gemaakt en was heerlijk! Ze zagen er niet heel mooi uit, waarschijnlijk door te lang kneden dus het deeg was niet makkelijk te vormen. Maar iedereen in het gezin heeft er heerlijk van gegeten! Dus wil ze zeker wekelijks gaan maken!
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen Lis, dank voor je reactie
Lis zegt:
Voor het eerst vandaag gemaakt en was heerlijk! Ze zagen er niet heel mooi uit, waarschijnlijk door te lang kneden dus het deeg was niet makkelijk te vormen. Maar iedereen in het gezin heeft er heerlijk van gegeten! Dus wil ze zeker wekelijks gaan maken!
marion zegt:
Ik heb gister de naan brood gemaakt het was heerlijk.
Nu wel een vraag de balletjes deeg waren erg plakkerig en moeilijk uit de duwen tot mooi dunne rondjes.
Heb ik iets verkeerd gedaan of zijn er tip’s?
Groetjes marion
Eef zegt:
Nee hoor je hebt niets verkeerd gedaan. Het ene soort bloem neemt makkelijker vocht op dan het andere. Als het deeg heel plakkerig is doe je er gewoon nog een klein beetje bloem bij of een beetje olie. Succes!
marion zegt:
Ik heb gister de naan brood gemaakt het was heerlijk.
Nu wel een vraag de balletjes deeg waren erg plakkerig en moeilijk uit de duwen tot mooi dunne rondjes.
Heb ik iets verkeerd gedaan of zijn er tip’s?
Groetjes marion
Wendy zegt:
Superlekker en niet moeilijk te maken!
Ik word heel blij van jouw site Eef!
Mijn jongens (kritische eters) hebben gesmuld!
Nooit meer afbak naanbroodjes;-)
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie Wendy.
Rene zegt:
Ik maak mijn naan al een geruime tijd zelf, niets is lekkerder dan zelf gebakken brood. En om nu mijn deel aan de muggesifterij toe te voegen naan betekend brood, dus bij naan brood zeg je dus eigenlijk brood brood.. beetje overdreven denk ik zo.. 😉 maar zeker een lekker naan recept.
Eef zegt:
Nee hoor dat is geen muggensifterij dat klopt helemaal alleen mensen zoeken over het algemeen meer op naanbrood ipv naan dus vandaar ook de naam van het recept 😉
Wendy zegt:
Superlekker en niet moeilijk te maken!
Ik word heel blij van jouw site Eef!
Mijn jongens (kritische eters) hebben gesmuld!
Nooit meer afbak naanbroodjes;-)
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen Lis, dank voor je reactie
Eef zegt:
Nee hoor je hebt niets verkeerd gedaan. Het ene soort bloem neemt makkelijker vocht op dan het andere. Als het deeg heel plakkerig is doe je er gewoon nog een klein beetje bloem bij of een beetje olie. Succes!
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie Wendy.
Cor zegt:
Heb ze vorige week gemaakt dus vandaag weer ze zijn heerlijk ,dank je voor het recept
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen. Dankjewel Cor
C zegt:
Top resept, makkelijk te maken, heerlijk
Cor zegt:
Heb ze vorige week gemaakt dus vandaag weer ze zijn heerlijk ,dank je voor het recept
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen. Dankjewel Cor
Nathaly zegt:
Super, super lekker. Bedankt voor het recept. Het is goed gelukt.Ik heb alleen geen boter erop gedaan om het ‘mager’ te houden.
Eef zegt:
Dank voor je compliment, Nathaly 🙂
Nathaly zegt:
Super, super lekker. Bedankt voor het recept. Het is goed gelukt.Ik heb alleen geen boter erop gedaan om het ‘mager’ te houden.
Gerry zegt:
Wat een heerlijke broodjes. We zijn dr dol op!
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen, dankjewel
Gerry zegt:
Wat een heerlijke broodjes. We zijn dr dol op!
Herma zegt:
Hallo Eef, ik heb net de naanbroden gemaakt maar ik vond het erg moeilijk om ze vorm te geven omdat ze zo erg plakken. Hoort dat of heb ik iets verkeerd gedaan? Ook het rijzen ging niet super. Het werd wel wat groter maar niet twee keer zoveel. Uiteindelijk heb ik mijn handen in de zonnebloemolie gedoopt en toen ging het in vorm brengen goed. Ik wou er foto’s van meesturen maar dat kan niet zie ik. Jammer want ik heb het idee dat ze er ook niet goed uitzien.
Eef zegt:
Hi Herma, wat jammer om te lezen. Wbt de foto’s dat kan inderdaad niet, maar je mag me altijd een mailtje sturen via [email protected] of even een berichtje sturen via facebook of instagram dan kun je wel foto’s meesturen. Ik ‘kijk’ graag met je mee.
Het kan zijn omdat het nu kouder is buiten dat het deeg langer nodig heeft om te rijzen. Je kunt eventueel de oven heel laag aanzetten 20-25 graden bijvoorbeeld en het deeg daar laten rijzen (heb je ook geen last van evt. tocht) of zet het op de vensterbak als je daaronder verwarming hebt bijvoorbeeld.
Als het deeg niet goed gerezen is wordt inderdaad de rest van het recept (plakkerig deeg, vormen van het brood etc.) lastig. Hoop dat je wat aan mijn tips hebt en mocht je vragen hebben dan weet je me te vinden 🙂
Herma zegt:
Hallo Eef, ik heb net de naanbroden gemaakt maar ik vond het erg moeilijk om ze vorm te geven omdat ze zo erg plakken. Hoort dat of heb ik iets verkeerd gedaan? Ook het rijzen ging niet super. Het werd wel wat groter maar niet twee keer zoveel. Uiteindelijk heb ik mijn handen in de zonnebloemolie gedoopt en toen ging het in vorm brengen goed. Ik wou er foto’s van meesturen maar dat kan niet zie ik. Jammer want ik heb het idee dat ze er ook niet goed uitzien.
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen, dankjewel
Eef zegt:
Hi Herma, wat jammer om te lezen. Wbt de foto’s dat kan inderdaad niet, maar je mag me altijd een mailtje sturen via [email protected] of even een berichtje sturen via facebook of instagram dan kun je wel foto’s meesturen. Ik ‘kijk’ graag met je mee.
Het kan zijn omdat het nu kouder is buiten dat het deeg langer nodig heeft om te rijzen. Je kunt eventueel de oven heel laag aanzetten 20-25 graden bijvoorbeeld en het deeg daar laten rijzen (heb je ook geen last van evt. tocht) of zet het op de vensterbak als je daaronder verwarming hebt bijvoorbeeld.
Als het deeg niet goed gerezen is wordt inderdaad de rest van het recept (plakkerig deeg, vormen van het brood etc.) lastig. Hoop dat je wat aan mijn tips hebt en mocht je vragen hebben dan weet je me te vinden 🙂
Kelly zegt:
Zelden zo’n fijn te kneden deeg gehad. Na het rijzen ook gemakkelijk te verwerken.
Ze waren nog erg lekker ook!
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie 🙂
Kelly zegt:
Zelden zo’n fijn te kneden deeg gehad. Na het rijzen ook gemakkelijk te verwerken.
Ze waren nog erg lekker ook!
Eline zegt:
Kan ik het ook maken met magere standyoghut ipv Griekse yoghurt? Zo weinig ingrediënten maar het blijft moeilijk…
Eline zegt:
Kan ik het ook maken met magere standyoghut ipv Griekse yoghurt? Zo weinig ingrediënten maar het blijft moeilijk…
Eef zegt:
Je kunt het altijd proberen, ik durf het eerlijk gezegd niet te zeggen, het lijkt me in ieder geval geen probleem.
Eef zegt:
Je kunt het altijd proberen, ik durf het eerlijk gezegd niet te zeggen, het lijkt me in ieder geval geen probleem.
Laura zegt:
Yay. Er staat morgen curry op de planning- ik zie een mooi eethuwelijk aankomen. Dank!
Eef zegt:
Dat is een perfecte combi! Eet smakelijk 🙂
Laura zegt:
Yay. Er staat morgen curry op de planning- ik zie een mooi eethuwelijk aankomen. Dank!
Eef zegt:
Dat is een perfecte combi! Eet smakelijk 🙂
Dee zegt:
Eef, dank je wel voor dit lekkere recept.
Het is zo makkelijk en snel te maken dat het zelfs na een dag werken te doen is en idd, wij kopen nooit meer naan brood in de winkel.
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie 🙂
Dee zegt:
Eef, dank je wel voor dit lekkere recept.
Het is zo makkelijk en snel te maken dat het zelfs na een dag werken te doen is en idd, wij kopen nooit meer naan brood in de winkel.
Eef zegt:
Wat tof om te lezen! Dankjewel 🙂
Eef zegt:
Wat leuk en heel veel plezier met het koken met je kleindochters!
Marjolein zegt:
Dit is zoooooooo! lekker. ik heb wat over is van gisteren nu als lunch bij me. Alleen de naan en verder niks en het is smullen. Als we met zijn 3-en zijn moet ik dubbel recept maken, want we kunnen niet delen en zijn verbaasd als alles op is. Dubbelrecept gaat niet op, maar dan hebben we alledrie nog bij het ontbijt of lunch iets lekkers 🙂
Ik maak meer van je recepten vaker, maar deze is zeker favoriet!
Eef zegt:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel 😀
Ronald zegt:
Super recept! Vandaag gemaakt en goed gelukt! Zowel met knoflook, als zonder knoflook.
Monique zegt:
Een top recept !!!
Lekker luchtig
Smaakt bijna net zo lekker als in een indiaas restaurant ….. Ik schrijf ” bijna ” omdat ze in het restaurant een speciale oven gebruiken…..;-)
Eef zegt:
Tja, een tandoor in de keuken vond manlief een beetje ver gaan 😉 haha
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen Monique dankjewel! Jaaaa zo’n tandoor zou ik ook wel in huis willen hebben haha 😉
Mira zegt:
Mijn gist is nog nooit gaan schuimen zo ook niet deze keer… Ik heb mijn broodjes denk ik iets te dik gemaakt want ze kwamen nogal vast uit de pan. Smaak was wel erg lekker. Ga zeker nog eens een poging doen!
Eef zegt:
Hi Mira, gebruik je koud of lauwwarm water? Het schuimt bij mij namelijk eigenlijk altijd. Het “schuimen” is overigens meer een schuimkraagje/ laagje schuim aan de bovenkant. Geen bruisende taferelen 🙂
anita zegt:
hoi , ik bij mij blijft de massa heel dun, heb nu extra bloem toegevoegd dat gaat iets beter maar het blijft vreselijk plakkerig wat is hier de reden van ? dit is het 3e recept wat ik uit probeer en elke keer die plakkerigheid, ….wat doe ik verkeerd ?
Eef zegt:
Het is lastig om te zeggen waardoor het komt aan de hand van je reactie. Het kan het type bloem zijn wat je gebruikt? Gebruik je gewoon tarwebloem of iets anders?
Britt zegt:
Ik heb een vraagje, is het 190 kcal per ‘broodje’ of per 8 stuks? (Gezien er niet bij staat voor hoeveel personen het is, gebaseerd op 1 broodje p.p. of meerdere).
Groetjes
Eef zegt:
De voedingswaarden zijn altijd per persoon of per portie in de hoeveelheden van het recept vind je of het per persoon is of per portie zoals in dit geval 8 broodjes. Dan gelden de voedingswaarden per broodje. Deze opzet is voor alle recepten gelijk, ik kan helaas niet elke keer die regel tekst aanpassen bij de voedingswaarden 🙂
Sonja Schoorl zegt:
Naanbrood super goed gelukt voor de eerste keer en smaakte heerlijk bij de Indiase linzensoep, ook voor de eerste keer gemaakt! Zeker voor herhaling vatbaar!
Mijn lieve buurtjes er ook mee verwend en zij vonden het naambrood heerlijk, niet te dun of te dik, lekker met de gesmolten boter met knoflook en verassend smakelijk passen bij de Indiase linzensoep!
Dankjewel Eef
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je reactie 🙂
Van Oost zegt:
Naanbrood gemaakt ????????????
Cookess zegt:
Hoi Eef, heb al lang het plan om naanbrood te gaan maken.
Maar op ’t moment is het wel héél ingewikkeld om ergens aan tarwebloem/meel te komen.
Is het ook mogelijk om het met zelfrijzend bakmeel (dus zonder gist) te maken? Want ook gist is een ramp … 😉 …
Dank je wel voor je info !
Eef zegt:
Ik heb dat zelf nog niet geprobeerd dus ik weet niet hoe het uitwerkt in dit recept. Kijk eens bij de Turkse of Marrokaans supermarkt of bij de molen voor meel en bloem, die hebben sowieso nog voldoende en toen ik van de week in de supermarkt was, was alles weer aangevuld dus hopelijk heb je in de tussentijd mazzel gehad 🙂
Hans Erik Hazelhorst zegt:
Zelfrijzend bakmeel werkt prima! Ik gebruik de combi zelfrijzend bakmeel + extra bloem als het te klef is, deeg maken met ongezoete soja-yoghurt (vegan), zout, wat peper, knoflookpoeder, suiker, en wat je er verder in kwijt wil. Misschien beetje extra bakpoeder. Heerlijk, 15minuten klaar.
M zegt:
Super, dit smaakt echt als Naan en is lekker makkelijk!!
Eef zegt:
Wat een mooi compliment! Dankjewel 🙂
Nancy zegt:
Voor het eerst naan zelf gemaakt, kende jouw site niet hiervoor, was heerlijk! Naan was wel erg plakkerig, ik heb dit opgelost door mijn handen nat te maken en ook mijn aanrecht, op die manier kon ik goed mijn deeg plat maken ( heb ook met een deegroller gerold). Dat werkte prima, tijdens het bakken gaat het wonderbaarlijk ook niet spetteren omdat het wat natter is. Naan gegeten met jouw butter chicken, echt heerlijk was het, dank je!
Eef zegt:
Wat een mooi compliment! Dankjewel 😀
aisha zegt:
Hoi Hoi,
Als ik ze s’ochtends maak en dan in de magnatron ze op warm om half 6 blijven ze dan lekker? Ik heb 1 keer een nacht laten liggen maar toen waren ze keihard geworden…. Komt namelijk nog al preccies dat ik lekker moet koken voor een groepje mensen haha
Eef zegt:
Het lekkerst zijn ze vers gebakken. Ik zou er zelf dan voor kiezen om ze ’s middags te bakken en te bewaren in een theedoek (goed inpakken). Dan blijven ze warm en het lekkerst. De magnetron zal ze alleen maar hard/ taai maken ben ik bang.
Marieke zegt:
Vanavond dit naanbrood gemaakt, ze waren echt heerlijk! Bij het kneden bleef het deeg wel erg plakken, maar het is uiteindelijk helemaal gelukt 🙂 Dankjewel voor het lekkere recept!
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Pietertje zegt:
Best handig als je de wachttijd er ook bij zet!!
Eef zegt:
Eens, staat op mijn lijstje om naar de kijken hoe ik dat kan weergeven 🙂
Harry Verschure zegt:
Goedemorgen Eef, recent je recept geprobeerd, omdat het recept van Dan Toombs, the curry guy, helemaal niet lukte. Jouw variant was ook heel plakkerig, maar extra meel toegevoegd hielp wel iets. Het deeg wilde echter niet rijzen. Omdat zoiets bij die andere poging ook gebeurde, is mijn vraag wat voor gist gebruik je (daar zou het aan kunnen liggen), en voor de volledigheid: wat voor meel gebruik je. Ik had tarwemeel van AH, en gist van Dr Oetker (gist Levure, tht 09.21). Ik hoor het graag.
groeten,
Harry
Eef zegt:
Hi Harry, het recept klopt en ik gebruik gedroogde gist. Heb al meerdere merken geprobeerd maar die van Dr Oetker is prima. Dat je deeg niet rijst kan meerdere factoren hebben. Dat het plakkerig is klopt, je moet dan gewoon lekker blijven kneden – voeg eventueel een beetje bloem toe. Elk soort bloem is anders en neemt een andere hoeveelheid vocht op maar voeg niet te snel bloem toe, écht goed kneden doet ook een hoop.
W.b.t. het rijzen kan het zijn dat je het zout te vroeg hebt toegevoegd, dat het deeg op een te koude plek staat (laat het evt. rijzen in de oven die je eerst op 30 graden heb voorverwarmd) of je hebt te warm water toegevoegd (dan gaat het gist dood). Hopelijk heb je iets aan deze tips 🙂
Harry Verschure zegt:
dank voor de tips, ik hou je op de hoogte…
Frank zegt:
Bijzonder lekker. Enorm genoten. Alleen zoveel gegeten dat ik die avond ziek ben geworden van de buikpijn.. ????
Eef zegt:
Hahaha oeps 😉
Anna zegt:
Hoi Eef, Ik ben heel blij, dat ik jou website gevonden heb! Ook dit recept is bijzonder lekker . De broodjes laten zich met een klein beetje olie aan de vingers heel goed vormen.
Ik heb het recept in onze familie recepten lijst opgenomen……????
Dank je wel. Lieve groeten uit
Zuid-Duitsland
Eef zegt:
wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel voor je berichtje 🙂
Nancy van Beek zegt:
Ik maak dit al een tijdje. Enorm lekker, zooo verslavend. En inderdaad: afbakbroodjes zijn geen optie meer!
Eef zegt:
Echt he 🙂
Bianca zegt:
Hi Eef,
Ik reageer eigenlijk nooit op de recepten die ik maak, maar ik wil je voor dit recept echt even heel graag bedanken! Het was echt super super lekker! Ben heel blij dat ik dit gevonden en geprobeerd heb. Ik vond het zo lekker dat ik tijdens het bakken van de broodjes er al zoveel van gegeten had, dat ik al vol zat voor ik aan mijn curry begon ????♀️????Heerlijk!
Groetjes,
Bianca
Eef zegt:
Wat een mooi compliment! Dankjewel 😀
Ingrid zegt:
Dank je Eef voor dit lekkere recept. En dat het eigenlijk zo simpel is!
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Debby zegt:
Kan dit ook met Kwark worden gemaakt?
Eef zegt:
Ja hoor dat kan
Jai Singh zegt:
Can you leave the dough to rise overnight or it has to be just an hour? Sorry if this question has already been asked…
Eef zegt:
It can, but then in the fridge otherwise it’s risen too much
Siem zegt:
Ik heb dit gemaakt met de Magimix met kneedhaken. Je ziet vrij snel een mooie bal ontstaan… maar wanneer je het verder laat kneden dan wordt het dik beslag. Bloem erbij helpt niet meer en het beslag gaat ook onder de haken…. Moet het echt zo lang gekneed worden?
Eef zegt:
Hoe lang heb je hem nu gekneed want deeg heeft echt wel even nodig denk 10-15 minuten.
Elsbeth zegt:
Hallo, vanwege een allergie kan ik de griekse yoghurt niet hebben. Is hier ook een andere mogelijkheid voor?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Dat ligt eraan waar de allergie voor is? Mocht het om de lactose gaan, kun je bijvoorbeeld lactosevrije yoghurt gebruiken. Het resultaat zal mogelijk wel iets anders zijn, ik heb dit zelf nog niet geprobeerd.
Miranda zegt:
Hoi Eef, ik wil dit recept morgen maken en heb voor het eerst een keukenmachine.
In het recept staat 10 minuten kneden, maar op welke stand?
Eef zegt:
Dat kan verschillen per keukenmachine. De kitchenaid begin ik vaak met 2 en daarna 4 voor gistdeeg.
Mirjam zegt:
Even een vraagje …. Kan je de naanbroden een dag van te voren maken? ♥️??
Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Dat kan (dan zou ik ze goed bewaren in een theedoek zodat ze niet uitdrogen), maar het is wel het allerlekkerste vers.
Marijke zegt:
Hallo Eef,
Moeten de broodjes op hoog vuur gebakken worden?
Maris - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Hi Marijke! Nee niet heel hoog, dan branden ze aan. Gewoon een beetje medium 🙂
Marijke zegt:
Dank je. Ze waren heerlijk!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Wat fijn Marijke, jij bedankt!
Jeroen zegt:
Gelukt.. makkelijk en smaakvol..
Ik had geen yoghurt dus crème freche gebruikt
Xo
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Wat fijn Jeroen, dankje! En goed om te weten dat je dus crème fraîche kan gebruiken, wist ik niet!
Sandra zegt:
Ik heb ze gemaakt en erg lekker!
Ik heb het ook een keer gedaan met komijn, smeerkaas (vache qui rit), zout en koriander. Was ook super lekker 👍🏼
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Dankjewel! Heel fijn om te horen!
Rob Smit zegt:
Heerlijk, bedankt!
Ik snap echt niet wat er fout gaat bij de mensen die klagen. Het recept is heel duidelijk en klopt gewoon 💪😋👍
Edith Aalbersberg zegt:
Prima naan! Wij gebruikten plantaardige yoghurt en palmbloesemsuiker. Kun je uitleggen waarom je voor Griekse yoghurt kiest? Wat is het verschil in resultaat?
Hier geen naan uit een pakje meer 😁
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Wat leuk Edith, top die plantaardige vervanger! Je moet een volle yoghurt gebruiken, in Nederland zit je snel met een te waterige yoghurt dus vandaar de Griekse! Maar Turkse of een lobbige plantaardige yoghurt kan dus ook prima!
Katja zegt:
Na de reacties was ik een beetje sceptisch of het me in een keer zou lukken. Het deeg kwam vrij nat uit de keukenmachine maar dat was na een uur rijzen niet meer het geval. Perfecte rondjes rollen is me niet gelukt maar de naan smaakte heerlijk. Ik ga ze zéker vaker maken!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Kijk, wat fijn! Dankjewel Katja!
Carla Brugman zegt:
Dit was top!
Voor mij zowaar een keer deeg dat lukt!
Hoe zou je het deeg nog wat luchtiger kunnen krijgen (meer luchtbellen?) (dit is persoonlijk hoor!)
En zou je met dit deeg ook Peshwari Naan kunnen maken? Dat is ontzettend lekker met kruidige Dahl of een curry.
En wat een leuke site is dit!!!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Hi Carla! Wat fijn om te horen, dankjewel! Heb je het deeg goed laten rijzen? Daar wordt ‘ie lekker luchtig van.
Ik denk dat je er zeker wel Peshwari Naan mee kan maken, daar hebben we enkel geen recept van op de website dus je zult zelf even moeten testen. We horen graag hoe hij is gelukt!
Miranda van der zwan zegt:
Kun je ipv griekse yoghurt ook volle yoghurt gebruiken? Griekse heb ik nooit in huis, volle wel.
Ineke zegt:
Vandaag heb ik met jouw recept voor de eerste keer naan gemaakt. Ik vond het best eng, omdat ik geen kookwonder ben, maar het is perfect gelukt. En, wat hebben we zitten smikkelen en smullen.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Wat leuk om te lezen! Gewoon proberen zeggen we altijd 🙂
Kirsten zegt:
Erg lekker ik heb wel de tarwe bloem vervangen met spelt bloem, ivm mijn beste vriendin bleef eten en die heeft een fructanen intolerantie en dit heeft gelukkig erg goed uitgepakt. Ik dacht door de eerder reacties dat de kans erin zat dat het niet zo lukken.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Wat fijn om te horen dat het zo goed gelukt is alsnog met de aanpassingen! 😀
Solange zegt:
Hoi!
Ik wil dit graag maken, ik vraag me af hoe lang de naam goed blijft nadat ik het gebakken heb. Stel ik maak het maandag, is het donderdag dan nog “vers” of kei hard?
Joe!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Hi Solange, ik zou de naan niet 3 dagen van te voren maken. Een dag van te voren kan zeker! Je kunt hem dan voor je gaat eten even ‘oppiepen’ door ze een beetje vochtig te maken en 3-4 minuutjes in de oven op 180 graden te bakken.
Solange van Oosten zegt:
Okay! Thanks!
Simone zegt:
Volgens mij mis ik bij de ingrediënten de olie? Zowel de eetlepel voor in het deeg als de olie voor in de koekenpan?
Het was heerlijk.
Eef zegt:
Nee hoor, onderaan staat de olie en bij de bereidingsstappen staat duidelijk hoeveel 😉
Lisa zegt:
FANTASTISCH! Die knoflookboter op ’t eind doet het ‘m.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Aah wat leuk dankje Lisa!
Eva Kramer zegt:
Hey,
Ik heb heel wat reacties doorgelezen maar geen antwoord op mijn vraag gevonden. Bij voorbaat sorry als deze wel ergens tussen staat.
Het deeg maken en laten rijzen lukt goed. Echter worden mijn naan broodjes kneiter hard ipv lekker fluffy en soepel. Als ik ze korter laat bakken ben ik bang dat ze niet gaar zijn.
Heb jij tips? Bedankt alvast!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Hi Eva, het eerste wat mij te binnen schiet is of je gist nog ‘goed’ was? Die helpt natuurlijk het rijzen, het klinkt namelijk alsof het helemaal niet gerezen is. Daarnaast ben ik ook benieuwd wat voor bloem je hebt gebruikt? Dat kan ook invloed hebben op het recept.
jolanda zegt:
hey,
ik wilde 4 naanbroodjes maken, maar deeg bleef erg plakkerig, het rijzen lukte wel. maar tijdens het bakken leken het wel donuts te worden, helaas. volgende keer nog eens proberen. de smaak was desondanks lekker ook dankzij de knoflookboter
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Hi Jolanda, wat jammer! Mijn advies zou zijn om de volgende keer op gevoel misschien wat meer bloem toe te voegen. Hopelijk geef je ze nog eens een kans, wel heel fijn dat de smaak goed was!
A zegt:
Naanbrood betekend BroodBrood, naan = brood :’D Naan is voldoende.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Ja haha eigenlijk dubbelop dus hoe de meesten het noemen!
Ryan zegt:
Werkt erg goed. Met halfvolle yoghurt ook, gewoon 50 grams bloem extra toevoegen.
Je verkijkt je wel op de caloriëen moet ik zeggen. Je maakt er makkelijk 6 grotere naans van. Dan zit er per stuk 300kcal in, en je eet er met gemak 2 op!
Maar top recept! Merci. Evt tips om het lager in calorien te maken?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Goed om te horen! En dat snap ik haha, ze zijn erg lekker. Je zou kunnen experimenteren met magere yoghurt, maar durf je niet te zeggen of ze dan net zo lekker zijn.
Monique zegt:
Perfect gelukt! Ze waren erg lekker en fluffy. Ik had 1 TL bakpoeder toegevoegd, ze bolden mooi op in de pan . Volgende keer doe ik de knoflook al door het deeg, dat geklieder met de gesmolten boter vond ik niet zo`n succes, was al snel teveel boter wat erop belandde. Bedankt voor dit recept, ik ga het nog vaak maken.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Wat leuk om te horen, dankjewel Monique!
Marcel zegt:
Hallo, ik heb vandaag het recept gemaakt en “ongeveer” gevolgd (beetje meer olie gebruikt en een beetje meer yoghurt). Mijn huisgenoot en ik steken (als dat zou kunnen) 10 duimen op. Prima gelukt, erg lekker en heerlijk zacht!
Dank je wel voor het posten.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Haha, dankjewel Marcel! Daar worden we erg blij van :D.