Nacho ovenschotel

Een makkelijke Mexicaanse ovenschotel met nachos en gehakt. Lekker als borrelhapje of als feestmaaltijd.
5 van 1 stem
Printen Pinterest
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram rundergehakt
  • 100 gram cheddar kaas ((geraspt))
  • 1 zak nachos ((185 gram))
  • 1 blikje mais ((uitgelekt))
  • 1 zakje taco kruidenmix
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 1 jalapeno peper
  • 2 teentjes knoflook
  • olie, peper en zout

Lekker voor erbij: zure room en guacamole om in te dippen.

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snipper de uitjes en snij de knoflook fijn. Hou het rode uitje apart (die gebruiken we later).
    • Verhit een beetje olie in de koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even aan. 
    • Voeg het gehakt toe, rul bruin en kruid ondertussen met de taco kruidenmix.
    • Voeg op het laatst het blikje mais toe en bak dit even kort mee.
    • Neem een ruime ovenschaal en verdeel wat van de nachos op de bodem.
    • Hierover verdeel je een deel van het gehakt, een beetje rode ui, wat geraspte cheddar kaas en daarover doe je weer wat nachos. Herhaal dit tot alles op is en zorg dat je eindigt met een beetje geraspte cheddar.
    • Snij de jalapeno peper in dunne plakjes en verdeel deze bovenop de ovenschotel.
    • Zet de ovenschotel enkele minuten onder de grill zodat de kaas goed kan smelten en eet smakelijk!

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 549kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 21g | Vetten: 29g | Verzadigd vet: 10g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.