Volg mij:
(Zoete) Baksels

Red Velvet Whoopies

Red Velvet Whoopies

Zien ze er niet waanzinnig uit deze Red Velvet Whoopies? Misschien ken je deze Amerikaanse zoete hapjes of misschien denk nu whi-who-whoopie-what..?! Red Velvet Whoopies lijken qua uiterlijk een beetje op macarons of misschien wel Oreo’s maar dan anders en dat zijn ze ook.  Het rode ‘koekje’, ‘cakeje’ of beter ‘mini-taartje’ heeft de textuur van een compacte cake met een licht crunchy korstje, is zacht zoet en heeft een aangename bite. De vulling is romig en zoet met een vleugje vanille. Klinkt dat goed? Lees dan snel verder hoe je ze maakt!

Met deze Red Velvet Whoopies kun je zeker iemand mee verrassen! Natuurlijk leuk voor valentijn maar dat is al even geleden en aangezien moederdag voor de deur staat is dit natuurlijk de uitgelezen kans om ze dit weekend voor je moeder (of de persoon die je als je moeder ziet) te maken. Hiermee verras je haar zeker, leuk om mee te nemen voor bij de koffie, als ‘erbij’ voor als je bijvoorbeeld een high tea cadeau doet of wat dacht je van een uitgebreid thee- of koffiepakket met deze Whoopies erbij. Zelf moeder? Dan zijn ze natuurlijk ook heel leuk om samen te maken. Genoeg redenen te bedenken om deze Red Velvet Whoopies te maken en daarom de hoogste tijd om aan de slag te gaan 😉

Wat heb je nodig voor ongeveer 16-18 Red Velvet Whoopies

Bereidingstijd: ca 35 min + afkoeltijd

  • 260 gr bloem
  • 150 gr poedersuiker
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr suiker
  • 125 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gr MonChou
  • 125 ml karnemelk
  • 2 el cacao poeder
  • 1 1/2 el vloeibare rode kleurstof
  • 1 ei
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 tl vanille extract
  • een snufje zout

 

Hoe je Red Velvet Whoopies maakt:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. In een ruime kom mix je met een handmixer 100 gr boter, ei en de gewone suiker goed door elkaar. Voeg daarna 1 tl vanille extract toe, de basterdsuiker en de helft van de bloem. Goed mixen en dan de rest van de bloem, karnemelk. cacaopoeder, bakpoeder en een snuf zout.

3. Als laatst mix je de rode kleurstof erdoorheen. Het deeg is nu best dik dus mocht het mixen met de mixer niet meer lukken dan kun je het deeg kneden met je handen maar trek dan wel even plastic handschoentjes aan of gebruik een lepel om de kleurstof goed door het beslag te verdelen. Eenmaal verdeeld geeft het niet zo heel erg af maar ‘puur’ kan het een behoorlijke troep geven (believe me 😉 )

4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en draai nu balletjes ter grote van een walnoot van het deeg (ongeveer 20 gr per balletje). Leg ze op het bakpapier en druk de balletjes plat doet een rond koekje. Als je ovenplaat vol is zet je ze in de oven voor ongeveer 7-9 minuten en herhaal met de rest van het beslag.

5. Laat de koekjes die uit de oven komen eerst echt goed afkoelen op het bakpapier of op een ovenrek voor je de vulling er tussen gaat doen.

6. Om de vulling te maken mix je met een handmixer 25 gr roomboter, 100 gr MonChou, 150 gr poedersuiker en 1 tl vanille extract in een ruime kom tot een mooie egale gladde vulling.

7. Besmeer de onderkant van het afgekoelde koekje met de vulling en leg hierover een ander koekje. Even aandrukken en herhalen met alle koekjes.

Bewaren kun je ze ongeveer 1 á 2 dagen in de koelkast.

Red Velvet WhoopiesEet smakelijk!

Tip:Voor de kleurstof gebruik ik vloeibare vloeistof van het merk Koepoe-Koepoe (verkrijgbaar in de toko). Deze kleurstof is sterk van kleur en bevat geen smaakje.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

23 Reacties

  • Beantwoorden Ellen

    Wauw, deze zien er zo feestelijk uit!

    7 mei 2015 at 08:52
  • Beantwoorden Karen

    Die zien er echt fantastisch uit. Yum!

    7 mei 2015 at 09:52
  • Beantwoorden Anne-Marie Otter

    Dat ziet er echt fantastisch uit. Ik heb altijd al een keer een red velvet cake willen maken!

    7 mei 2015 at 10:51
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Ja, die staat ook ergens op mijn lijstje of red velvet brownies ook leuk 🙂

      10 mei 2015 at 11:07
  • Beantwoorden Hanna

    Leuk kleurtje zeg! Ziet er smakelijk uit 🙂

    7 mei 2015 at 14:52
  • Beantwoorden Kim

    Ahh ja dat ziet er zeker goed uit! 🙂 Mijn moeder krijgt een Dopper, haha.

    7 mei 2015 at 15:57
  • Beantwoorden Nathalie

    Dit wil ik echt eens gaan proberen:D
    Liefs Nathalie

    7 mei 2015 at 17:46
  • Beantwoorden Manon

    Oehhh dit ziet er echt super lekker uit! Wil ik echt eens maken 🙂

    7 mei 2015 at 18:09
  • Beantwoorden Kimberly

    IK.MOET.DIT.MAKEN.

    7 mei 2015 at 21:42
  • Beantwoorden kelly

    Zien er inderdaad waanzinnig uit en zoals je beschrijft hoe de textuur is, vind ik deze ook waanzinnig lekker!!

    8 mei 2015 at 08:03
  • Beantwoorden Kirsty

    Het ziet er wel heel lekker uit! Ik heb zelf een heel boek over whoopies, maar heb er nog nooit iets uitgemaakt, oeps!

    8 mei 2015 at 14:43
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Wauw een heel boek over Whoopies, ik moet op onderzoek uit haha 😉 Te leuk.

      10 mei 2015 at 11:08
  • Beantwoorden Claudia

    Ik zou dit eigenlijk moet weg klikken, maar man wat klinkt en ziet dit er lekker uit zeg. Holy moly!

    12 mei 2015 at 22:25
  • Beantwoorden Dina

    Ze zien er super uit!

    13 mei 2015 at 20:09
  • Beantwoorden Elien

    Klinkt echt héééél erg goed! Heb eigenlijk nog nooit iets gemaakt van red velvet OF whoopies , maar dit begint me toch wel erg nieuwsgierig te maken.. :p

    20 mei 2015 at 20:50
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Thx! Zeker een keer proberen al is het alleen maar voor de kleur (en stiekem om natuurlijk lekker te snoepen 😉 )

      31 mei 2015 at 02:33
  • Beantwoorden sannesannellwortels

    Weet iemand hoeveel kcal hierin zitten?

    24 januari 2016 at 12:37
    • Beantwoorden Eef

      Hoi Sanne, ik tel zelf op dit moment geen kcl waardoor ik het je niet zou durven zeggen. Je zou het aan de hand van de ingrediënten wel kunnen berekenen en dan delen door het aantal whoopies wat je gaat maken. Succes 🙂

      24 januari 2016 at 23:35
  • Beantwoorden Nicoline

    Ik wil deze gaan maken maar er zit een foutje in het recept? In onderstaande staat 2x de basterdsuiker toevoegen vermeld? Wordt er iets anders bedoeld?
    “In een ruime kom mix je met een handmixer 100 gr boter, ei, de BASTERDSUIKER en de gewone suiker goed door elkaar. Voeg daarna 1 tl vanille extract toe, de BASTERDSUIKER en de helft van de bloem.”

    28 mei 2017 at 23:26
    • Beantwoorden Eef

      Oeps, nee dat is een tikfoutje. Ik heb direct even aangepast. Dank voor je oplettendheid 🙂

      4 juni 2017 at 23:55

    Laat een reactie achter