Ouderwets draadjesvlees

Draadjesvlees

Draadjesvlees, echt ouderwetse draadjesvlees. Precies zoals oma hem vroeger maakte. Althans mijn oma kon de beste draadjesvlees maken, zo fantastisch lekker! Helaas heb ik haar het recept nooit kunnen vragen, maar na lang oefenen komt dit recept erg dicht in de buurt. Het is heerlijk, mals, fan-tas-tisch lekker, langzaam gegaard stoofvlees.

Draadjesvlees maken is totaal niet moeilijk. Je hebt er ook niet veel ingrediënten voor nodig, een kleine kilo ribbraadlappen/ riblappen en wat smaakmakers zoals ui, laurier, kruidnagels en natuurlijk een plakje ontbijtkoek. Geloof mij, dat mag niet ontbreken in een goed recept voor draadjesvlees 😉 . Je kunt ook magere riblappen gebruiken, maar ik raad je het liefst wat vetter vlees aan. Je gaat het vlees natuurlijk lang stoven en je wilt als resultaat mals draadjesvlees, dan is wat vetter vlees zoals riblappen het lekkerst.

Zelf draadjesvlees maken

Naast een handjevol ingrediënten heb je alleen nog wat liefde en geduld nodig. Draadjesvlees is stoofvlees en dat heeft nu eenmaal tijd nodig om lekker te kunnen stoven. Verder heb je er niet zo heel veel werk aan en daarom een ideaal gerecht om te maken als je de hele dag thuis bent zoals in het weekend of nu omdat je misschien thuis werkt vanwege het Corona virus. Draadjesvlees kun je serveren met gekookte aardappeltjes en rode kool bijvoorbeeld of verwerken in deze ovenschotel met rode kool, ook erg lekker.

Draadjesvlees recept

Ouderwets draadjesvlees

Draadjesvlees

Makkelijk recept voor ouderwetse draadjesvlees (zoals Oma hem vroeger maakte)
4.39 van 110 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 750 gram riblappen
  • 300 ml water
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • runderbouillonblokje
  • 4 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 4 eetlepels azijn
  • roomboter
  • paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Haal het vlees ongeveer een half uur voor je gaat beginnen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • Strooi peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper (naar smaak) aan beide kanten van de riblappen.
  • Doe ruim roomboter in een braadpan en bak hierin het vlees om en om aan voor een paar minuten tot het goudbruin is. Haal het vlees uit de pan en leg het even apart op een bord.
  • Fruit de uien even aan in de braadpan en voeg eventueel nog een beetje extra roomboter toe.
  • Als de ui glazig begint te worden voeg je de 300 ml water, 1½ runderbouillon blokje, 4 el azijn, 4 laurierblaadjes en 3 kruidnagels toe.
  • Breng dit alles rustig roerend aan de kook en als het kookt doe je vlees erbij. Leg de plakjes ontbijtkoek erop. Breng het geheel weer aan de kook, doe deksel op de pan en zet het vuur laag.
  • Laat dit voor minimaal 3/4 uur opstaan (af en toe even kijken, vlees omdraaien en als het droog wordt kun je wat water toevoegen). Heb je de tijd, laat het dan langer opstaan, des te langer ,des te lekkerder het vlees wordt. Een uur of 6 is hierbij een mooi uitgangspunt. Wil je het serveren en zit er nog te veel vocht in de pan, haal dan even de deksel eraf en laat het even inkoken. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 342kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 37g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 8g
*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Ouderwets draadjesvlees

Draadjesvlees Pinterest Collaghe

71 reacties op “Draadjesvlees

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept