Taquitos is een Mexicaanse gerecht bestaande uit kleine opgerolde tortilla’s met een vulling van bijvoorbeeld kip en deze is vervolgens knapperig gebakken of gefrituurd. Ik bak de taquitos (ook wel flauta’s genoemd) lekker knapperig in de oven gebakken in plaats van de frituur, net iets gezonder 😉 én evengoed heerlijk knapperig!
Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Facebook-groep voor foodbloggers. Je kunt je hiervoor opgeven en dan krijg je willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken voorzien van eigen twist. Bekijk ook dit overzicht met al mijn ‘foodblogswap-recepten’ voor meer inspiratie.
Mexicaanse taquitos van Judith
Deze maand mocht ik aan de slag met het foodblog van Judith van My Food Blog. Ik ken Judith inmiddels al wat jaren online én we zijn elkaar regelmatig offline tegengekomen tijdens events en laatst nog tijdens een cursus Lightroom. Een ontzettend leuke dame die ook nog eens fan-tas-tisch lekkere recepten maakt. Hoe ik dat weet? Dit is niet de eerste keer dat ik de lastige keuze had iets van haar blog te maken (een keuze maken tussen al die lekkere recepten is nogal een opgave…). Eerder maakte ik namelijk deze Turkse pide met gehakt voor de foodblogswap naar recept van haar blog. Dat was een succesnummer en deze heerlijke taquitos ook! Ik gaf ze een eigen draai door verschillende kruiden te gebruiken en te gaan voor pulled chicken. Heerlijk! Dankjewel Judith voor dit lekkere recept, ze komen hier zeker vaker op tafel 🙂
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 15 kleine wraps (gordita's)
- 500 gram kipfilet
- 150 gram crème fraîche
- 150 gram geraspte kaas
- 1 ui
- 1 avocado (in kleine blokjes gesneden)
- 1 tomaat (in kleine blokjes gesneden)
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel komijn
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel chilivlokken (of meer als je van pittig houdt)
- olie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Snipper ondertussen het uitje en snij de knoflook fijn.
- Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
- Kruid de kipfilet met peper en zout naar smaak.
- Voeg dan de kipfilets toe en bak deze om en om paar minuten rondom gaar (ze gaan hierna nog een klein half uurtje in de oven dus ze hoeven niet door en door gaar te zijn).
- Schep hierna de kipfilets uit de koekenpan en doe ze in een ruime ovenschaal.
- Zet de kipfilets vervolgens voor 20-25 minuten in de oven om door en door gaar te bakken.
- Meng ondertussen de komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en de chilivlokken door elkaar.
- Als je de kip uit de oven haalt laat je het enkele minuten afkoelen en daarna trek je het met 2 vorken uit elkaar zodat je 'pulled chicken' krijgt.
- Verder het kruidenmengsel erover, schep de crème fraîche erdoor samen met de blokjes avocado en tomaat.
- Verwarm de kleine wraps even om en om in een koekenpan of zoals aangegeven op de verpakking.
- Verdeel een beetje van het kipmengsel over de wrap, hierover wat geraspte kaas, rol de wrap dicht en plaats deze met de opening naar beneden in een ovenschaal.
- Herhaal dit tot alle wraps op zijn.
- Zet de taquitos nu nog voor ongeveer 10 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
liesbeth zegt:
kan je de avocado door iets anders vervangen, ziet er weeral een lekker receptje uit maar lust helemaal geen avocado
Eef zegt:
Dan zou ik het achterwege laten en er een lekkere salade bij serveren bijvoorbeeld.
Karel Velders zegt:
Heb er als dipsaus Griekse yoghurt met chilisaus bijgedaan.
Eef zegt:
Lekkere combinatie!
Barbara zegt:
Kan ik dit een dag eerder al voorbereiden? Door bijvoorbeeld de kip alvast te bakken en in de ovenschaal te garen?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Hi Barbara, je kan de kip zeker van te voren bereiden zoals je zelf benoemd!