45 min.
5 van 1 stem

Red Velvet Whoopies

Zien ze er niet waanzinnig uit deze Red Velvet Whoopies? Misschien ken je deze Amerikaanse zoete hapjes of misschien denk nu whi-who-whoopie-what..?! Red Velvet Whoopies lijken qua uiterlijk een beetje op macarons of misschien wel Oreo’s, maar dan anders en dat zijn ze ook.  Het rode ‘koekje’, ‘cakeje’ of beter ‘mini-taartje’ heeft de textuur van een compacte cake met een licht crunchy korstje, is zacht zoet en heeft een aangename bite. De vulling is romig en zoet met een vleugje vanille. Klinkt dat goed? Lees dan snel verder hoe je ze maakt!

Met deze Red Velvet Whoopies kun je zeker iemand verrassen! Natuurlijk leuk voor valentijn, maar dat is al even geleden. Aangezien moederdag voor de deur staat is dit wel de uitgelezen kans om ze dit weekend voor je moeder (of de persoon die je als je moeder ziet) te maken. Hiermee verras je haar zeker, leuk om mee te nemen voor bij de koffie, als ‘erbij’ voor als je bijvoorbeeld een high tea cadeau doet. Of wat dacht je van een uitgebreid thee- of koffiepakket met deze Whoopies erbij.

Zelf moeder? Dan zijn ze natuurlijk ook heel leuk om samen te maken. Genoeg redenen te bedenken om deze Red Velvet Whoopies te maken en daarom de hoogste tijd om aan de slag te gaan 😉 .

Red Velvet Whoopies

Red Velvet Whoopies

Red Velvet Whoopies. Compacte cake koekjes, zacht zoet en een aangename bite. De vulling is romig, zoet met een vleugje vanille.
5 van 1 stem
Voorbereiding20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Afkoelen15 minuten
Totale tijd45 minuten

Ingrediënten

16 stuks
  • 125 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 260 gram bloem
  • 125 ml karnemelk
  • 2 eetlepel cacao poeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 1/2 eetlepel vloeibare rode kleurstof*
  • 100 gram MonChou
  • 150 gram poedersuiker
  • snufje zout

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
  • In een ruime kom mix je met een hand- of stamixer 100 gram boter, ei en de gewone suiker goed door elkaar. Voeg daarna 1 theelepel vanille extract toe, de basterdsuiker en de helft van de bloem. Goed mixen en dan de rest van de bloem, karnemelk. cacaopoeder, bakpoeder en een snuf zout.
  • Als laatst mix je de rode kleurstof erdoorheen. Het deeg is nu best dik dus mocht het mixen met de mixer niet meer lukken, dan kun je het deeg kneden met je handen maar trek dan wel even plastic handschoentjes aan of gebruik een lepel om de kleurstof goed door het beslag te verdelen. Eenmaal verdeeld geeft het niet zo heel erg af, maar 'puur' kan het een behoorlijke troep geven (believe me 😉 )
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en draai nu balletjes ter grootte van een walnoot van het deeg (ongeveer 20 gram per balletje). Leg ze op het bakpapier en druk de balletjes plat tot een rond koekje. Als je ovenplaat vol is zet je ze in de oven voor ongeveer 7-9 minuten en herhaal met de rest van het beslag.
  • Laat de koekjes die uit de oven komen eerst echt goed afkoelen op het bakpapier of op een ovenrek voor je de vulling er tussen gaat doen.
  • Om de vulling te maken mix je met een handmixer 25 gram roomboter, 100 gram MonChou, 150 gr poedersuiker en 1 theelepel vanille extract in een ruime kom tot een mooie egale gladde vulling.
  • Besmeer de onderkant van het afgekoelde koekje met de vulling en leg hierover een ander koekje. Even aandrukken en herhalen met alle koekjes.
  • Bewaar de koekjes 1-2 dagen in de koelkast. Eet smakelijk!
Goed om te weten:
*Voor de kleurstof gebruik ik vloeibare vloeistof van het merk Koepoe-Koepoe (verkrijgbaar in de toko). Deze kleurstof is sterk van kleur en bevat geen smaakje.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 230kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 3g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 5g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Red Velvet Whoopies

25 gedachten over “Red Velvet Whoopies”

  1. Ik ben opzoek naar een recept van lang geleden dat zijn red velvet koeken met monchou. Nu dacht ik dat dit recept ooit op jouw website heeft gestaan maar klopt dat ook?
    Groetjes

    Beantwoorden
  2. Ik wil deze gaan maken maar er zit een foutje in het recept? In onderstaande staat 2x de basterdsuiker toevoegen vermeld? Wordt er iets anders bedoeld?
    “In een ruime kom mix je met een handmixer 100 gr boter, ei, de BASTERDSUIKER en de gewone suiker goed door elkaar. Voeg daarna 1 tl vanille extract toe, de BASTERDSUIKER en de helft van de bloem.”

    Beantwoorden
    • Hoi Sanne, ik tel zelf op dit moment geen kcl waardoor ik het je niet zou durven zeggen. Je zou het aan de hand van de ingrediënten wel kunnen berekenen en dan delen door het aantal whoopies wat je gaat maken. Succes 🙂

      Beantwoorden
  3. Klinkt echt héééél erg goed! Heb eigenlijk nog nooit iets gemaakt van red velvet OF whoopies , maar dit begint me toch wel erg nieuwsgierig te maken.. :p

    Beantwoorden
5 van 1 stem (1 stem zonder reactie)

Plaats een reactie