Pistache tiramisu ijs. Als je mij al langer volgt weet je dat ik eind 2022 het recept voor een goddelijke pistache tiramisu met je heb gedeeld. Tijdens een brainstorm voor ijsrecepten bedacht ik me hoe lekker het weleens zou kunnen zijn om hier eens ijs van te draaien. Wat denk je? Echt waanzinnig lekker!
Tiramisu ijs
Ik ben gek op ijs maken en ik probeer altijd nieuwe combinaties en smaken uit. Zo heb ik bijvoorbeeld eens strawberry cheesecake ijs gemaakt, zó lekker! Het perfecte toetje, taart en ijs in één. Zo dus ook met dit pistache tiramisu ijs. Hij is echt heerlijk romig met knapperige stukjes biscuit en pistachenootjes.
Pistachenoten
Een van mijn favoriete nootjes is wel pistachenoten, prachtig van kleur en o zo lekker. Zowel zoet als hartig zijn deze kleine stukjes goud heel goed te verwerken in recepten. Heb je mijn recept voor baklava maken al eens gezien? Heerlijk knapperig filodeeg met honing, oranjebloesem en natuurlijk pistachenoten.
Voor dit pistache tiramisu ijs gebruik ik naast de nootjes ook pistache pasta, dit geeft het ijs echt een fijne en diepe pistache smaak. Pistache pasta vind je soms bij de supermarkt maar je kan het ook goed online kopen of zelfs bij de Dille & Kamille!
Pistache tiramisu ijs zelf maken
Als je nou denkt, zelf ijs maken.. dat is toch heel moeilijk? Dan ga ik je het tegendeel bewijzen! Zeker met een fijne ijsmachine is het echt heel eenvoudig. Het is simpelweg een kwestie van de ingrediënten mengen en de machine doet vervolgens het grootste deel van het werk voor je.
Dit ijs bestaat uit een basis van slagroom, mascarpone en pistache pasta. Vervolgens voeg je nadat het ijs bijna klaar is de knapperige biscuits en nootjes toe voor een heerlijke bite. Ik gebruik gewoon gesuikerde theebiscuit, maar je kunt natuurlijk ook een ander knapperig koekje naar keuze gebruiken, wat jij lekker vindt 😉 . Ik zou zeggen, ga lekker aan de slag en genieten maar!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 ml slagroom (ongeklopt)
- 250 gram mascarpone
- 250 ml volle melk
- 200 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 eetlepels pistache pasta
- 25 gram pistachenootjes (ongezouten, grof gehakt)
- 50 gram biscuits (in stukjes)
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Meng alle ingrediënten voor het roomijs door elkaar, behalve de pistache pasta. Het makkelijkste is om dat in een blender of keukenmachine te doen zodat je direct de slagroom iets luchtig klopt voor een lekkere structuur. Als laatste voeg je de pistache pasta toe.
- Doe het ijsmengsel vervolgens in de ijsmachine en draai er in 45-60 minuten een mooi ijs van (tijd kan verschillen per ijs machine).
- Als het ijs bijna klaar is roer je de stukjes biscuits en pistachenoten erdoorheen en doe je het ijs in een grote bak of cakevorm. Laat het ijs even goed invriezen in de vriezer. Geniet ervan!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.