Nieuws voor Foodies 1

Nieuws voor Foodies #1

When abroad, visit a supermarket. Dat is toch wel een klein beetje mijn credo. Naast bezienswaardigheden, uitgebreid genieten, lekker tafelen en een beetje cultuur snuiven breng ik toch graag minimaal één bezoekje aan een buitenlandse supermarkten. Nieuwe producten, onbekende merken of bekende merken met onbekende smaken, andere kruiden, een heel ander assortiment; inspiratie! Ik word er blij van en ben dan ook dol op nieuwe dingen proberen. Misschien word ik daarom ook wel zo blij van koken; nieuwe combinaties en gerechten bedenken en gewoon lekker uitproberen. Ook in Nederland vinden we de laatste tijd veel nieuwe dingen in onze oude vertrouwde supermarkt, er komen steeds meer delicatessen winkels, vernieuwende eettentjes en leuke foodfestivals zijn al gepland. De laatste tijd zie, lees, hoor, proef ik zoveel nieuwe leuke dingen op food-gebied dat ik zó enthousiast werd en dus werd het de hoogste tijd is voor een nieuw onderdeel op Eef Kookt Zo namelijk ‘Nieuws voor Foodies #1‘ . Een onderdeel met nieuwe producten, tips, festivals, reviews, weetjes en meer van sucks dus. Benieuwd? Lees snel verder!

Laat ik beginnen met een leuke primeur die ik voor jullie heb! Er komt namelijk een nieuw merk in Nederland namelijk Joe&Seph’s. Joe&Seph’s maakt popcorn en wát voor een popcorn. Nieuws voor Foodies #1Met 100% natuurlijke ingrediënten,  ‘air-popped’ en een breed scala aan verschillende smaken. Wat dacht je van mint chocolate, caramel macchiato & whisky of salted caramel. Begint het water je al in de mond te lopen? Mij wel 😉 Vanaf half april in Nederland kunnen we de smaken Karamel & Zeezout en Karamel, Honing & Hazelnoot. Ik heb ze geproefd en ik vond ze heerlijk! Een lekkere volle smaak, dikke laag karamel en toch crunchy en luchtig. Ik ben dol op popcorn maar die van Joe&Seph’s zijn wel heel erg lekker. Hopelijk komen er snel meer smaken onze kant op! Voor een voorproefje kun je alvast bekijken op de site kijken. Vanaf half april kun je ze kopen in Nederland en om te beginnen bij Shell voor  € 2,69 per zakje. Niet goedkoop maar als je dol bent op popcorn en eens wat nieuws wilt ‘on the go’, zeker eens proberen! 

~~~

Hands Off My Chocolate is onlangs gekomen met een nieuwe reep genaamd Seriously Dark. Nieuws voor Foodies #1Ik mocht de reep proberen en ik maakte er deze Havermoutrepen mee. Gelukkig had ik nog genoeg stukjes over om zo af en toe nog een rondje van deze rondjesreep te snoepen. Ik vind pure chocolade heerlijk en deze reep met maar liefst 85% cacao was daar zeker geen uitzondering op. Met pure chocolade blijf je niet dooreten en toch heb je dat echte ‘chocolade’ gevoel als je een stukje hebt gegeten. Bijkomend voordeel van deze reep is dat ‘ie maar 11% suiker per 100 gram én dat chocolade met en hoog cacao percentage goede invloeden op je lichaam heeft. De reep is lekker puur, een beetje bitter en heel licht zoet. Je kunt Seriously Dark kopen bij o.a. Albert Heijn voor € 1,99.

~~~

Wist je dat jam pas jam mag heten als er minimaal 60% suiker aan toegevoegd is? Een tijdje geleden kwam ik  Chia ♥ Fruit tegen.Nieuws voor Foodies #1 Om jam te maken heb je suiker of geleisuiker nodig. Bij Chia ♥ Fruit hebben ze in plaats van suiker, chiazaad gebruikt omdat dit ook het fruit geleerd zonder dat je suiker of gelatine hoeft te gebruiken. Origineel, slim bedacht én vernieuwend. Vergeleken met een ‘gewone’ aardbeienjam scheelt het je trouwens de helft aan calorieën.  De smaak is echter vol, fruitig en licht zoet. De Chia ♥ Fruit van Mister Kitchen’s kun je krijgen bij oa. Jumbo (én snel ook bij Albert Heij) voor € 2,65 (240 gr)

~~~

Een dagje 24 Kitchen&Cottages met Eef Kookt Zo

Foodfestivals zijn hot! De tv-zender 24Kitchen ken je waarschijnlijk wel maar wist je ook dat ze binnenkort een culinair weekend origaniseren? 24Kitchen & Cottages wordt gehouden van 17 – 20 april 2015 in Centerparcs de Eemhof. Een weekend vol workshops, kookdemo’s, wijnproeverijen, er is een foodtruckfestival, een delicatessenmarkt én je kunt de bekende chefs van 24Kitchen ontmoeten zoals Rudolph van Veen, Giovanni Caminita, Danny Jansen, Andy McDonald, Mounir Toub en nog veel meer. Een verslag over wat ik van het 24Kitchen & Cottages vond kun je hier vinden.

Naas 24kitchen met een heel weekend waar je, je hart al Foodie flink kunt ophalen en afgelopen weekend het Culy Food Festival. Staat er van het voorjaar nog meer leuks in de planning! Een klein beknopt overzichtje:

NeighbourFood Market: Bijna elke 3e zondag van de maand vind je deze ‘market’ bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Hij staat al een tijdje op mijn ‘lijstje’ en ik hoop er in mei of in juni toch echt ein-de-lijk een bezoekje te kunnen brengen. Ze bieden zoals ze zelf zeggen een platform aan voor bio-boeren, cateraars, worstendraaiers, sandwich-helden en gevierde lokale chefs. Je betaald geen toegang, neemt zelf je bordje en bestek mee én zien graag dat je wat meeneemt voor de voedselbank. Ik zeg top initiatief en zodra ik ben geweest meld ik me 😉

Food truck festival TREK (de naam zegt het eigenlijk al) trekt door het land heen van Rotterdam naar Utrecht en van Maastricht naar Den Haag. Kijk voor een actueel overzicht en welke data dit festival bij jou in de buurt is even HIER.

Last but not least is er ook dit jaar weer Rollende keukens! Verschillende (mobiele) eetgelegenheden bij elkaar waar je van allerlei lekkers kunt genieten. Van 13 tot en met 17 mei kun je bij de Westergasfabriek in Amsterdam weer proeven van heel veel lekkers.

Dit artikel bevat product(en) dat door een bedrijf zijn opgestuurd, desalniettemin is de gegeven mening natuurlijk zoals altijd mijn eigen persoonlijke mening.

 

Wat is jou nieuwste, leukste en/of lekkerste ontdekking op food-gebied?

14 thoughts on “Nieuws voor Foodies #1

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *