Ga terug
+ servings
Slagroomtruffels met cacao

Slagroomtruffels zelf maken

Het recept om zelf te lekkerste slagroomtruffels te maken
4.21 van 87 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 25 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram roomboter ((ongezouten en op kamertemperatuur))
  • 200 gram chocolade ((puur of melk))
  • 200 gram poedersuiker
  • 150 gram slagroom ((niet opgeklopt))
  • 50 gram cacaopoeder ((ongezoet))
  • 1 vanillestokje

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • We beginnen met het maken van de vulling. Hiervoor doe je de slagroom in een steelpannetje samen met de poedersuiker. Schraap met een scherp mesje de merg uit het vanillestokje en doe dit ook in het steelpannetje.
  • Verwarm de slagroom tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Neem een bakplaat welke in de vriezer past en bedek deze met een velletje bakpapier.
  • Klop de boter luchtig en giet hier beetje bij beetje het (afgekoelde) slagroommengsel bij en klop dit tot een luchtig mengsel. Het lijkt even alsof het gaat schiften, maar blijf doorkloppen tot je een luchtig mengsel hebt - het kan niet misgaan.
    Vulling van de slagroomtruffels luchtig kloppen
  • Spuit met een spuitzak mooie truffels op de bakplaat met bakpapier (met dit mengsel kun je ongeveer 20-25 truffels spuiten) en zet de bakplaat met de truffels vervolgens in de vriezer voor ongeveer 30-45 minuten.
    Slagroomtruffels opspuiten met een spuitzak
  • Ondertussen smelt je de chocolade au bain marie en doe je dit in een diep kommetje. Verdeel de cacaopoeder over een diepbord.
  • Haal de slagroomtruffels uit de vriezer en haal ze één voor één door de vloeibare chocolade en rol ze daarna door de cacao. Het makkelijkste is om 2 vorken te gebruiken. Één vork om ze truffels door de chocolade te halen en één vork om ze voorzichtig door de cacao te rollen.
    Slagroomtruffels met pure chocolade
  • Laat de truffels even liggen in de cacao voor je ze op een ander bord legt. Door de kou van de truffels stolt de chocolade snel waardoor je na enkele minuten makkelijk(er) kunt verplaatsen. Doe je dit direct dan wordt het een grote smeerboel ;-) .
    Slagroomtruffels in de cacao rollen
  • Bewaar de slagroomtruffels in de koelkast en eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip! Gooi het vanillestokje niet weg. Hier kun je zelf vanille extract van maken of je kookt het mee met de slagroom en melk voor een intensere smaak (hierna kun je het stokje niet meer gebruiken).

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 169kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 1g | Vetten: 13g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.