Italiaanse soep met ei

Italiaanse soep met ei (stracciatella alla romana)

Italiaanse soep met ei oftewel stracciatella alla romana of zoals mijn lokale Italiaanse restaurant het noemt, Pavese. Soep met ei dus. En kaas, Parmezaanse kaas natuurlijk. Ontzettend simpel, ontzettend lekker en typisch Italiaans.

Waar de Italiaanse keuken in uitblinkt is eenvoud. Toegankelijk. Weinig ingrediënten, maar wel altijd ingrediënten van kwaliteit. Neem nou deze soep. een handjevol ingrediënten, meer heb je niet nodig. Ga voor een goede bouillon, echt lekkere Parmezaanse kaas en verse peterselie en je hebt binnen een handomdraai een heerlijke soep op tafel staan.

Italiaanse soep met ei

Stracciatella alla romana, dit klinkt in het Italiaans gewoon al veel lekkerder dan ‘soep met ei’. Is een simpele soep welke herkenbaar is aan de sliertjes ei die in de soep zitten. Helaas op de foto niet zo goed te zien door de weerspiegeling, maar als je goed kijkt zie je ze 😉 . Deze sliertjes ei vullen de soep goed, het geeft dat beetje extra. Al van kleins af aan vind ik dit een heerlijke soep. Lekker zoutig door de Parmezaanse kaas die je er doorheen doet. Helemaal ideaal voor de warme(re) dagen van het jaar met een lekker stokbroodje erbij of een fijne salade.

Italiaanse eiersoep

Italiaanse soep met ei

Italiaanse soep met ei

Italiaanse soep met ei oftewel stracciatella alla romana
4.38 van 51 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 liter kippenbouillon ((gebruik zelfgemaakte kippenbouillon of een goede kippenfond))
  • 2 sjalots
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei ((middel))
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels peterselie ((fijngesneden))
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas ((geraspt))

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper de sjalotjes, snij de tomaat in kleine stukjes en snij de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje (olijf)olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook even aan.
  • Bak de tomaat even kort mee en voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook.
  • Kluts ondertussen de eieren in een kommetje.
  • Zodra de soep kookt zet je het vuur uit. Giet het geklutste ei bij de soep terwijl je met een vork door de soep gaat roeren (zo krijg je van die mooie sliertjes ei).
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Serveer met een beetje fijngesneden verse peterselie en Parmezaanse kaas naar smaak. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 107kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 7g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Italiaanse soep met ei

Italiaanse soep met ei Pinterest collage

8 reacties op “Italiaanse soep met ei (stracciatella alla romana)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept