Volg mij:
Pasta & Italiaanse Gerechten, Soep

Italiaanse soep met ei (stracciatella alla romana)

Italiaanse soep met ei

Italiaanse soep met ei oftewel stracciatella alla romana of zoals mijn lokale Italiaanse restaurant het noemt, Pavese. Soep met ei dus. En kaas, Parmezaanse kaas natuurlijk. Ontzettend simpel, ontzettend lekker en typisch Italiaans.

Waar de Italiaanse keuken in uitblinkt is eenvoud. Toegankelijk. Weinig ingrediënten, maar wel altijd ingrediënten van kwaliteit. Neem nou deze soep. een handjevol ingrediënten, meer heb je niet nodig. Ga voor een goede bouillon, echt lekkere Parmezaanse kaas en verse peterselie en je hebt binnen een handomdraai een heerlijke soep op tafel staan.

Italiaanse soep met ei

Stracciatella alla romana, dit klinkt in het Italiaans gewoon al veel lekkerder dan ‘soep met ei’. Is een simpele soep welke herkenbaar is aan de sliertjes ei die in de soep zitten. Helaas op de foto niet zo goed te zien door de weerspiegeling, maar als je goed kijkt zie je ze 😉 . Deze sliertjes ei vullen de soep goed, het geeft dat beetje extra. Al van kleins af aan vind ik dit een heerlijke soep. Lekker zoutig door de Parmezaanse kaas die je er doorheen doet. Helemaal ideaal voor de warme(re) dagen van het jaar met een lekker stokbroodje erbij of een fijne salade.

Italiaanse eiersoep


Het recept voor Italiaanse soep met ei:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 20 minuten | Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor Italiaanse soep met ei (ingrediënten):

  • 1 liter kippenbouillon (gebruik zelfgemaakte kippenbouillon of een goede kippenfond)
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei (middel)
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Hoe maak je Italiaanse eiersoep:

  1. Snipper de sjalotjes, snij de tomaat in kleine stukjes en snij de knoflook fijn.
  2. Verhit een beetje (olijf)olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook even aan.
  3. Bak de tomaat even kort mee en voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook.
  4. Kluts ondertussen de eieren in een kommetje.
  5. Zodra de soep kookt zet je het vuur uit. Giet het geklutste ei bij de soep terwijl je met een vork door de soep gaat roeren (zo krijg je van die mooie sliertjes ei).
  6. Breng de soep verder op smaak met peper en zout.
  7. Serveer met een beetje fijngesneden verse peterselie en Parmezaanse kaas naar smaak. Eet smakelijk!

Italiaanse soep met ei

Italiaanse soep met ei Pinterest collage

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter