Bastogne truffels, een heerlijke zoete zonde waarvoor je de oven niet hoeft aan te raken. Makkelijk om te maken en je hebt er ook nog eens niet heel veel tijd voor nodig om ze te maken. Maar pas wel op, ze zijn verslavend lekker!
Afgelopen sinterklaas maakte ik voor het eerst truffels. Pepernoten truffels om precies te zijn naar recept van Uit Paulines Keuken. Waanzinnig lekker en ook nog eens heel erg makkelijk om te maken. Toen ik laatst nog wat roomkaas en bastognekoeken over had, moest ik direct aan dit recept denken.
Bastogne truffels: slechts 3 ingrediënten
Eigenlijk kun je met dit recept alle kanten op en allerlei verschillende soorten truffels maken. Dat maakt een goed basisrecept zo leuk. Deze keer maakte ik de truffels met bastognekoeken en pure chocolade. Een heerlijke combinatie en voor het recept heb je maar 3(!) ingrediënten nodig. Zelf ben ik niet zo dol op witte chocolade, maar mocht jij dat wel lekker vinden is dat met de bastognekoeken natuurlijk ook een erg lekkere combinatie.
Maak ze eens, deze heerlijke bastogne truffels, je zult versteld staan hoe makkelijk ze zijn om te maken en hoe waanzinnig lekker deze bastogne truffels zijn!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 200 gram bastognekoeken
- 120 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
- 150 gram pure of witte chocolade
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine en meng de roomkaas erdoor.
- Rol vervolgens balletjes van dit mengsel en laat ze minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Smelt de chocolade au-bain-marie en leg een vel bakpapier klaar. Wentel de balletjes met een vork door de chocolade en leg ze vervolgens op het bakpapier.
- Laat daarna de chocolade goed stollen en eet smakelijk! Bewaar de truffels afgesloten in de koelkast.
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Marijke zegt:
Oooooo dit klinkt echt zo ontzettend lekker!
Eef zegt:
ank je wel!
Lianne zegt:
Dat het lekker is weet ik zeker! Maar wat zien ze er ook ontzettend mooi uit! Je maakt prachtige foto’s!
Eef zegt:
Wat een mooi compliment, dank je wel 🙂
Nina zegt:
Kun je de roomkaas ook vervangen voor wat anders?
Eef zegt:
Waarmee zou je het willen vervangen? Wil je liever een product zonder (koe)melk?
Dagmar zegt:
Oeh! Wat lijken deze me lekker!
souad zegt:
Dit ziet er zoooo heerlijk uit!!!!
Miranda zegt:
Kun je ze ook invriezen?
Eef zegt:
Ik zou het je niet aanraden, de gesmolten chocolade wordt er meestal niet lekkerder van namelijk.
Miranda zegt:
Oké dank voor je reactie
Miranda zegt:
Kun je ze ook invriezen?
Eef zegt:
Ik zou het je niet aanraden, de gesmolten chocolade wordt er meestal niet lekkerder van namelijk.
Miranda zegt:
Oké dank voor je reactie