1blikjegecondenseerde melk(van bijvoorbeeld Friesche Vlag (397 gram))
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Verwijder de wikkel van het blikje en de lijmresten. Zet het gesloten blikje in een ruime pan en giet er water bij zodat het blikje onder het water staat*.
Breng het water aan de kook en zodra het kook zet je het vuur laag zodat het water net tegen de kook blijft.
Kook het blikje gecondenseerde melk nu 3 uur.
Laat het daarna volledig afkoelen en klaar is de Dulche de Leche.
handig om te weten:
* Het is heel belangrijk dat het blikje constant onder water blijft staan dus controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan zit. Als het blikje niet onder water staat schijnt het te kunnen ontploffen dus dat wil je voorkomen.Bewaren: je kunt het afgesloten blikje enkele maanden bewaren. Eenmaal open bewaar je het in de koelkast en blijft het ca. een week goed.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.