Kip madras, een heerlijke, romige, milde Indiase curry met kip en frisse appel. Lekker met rijst en sperziebonen. Binnen 30 minuten zet jij deze lekkere én snelle maaltijd zelf in een handomdraai op tafel. Een beetje van Eef en een beetje van…
Wereldgerechten, ik heb er inmiddels maar een verzameling van gemaakt met alle wereldgerechten recepten. Zo zoetjes aan wordt mijn collectie namelijk steeds groter. Simpelweg omdat het bekende maaltijden zijn, ik ze doorgaans regelmatig maak en waarvoor je eigenlijk helemaal geen pakje nodig hebt.
Kip madras zonder pakje of zakje
Ik zat laatste te denken, hoe zou dat nou gegaan zijn? Zou mevrouw Knorr allerlei lekkere gerechten thuis maken uit alle windstreken en zou meneer Knorr toen gedacht hebben “daar ga ik iets mee doen”. Of misschien mevrouw Knorr zelf wel – geen idee. Maar nieuwsgierig ben ik wel 😉 . Begrijp me overigens niet verkeer. Ik ben niet anti pakjes of zakjes. Integendeel. Ik ben van mening dat het voor veel mensen een toegankelijke en makkelijke manier kan zijn om zelf te koken. Zelf gebruik ik ook wel eens een kruidenmix of een lekkere boemboe bijvoorbeeld. Wel ben ik ook van mening dat zelf maken leuker is en, bonus, meestal veel lekkerder. Je kunt het gerecht dan immers helemaal op smaak brengen zoals je zelf wilt en daar word je vaak nog creatief van ook.
Lekker voor bij de kip madras
Serveer de kip madras met rijst en sperziebonen. Ga ook eens voor naanbrood en andere groene groenten zoals sugarsnaps, paksoi of spitskool uit de wok of spruitjes voor de afwisseling.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 gram kipfilet
- 500 gram sperziebonen
- 300 gram rijst
- 200 gram crème fraîche
- 2 teentjes knoflook
- 1 appel (groen)
- 1 rode puntpaprika
- 1 ui
- 1½ eetlepel korianderpoeder
- 1 eetlepel komijn
- 2 theelepels kerrie
- 1 theelepel gember (vers - geraspt)
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel chilivlokken
- olie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de kopjes en kontjes van de sperziebonen.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook hierin de sperziebonen beetgaar.
- Ondertussen snij je de kip en paprika in blokjes, snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
- Doe een beetje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui even aan.
- Voeg de kruiden en geraspte gember toe en bak dit even mee.
Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe als het geheel te droog wordt. - Bak de paprika even kort mee, voeg de kip toe en bak gaar.
- Snijd ondertussen de appel in stukjes.
- Voeg de crème fraîche en de stukjes appel toe.
- Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Marjon zegt:
Ik heb dit recept gisteren gemaakt en het was heerlijk! Lekker romig en precis goed gekruid. Een aanrader!
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie 🙂
Sharon zegt:
Ik heb het gerecht vandaag gemaakt, erg lekker gerecht. De kruiden waren precies goed en de appel maakte het geheel lekker fris! Van manlief mag ik dit vaker op tafel zetten 😉
Eef zegt:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie 😀
Marjon zegt:
Ik heb dit recept gisteren gemaakt en het was heerlijk! Lekker romig en precis goed gekruid. Een aanrader!
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie 🙂
Sharon zegt:
Ik heb het gerecht vandaag gemaakt, erg lekker gerecht. De kruiden waren precies goed en de appel maakte het geheel lekker fris! Van manlief mag ik dit vaker op tafel zetten 😉
Irene Slot zegt:
Voor mij was dit weer een andere versie van kip madras. Het gerecht viel goed in de smaak.
Eef zegt:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie 😀
Irene Slot zegt:
Voor mij was dit weer een andere versie van kip madras. Het gerecht viel goed in de smaak.
Aafke zegt:
Net gemaakt en uiteraard even geproefd, heerlijk! Ik bedacht me tijdens het koken dat het eens tijd wordt voor een bedankje van mijn kant! Elke week met het bestellen van de boodschappen bekijk ik je week menu’s en er is altijd in ieder geval 1 ding wat ik maak. Heel erg bedankt voor je inspiratie en alle moeite!
Groet,
Aafke Hagg
Eef zegt:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie Aafke 🙂 Daar word ik oprecht heel blij van!
Aafke zegt:
Net gemaakt en uiteraard even geproefd, heerlijk! Ik bedacht me tijdens het koken dat het eens tijd wordt voor een bedankje van mijn kant! Elke week met het bestellen van de boodschappen bekijk ik je week menu’s en er is altijd in ieder geval 1 ding wat ik maak. Heel erg bedankt voor je inspiratie en alle moeite!
Groet,
Aafke Hagg
Eef zegt:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie Aafke 🙂 Daar word ik oprecht heel blij van!
Annalies Grol zegt:
Ga het zo op tafel zetten! Ben benieuwd!@
Eef zegt:
Eet smakelijk 🙂
B. Senders zegt:
Heerlijk!!! Ik had er ook naanbrood (niet zelf gemaakt ????) bij. Met 2 volwassenen en 3 kinderen gesmuld!
Eef zegt:
Dankjewel! Hier word ik blij van om dat te horen 🙂
Gina Wemmenhove zegt:
Ook een bedankje van mijn kant, dit gerecht staat regelmatig met smaak bij ons op tafel.
mvg, Gina
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen Gina! Dankjewel voor je berichtje 🙂
Annemarie zegt:
Korianderpoeder? Bedoel je dan blad of zaad?
Eef zegt:
Korianderpoeder: gemalen koriander. Kun je vinden in de meeste supermarkten o.a. van Verstegen
Annemarie zegt:
Dankjewel! Recept vegan gemaakt d.m.v. kokosmelk en plantaardige kipstuckjes. Heel lekker, goede verhouding van alle kruiden. Ga zeker meer recepten proberen van je.
Eef zegt:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Piet zegt:
Vandaag dit recept in de slowcooker gegooid. Staat nu lekker te dampen, waardoor de heledag keuken heerlijk ruikt. Ben erg benieuwd naar de reacties!
Eef zegt:
Wat leuk om het in de slomo te maken! Hoe lang en hoe heet heb je hem gedaan?
Liesbeth zegt:
Erg lekker recept! Al voor de 3e keer gemaakt.
Eef zegt:
Ahh wat fantastisch om leuk om te lezen, leuk dat je het even laat weten 🙂
Tom zegt:
Super lekker zeg, thanks!
Johqn zegt:
Echt heel erg lekker, dankje..
Maris - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Dank je wel, dat horen we graag 🙂
Ramona zegt:
Heel lekker qua smaak. Ik zou alleen iets meer saus willen. Als ik een dubbele hoeveelheid creme fraiche doe dan wordt de smaak weer milder, denk ik. Hoe dit op te lossen?
Maris - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Ik zou rustig experimenteren met de overige ingrediënten van de saus, tussendoor veel proeven wanneer het helemaal naar je smaak is 🙂
Sandra zegt:
Lekker recept bij ons staat hij regelmatig op tafel.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Wat leuk om te horen Sandra, dankjewel!
Annemiek van de Pol zegt:
Ik heb de kip madras eergisteren gemaakt met broccoli rijst. Echt heerlijk! Ik ben gek op eter uit India.
Hartelijk dank dus voor het delen!🤗
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:
Klinkt super, wat fijn om te horen. Dankjewel Annemiek!
Marisca zegt:
Heerlijk gerecht zoals zoveel gerechten die ik al heb gemaakt van jou. Dankjewel Eef! Verheug me ook altijd weer op het werkmensen.
Een vraagje nog…kan ik dit gerecht ook al tevoren klaarmaken?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Wat leuk om te horen! Daar worden we heel blij van! Je kunt dit gerecht zeker van tevoren klaarmaken, dan smaakt het zelfs vaak nog wat lekkerder.
Corry zegt:
Vandaag gemaakt heerlijk gegeten. Morgen de gevulde courgette.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Wat heerlijk! 😀
Anja zegt:
Was weer lekker, de pannen waren weer leeg,dat zegt genoeg jammie jammie
Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Kijk, dat horen we natuurlijk het liefste! Bedankt voor het delen.
Marion Westerduyn zegt:
Hoi Eef,
Vraagje;
Ik heb een blikje garam masala kruiden van Jonnie Boer staan.
Kan ik de kruiden uit het recept vervangen door deze kruiden?
Verder rest mij nog te zeggen dat jouw recepten altyd een succes zijn bij mij thuis!
Superdank daarvoor!
Groetjes
Marion
Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:
Hi Marion, ik ken de samenstelling van de kruiden niet. Dat staat als het goed is op de verpakking. Je zou het even kunnen vergelijken. Mocht het niet hetzelfde zijn, kun je het alsnog gebruiken hoor. Maar logischerwijs zal de smaak dan niet hetzelfde zijn, maar vast alsnog lekker! En fijn om te horen zeg, bedankt voor je reactie 🙂