Volg mij:
(Zoete) Baksels

Slagroomtruffels zelf maken

Slagroomtruffels met cacao

Zelf slagroomtruffels maken met chocolade. Een romige binnenkant van slagroom en roomboter welke smelt op je tong en een krokant dun laagje chocolade en cacao. Dit recept moet je echt eens proberen!

Ook deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Facebookgroep. Je kunt je hiervoor opgeven en dan krijg je willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken met uiteraard een eigen twist. Bekijk ook het overzicht van al mijn ‘foodblogswap-recepten‘ voor meer inspiratie.

Even voorstellen… Tessa van Patesserie

Dit keer mocht ik aan de slag met het blog “Patesserie” van Tessa. Tessa ken ik inmiddels al enkele jaren en is een super lieve, leuke vrouw die veel van de wereld heeft gezien en lange tijd in Ecuador heeft gewoond. Tegenwoordig woont ze weer in Friesland en sinds kort geeft ze ook chocolade workshops. Als er iemand veel van chocolade weet dan is het Tessa wel en ik wil dan ook graag eens een cursus bij haar gaan volgen als hij iets dichter in de buurt is.

Slagroomtruffels met pure chocolade

Slagroomtruffels met chocolade

Het kon niet anders dan dat ik een recept met chocolade van haar blog zou maken. Hoewel ze ontzettend veel andere heerlijke zoete én hartige recepten op haar blog heeft staan. De keuze was dan ook niet eenvoudig tot ik het recept voor slagroomtruffels weer zag. Ik had het recept al eerder gezien en dit leek mij wel zo fan-tas-tisch lekker dat ik ze moest maken. Zo geschiedde, en… ze zijn ook fan-tas-tisch lekker! Heerlijke luchtige slagroomtruffels die smelten op je tong met een jasje van chocolade en cacao. Voor het recept van Tessa rol je ze in de chocoladeschilfers, als twist gebruikte ik cacaopoeder. Uit zelfbescherming heb ik mijn schoonfamilie met een groot deel van de slagroomtruffels blij gemaakt want, geloof mij, hier kun je niet vanaf blijven, ze zijn zo lekker 😉 !

Zelf slagroomtruffels maken


Het recept voor slagroomtruffels zelf maken:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 20 minuten | Totale tijd: 30 minuten (+ 30-45 minuten invriezen)
Hoeveelheid: ca. 25 stuks

Wat heb je nodig voor slagroomtruffels (ingrediënten):

 • 250 gram roomboter (ongezouten en op kamertemperatuur)
 • 200 gram chocolade (puur of melk)
 • 200 gram poedersuiker
 • 150 gram slagroom
 • 50 gram cacaopoeder
 • 1 vanillestokje

Hoe maak je slagroomtruffels:

 1. We beginnen met het maken van de vulling. Hiervoor doe je de slagroom in een steelpannetje samen met de poedersuiker. Schraap met een scherp mesje de merg uit het vanillestokje en doe dit ook in het steelpannetje.
 2. Verwarm de slagroom tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
 3. Neem een bakplaat welke in de vriezer past en bedek deze met een velletje bakpapier.Vulling van de slagroomtruffels luchtig kloppen
 4. Klop de boter luchtig en giet hier beetje bij beetje het (afgekoelde) slagroommengsel bij en klop dit tot een luchtig mengsel. Het lijkt even alsof het gaat schiften, maar blijf doorkloppen tot je een luchtig mengsel hebt – het kan niet misgaan.Slagroomtruffels opspuiten met een spuitzak
 5. Spuit met een spuitzak mooie truffels op de bakplaat met bakpapier (met dit mengsel kun je ongeveer 20-25 truffels spuiten) en zet de bakplaat met de truffels vervolgens in de vriezer voor ongeveer 30-45 minuten.
 6. Ondertussen smelt je de chocolade au bain marie en doe je dit in een diep kommetje. Verdeel de cacaopoeder over een diepbord.Slagroomtruffels met pure chocolade
 7. Haal de slagroomtruffels uit de vriezer en haal ze één voor één door de vloeibare chocolade en rol ze daarna door de cacao. Het makkelijkste is om 2 vorken te gebruiken. Een vork om ze truffels door de chocolade te halen en 1 vork om ze voorzichtig door de cacao te rollen.
 8. Laat de truffels even liggen in de cacao voor je ze op een bord legt. Door de kou van de truffels stolt de chocolade snel waardoor je na enkele minuten makkelijk(er) kunt verplaatsen. Doe je dit direct dan wordt het een grote smeerboel 😉 .Slagroomtruffels in de cacao rollen
 9. Bewaar de slagroomtruffels in de koelkast en eet smakelijk!

Slagroomtruffels met cacao

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Pinterest collage slagroom truffels zelf maken

Slagroomtruffels zelf maken Pinterest collage

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter