Notentaart, oftewel een taart met noten. Zo simpel kan het zijn, maar wel heel erg lekker. Hou je van noten dan ben je aan het juiste adres! De noten in deze taart zijn bedekt met een laagje karamel, een beetje fleur de sel en het heeft een lekkere brosse bodem. Een heerlijk taartje om lekker van te genieten met een kop thee of koffie.
Taart met noten
Kijk, dit is dan wel een taart, máár wist je dat noten hartstikke goed voor je zijn? Noten bestaan zoals we weten voornamelijk uit vet, en dan vooral uit goede onverzadigde vetzuren. Deze zijn super gezond voor je! Noten en zaden schijnen bij te dragen aan een lager cholesterolgehalte én een kleiner risico op bepaalde chronische ziekten. Dus als je nog een reden nodig hebt om deze heerlijke notentaart te proberen, naast dat het gewoon heel erg lekker is, alsjeblieft! 😉
Notentaart recept
Dit notentaart recept is zoals al mijn recepten makkelijk en snel gemaakt zodat je er zo snel mogelijk van kan genieten! Ik gebruik in dit recept een notenmix voor lekker veel smaak-variatie, maar kies vooral wat je zelf het lekkerste vindt. De zoete karamel en noten krijgen extra veel smaak dankzij het vleugje fleur de sel. Meer lekkere taart-inspiratie nodig? Probeer dan eens deze appel notentaart of check dit lijstje met heerlijke bakrecepten met appels.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 150 gram bloem
- 75 gram poedersuiker
- 25 gram amandelmeel
- 100 gram roomboter (ongezouten – koud)
- 1 ei (geklutst)
- 4 eetlepels stroop (schenkstroop (voor pannenkoeken))
- 100 gram suiker
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel zout
- 200 gram notenmix (ongezouten – noten naar smaak)
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Meng de bloem, poedersuiker, amandelmeel en roomboter (in kleine stukjes) tot een kruimeldeeg.
- Voeg beetje bij beetje het geklutste ei erdoor, je hebt niet het hele ei nodig, ongeveer 15/20 gram, en kneed er een soepel deeg van.
- Dek het deeg af met huishoudfolie en laat nu 1 uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden.
- Rol het daarna op een met bloem bebloemd aanrecht uit tot een mooie lap en verdeel dit over de ingevette bakvorm.
- Bak de bodem nu in ca. 20 minuten bijna gaar en heel licht bruin.
- Maak ondertussen de vulling door de stroop samen met de suiker, kaneel en zout aan de kook te brengen. Als de suiker is gesmolten en het mengsel mooi vloeibaar, schep je de noten erdoorheen.
- Stort dit dan op de bodem, druk aan, strooi er naar smaak wat fleur de sel overheen en bak de taart nu nog 10-15 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen en snij met een goed scherp mes in puntjes. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Silvie zegt:
Welke maat vorm heb je gebruikt?
Ik ga ‘m zeker binnenkort een keer maken!
Maris - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Hi Silvie! Dat staat onderaan in de receptenkaart (een Quichevorm of lage taartvorm met een diameter van 20 cm) 🙂
Ginny zegt:
Wat is juist stroop?
Maris - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Hi Ginny! Eef heeft gewone schenkstroop gebruikt (die je ook voor pannenkoeken gebruikt). Ik zal dit nog even aanpassen in de receptenkaart 🙂
Ruben zegt:
Hoi! Zou je de amandelmeel kunnen vervangen door gewoon meer bloem te gebruiken?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Hi Ruben, dat zou ik zelf niet doen, het zorgt namelijk voor een andere structuur en smaak dan gewone bloem. Ik heb het ook niet geprobeerd dus ik durf niet te zeggen of dat werkt! Mocht je het gaan testen, laat je dan weten hoe het is gelukt? Bak ze!
Ruben zegt:
Hi Anna! Goed om te weten. Is meer dat ik eigenlijk nooit amandelmeel gebruik, dus om dan een heel pak te kopen voor 25 gram leek me wat overdreven. Vandaar dat ik zoek naar mogelijkheden om dat te vervangen
Kaatje zegt:
Hey, hoe lang kan je de taart bewaren
Super lekker al 3X gemaakt
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Wat leuk om te horen! Ik zou zeggen als je hem helemaal inpakt met folie hij buiten de koelkast 2 dagen en in de koelkast 3-4 dagen goed blijft.
Marianne zegt:
Hoi,
Gebruik je in dit recept rauwe of gebrande noten?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Hi, ik zou hiervoor gebrande noten gebruiken!
Marianne zegt:
Top dacht ik al, dankjewel