Volg mij:
Hoofdgerechten, Vlees

Nacho Ovenschotel (Foodblogswap)

Nacho Ovenschotel

Een nacho ovenschotel met lekker gekruid gehakt, echte cheddar kaas en natuurlijk tortilla chips. Wees eerlijk, wie maak je er nou niet blij met chips voor het avondeten 😉 ? Heel soms mag je best een beetje zondigen en dat doe je goed met deze nacho ovenschotel.

Het einde van de maand alweer en dus tijd voor de foodblogswap. Bij de foodblogswap krijg je willekeurig een andere blog toegewezen waarvan je een gerecht kiest en deze naar eigen wens aanpast. Hoewel ik wist dat ik deze maand lekker druk zou zijn met mijn nieuwe website kon ik het niet laten om weer mee te doen. Ik koos dit keer voor een lekker én makkelijk gerechtje namelijk een nacho ovenschotel.

At Sowyen’s Kitchen

Deze foodblogswap mocht ik koken van de blog At Sowyen’s Kitchen een “Expatwife in Shanghai” zoals ze zelf schrijft. Ik verwachtte een scala aan Aziatische gerechten maar het tegendeel was waar. Een blog vol afwisseling met inderdaad ook heerlijke Aziatische gerechten maar ook typisch Hollandse, Mexicaanse en Italiaanse gerechten. Echt een blog bomvol lekkers en de keuze was dan ook niet gemakkelijk.

Eerste keuze

In eerste instantie wilde ik de shrimp purloo maken. Een rijstgerecht wat me erg deed denken aan de bereidingswijze van de kip jambalaya die ik eerder maakte voor een foodblogswap en dus ging ik op zoek naar iets anders. Mijn oog viel al snel op de tacoschotel. Dát werd het! Ik heb al eerder tacoschotels gemaakt, wat ik dan weer nacho ovenschotel noem alleen had ik het nog nooit online gezet. Het is een recept welke ik elke keer net weer even anders maak. In het recept vind je dan ook de basis terug hoe ik de nacho ovenschotel maak maar denk ook eens aan deze variatie tips:

✓ De nacho ovenshotel met gehakt is een heerlijk diner. Laat het gehakt weg en je hebt juist weer een erg lekker hapje voor bij de borrel.
✓ Vervang het gehakt ook eens door spekjes
✓ Voeg wat bonen of mais toe aan het gehakt.
✓ Dol op pittig? Verdeel wat plakjes jalapeño over de tortilla chips.
✓ Liever wat meer groenten in de nacho ovenschotel? Voeg wat reepjes paprika, bosui in ringetjes, tomaat in kleine stukjes of wat plakjes verse avocado toe.
✓ Serveer de nacho ovenschotel met een of meerdere lekker dips zoals zelfgemaakte guacamole of een lekkere tomatensalsa bijvoorbeeld.


Het recept voor Nacho Ovenschotel:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 15 minuten | Totale bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor Nacho Ovenschotel (ingrediënten):

  • 500 gram rundergehakt
  • 175 gram cheddar kaas (echte cheddar, geen ‘sandwich’ kaas)
  • 2 x 150 gram Tortilla Chips (zelf kies ik voor 1 nacho cheese en 1 x naturel)
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ theelepel chilipoeder, 2 theelepels komijnpoeder, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel uienpoeder of 1 zakje taco kruidenmix
  • zwarte peper & zout
  • boter of olie

Hoe je Nacho Ovenschotel maakt:

  1. Snijd de 2 rode uien en 2 teentjes knoflook fijn. Rasp de cheddar kaas en verwarm de grill stand van de oven voor (180 graden).
  2. Doe een klein beetje boter of olie in de pan en fruit 1 rode ui en de teentjes knoflook aan tot ze glazig worden. Voeg dan het gehakt toe en rul deze bruin terwijl je het gehakt kruid met de taco kruiden of gebruik een ½ theelepel chilipoeder, 2 theelepels komijnpoeder, 2 theelepels paprikapoeder en 1 theelepel uienpoeder en zwarte peper en zout naar smaak.
  3. Verdeel nu een laagje tortilla chips over een bord of een ruime ovenschaal doe daar een beetje gehakt op en de geraspte cheddar kaas. Herhaal dit laagje voor laagje tot alles op is.
  4. Zet het geheel in de oven tot de kaas is gesmolten (even bij blijven dus; dit duurt slechts een paar minuutjes).
  5. Strooi er wat fijn gesneden ui over en serveer met een lekkere dip zoals zelfgemaakte guacamole. Eet smakelijk!

Nacho Ovenschotel

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

9 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Dit is wel zo ongeveer het allerlekkerste wat er bestaat, love it!

    29 januari 2016 at 07:34
  • Beantwoorden Marijke

    Heerlijk! Maak zoiets af en toe zelf ook. Hmmm lekker! Klinkt leuk de foodblogswap. Hoe doe je daar aan mee? Wil ik ook wel een keertje doen!

    29 januari 2016 at 08:41
    • Beantwoorden Eef

      De foodblogswap is zeker leuk om mee te doen. Je kunt je ervoor aanmelden bij de facebook groep van foodbloggers. Eerst even lid worden van de groep en daarna kun je je aan het einde van de maand opgeven voor de foodblogswap. Mocht je nog vragen hebben kun je me ook altijd even een mailtje sturen dan kan ik je ook eventueel het linkje sturen 🙂

      31 januari 2016 at 20:32
  • Beantwoorden Atsowyenskitchen

    Dat ziet er fantastisch uit!!!!!

    29 januari 2016 at 11:38
    • Beantwoorden Eef

      Dank je wel Sowyen, was super leuk om deze maand van je te koken 🙂

      31 januari 2016 at 20:33
  • Beantwoorden Anne-Marie

    Een van mijn favoriete snacks op het terras op het strand, nachos met kaas. Heerlijk met een berg guacamole en zure room.

    30 januari 2016 at 08:48
    • Beantwoorden Eef

      Ahh, nu heb ik echt zin in de zomer 😀

      31 januari 2016 at 20:33
  • Beantwoorden Linda

    Hee, ik zou ook graag mee doen aan de Foodblogswap! Alleen reageren de beheerders niet op mijn aanvraag. Kan jij toevallig ook mensen accepteren 😉 (A)?

    8 februari 2016 at 16:05
    • Beantwoorden Eef

      Zou super leuk zijn als je ook mee doet! Ik kan je helaas niet accepteren 🙁 ben geen beheerder 🙂 maar als ik het goed heb moet je een van de beheerders van de groep even een mailtje sturen met de URL van je blog -> met name je URL/ website is hierbij belangrijk geloof ik. Hopelijk heb je hier iets aan, succes 🙂

      8 februari 2016 at 21:27

    Laat een reactie achter