Dulche de leche zelf maken

Dulche de leche zelf maken

Oh jongens, dit is toch zo simpel, dat ik het eigenlijk geen “recept” wil noemen. Maar tegelijkertijd is het zoooooooooooo lekker dat ik het niet kan laten om dit “recept” met je delen: zelf dulche de leche maken.

Jaren geleden leerde ik voor het eerst over het fenomeen ‘Dulce de leche’ oftewel karamel gemaakt van een blikje gecondenseerde melk wat je vervolgens heel lang kookt. Er zijn overigens andere bereidingswijzen, maar persoonlijk vind ik deze het makkelijkste en het beste resultaat geven. En aangezien het “Eef Kookt Zo” is vertel ik je vandaag hoe je dit heerlijke goedje zelf maakt 😉 .

Dulche de leche recept

Overigens is dit geen gesponsord artikel voor Friesche vlag, haha. Het is simpelweg de best verkrijgbare gecondenseerde melk in Nederland. Ik vind het ook wel een mooi blikje. Het grappige aan Dulche de Leche is dat je het blikje gecondenseerde melk lang kookt en daardoor veranderd de structuur van de normaal roomwitte, lobbige structuur van de gecondenseerde melk in een dikke karamelpasta. De smaak is anders dan dat je gewend bent van karamel. Het is zachter, minder heftig zoet, romiger… en verslavend lekker, probeer het eens.

Wat kun je maken met Dulche de Leche?

Je kunt er alle kanten mee op. Koekjes vullen, door zelfgemaakt ijs, voor salted millionaire’s shortbread, noem het maar op. Zelfs op een broodje is het heerlijk én ik heb binnenkort een heerlijk kerst toetje voor je met dit recept wat je echt niet wilt missen!

Dulce de leche zelf maken van gecondenseerde melk

Dulche de leche zelf maken

Makkelijk recept om zelf heerlijke Dulche de Leche te maken
4 van 2 stemmen
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur
Hoeveelheid: 1 blikje

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 blikje gecondenseerde melk van bijvoorbeeld Friesche Vlag (397 gram)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwijder de wikkel van het blikje en de lijmresten. Zet het gesloten blikje in een ruime pan en giet er water bij zodat het blikje onder het water staat*.
  • Breng het water aan de kook en zodra het kook zet je het vuur laag zodat het water net tegen de kook blijft.
  • Kook het blikje gecondenseerde melk nu 3 uur.
  • Laat het daarna volledig afkoelen en klaar is de Dulche de Leche.

handig om te weten:

* Het is heel belangrijk dat het blikje constant onder water blijft staan dus controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan zit. Als het blikje niet onder water staat schijnt het te kunnen ontploffen dus dat wil je voorkomen.
Bewaren: je kunt het afgesloten blikje enkele maanden bewaren. Eenmaal open bewaar je het in de koelkast en blijft het ca. een week goed.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 520kcal | Koolhydraten: 37.7g | Eiwitten: 25.8g | Vetten: 29.7g | Verzadigd vet: 19.8g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Dulche de leche zelf maken

Dulche de Leche Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top