Mango sorbetijs

Mango sorbetijs

Mango sorbetijs. Deze was echt zo lekker maar zo snel op… oeps! Van dit ijs blijf je simpelweg snoepen. Nu zit er vers fruit in dus heel ongezond kan het niet zijn 😉 . Grapje natuurlijk, maar als je een beetje van mango houdt moet je deze echt maken. En dat is geen grapje.

Sorbetijs is eigenlijk heel eenvoudig om te maken. Het is op basis van fruit, water en suiker. In dit geval voeg ik ook nog een beetje citroensap toe. Dat doe ik vaker als ik ijs maken en dat geeft een lekker frisje. Online kwam ik ook een paar keer de tip tegen om een snufje zout toe te voegen en ook dat deed ik. Het resultaat mag er zijn! Dit mango sorbetijs is bomvol smaak, romig (zelfs zonder zuivel!) en verrukkelijk lekker.

Sorbetijs met mango

Sorbetijs met mango

Probeer verse mango’s te gebruiken als het even kan voor dit recept. Kun je geen mooie verse vinden dan kun je ook diepvries mango gebruiken (die je uiteraard eerst even ontdooit). Ik gebruikte 2 mango’s wat overeenkomt met ongeveer 500 gram mango. Ietsje meer of ietsje minder is echt geen probleem. Het recept neemt niet heel nauw. Wat je wel nodig hebt is een ijsmachine. IJs maken zonder ijsmachine kan en daarvoor moet je het elk half uur even omroeren tot het ijs dik genoeg is. Dit kun je uiteraard ook met dit recept doen maar het komt de structuur van ijs het vaak niet ten goede dus ik raad je aan om voor het beste resultaat (en om je heel veel tijd te besparen) een ijsmachine te gebruiken.

Mango ijs

Mango sorbetijs

Mango sorbetijs

Mango sorbetijs uit de ijsmachine. Een ontzettend makkelijk recept voor heerlijk, romig sorbetijs. Zonder toevoeging van zuivel en dus vegan.
4.37 van 30 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 rijpe mango’s (ca. 500 gram in blokjes)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram suiker
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maak eerst de suikersiroop. Doe hiervoor de suiker en 50 ml water in een pannetje met dikke bodem.
  • Breng dit aan de kook tot de suiker is opgelost en de siroop iets ingekookt is. Laat de suikersiroop daarna volledig afkoelen.
  • Snijd de mango in blokjes en pureer deze in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Voeg dan de (afgekoelde) suikersiroop, citroensap en een snuf zout toe. Mix alles nog even goed door elkaar.
  • Doe het mengsel vervolgens in je ijsmachine en draai en in ca. 20-30 minuten* een mooi sorbetijs van.
  • Zet het ijs (indien nodig) nog even in de vriezer om verder te koelen. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* De bereidingstijd kan verschillen per ijsmachine. De ene ijsmachine zal er in 20 minuten een mooi ijs van hebben gemaakt terwijl een andere ijsmachine wellicht 30 minuten of zelfs langer nodig heeft. Jij kent jouw ijsmachine het beste en hierop kun je de bereidingstijd aanpassen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 111kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Mango sorbetijs

30 thoughts on “Mango sorbetijs

      • Mooi recept, maar eigenwijs als ik ben: ik heb drie mango’s genomen en die na het pureren door de zeef gedaan. Ik vind mango namelijk nogal vezelig en daarmee verminder ik de vezels. Heb je wel meer mango nodig.
        En ik ook versie gemaakt met gelatine, vind ik zelf net iets lekkerder, maar ik hou ook van heel romig (zonder room) ijs. Anderen vinden juist iets harder ijs lekkerder.
        Prima recept en leuk om daar mee te experimenteren.
        En: ik lees een recept helemaal door, lees dan vanzelf wel wanneer er iets extra’s zoals 50 ml water nodig is. Er staan niet nog tig andere ingrediënten in de tekst. Duidelijk dus. Mijn complimenten met je recepten heb je in ieder geval.

  • Bayen Carina says:

    Eef ik heb een zeer dringende prangende vraag vr jouw
    Ik heb een lactose-englutenallergie en wil ijs maken.
    Ik mag geen sojaroom of LACTOSEVRIJE room van koemelk gebruiken
    Hoe moet ik dan mijn bosvruchten of frambozen ijs dan romig krijgen ?
    Moet ik dan binden met agave of met gelatine
    Kan je me daar aub mee helpen door een recept te sturen
    Ik heb een kleine ijsmachines
    Kan je me ook een recept van bosvruchtensorbet geven
    Mvg Carina Bayen

  • Bayen Carina says:

    Eef ik heb een zeer dringende prangende vraag vr jouw
    Ik heb een lactose-englutenallergie en wil ijs maken.
    Ik mag geen sojaroom of LACTOSEVRIJE room van koemelk gebruiken
    Hoe moet ik dan mijn bosvruchten of frambozen ijs dan romig krijgen ?
    Moet ik dan binden met agave of met gelatine
    Kan je me daar aub mee helpen door een recept te sturen
    Ik heb een kleine ijsmachines
    Kan je me ook een recept van bosvruchtensorbet geven
    Mvg Carina Bayen

  • Hoi Eef, het is alweer een tijdje geleden dat ik ijs heb gemaakt, dus heb ik een goed voornemen 😉 ik vroeg me alleen af waarom je bij dit recept geen gelatineblaadje gebruikt. Bij je frambozensorbetijs staat het er wel bij. Is dit niet nodig bij mango ijs?

    • Nee, de mango is eigenlijk al romig genoeg van zichzelf vind ik. Het is qua vrucht ook een hele andere structuur. Ik vond hem zonder erg lekker dus ik zou zeggen – zeker proberen 🙂

  • Hoi Eef, het is alweer een tijdje geleden dat ik ijs heb gemaakt, dus heb ik een goed voornemen 😉 ik vroeg me alleen af waarom je bij dit recept geen gelatineblaadje gebruikt. Bij je frambozensorbetijs staat het er wel bij. Is dit niet nodig bij mango ijs?

  • Nee, de mango is eigenlijk al romig genoeg van zichzelf vind ik. Het is qua vrucht ook een hele andere structuur. Ik vond hem zonder erg lekker dus ik zou zeggen – zeker proberen 🙂

  • Beetje flauw antwoord hoor. Zout en suiker heb ik ook altijd wel in huis, terwijl die ingrediënten ook in de lijst staan. Zo’n lijst is toch juist de start van de bereiding? Nu kom je er halverwege achter en moet je ineens weer precies 50ml water afmeten. Of zijn jouw recepten bestemd voor mensen die alles al weten?

  • Je kunt dit ijs ook zonder ijsmachine maken als je een keukenmachine hebt (misschien kan het ook in een blender maar de messen van de keukenmachine zijn groter). Vries het mengsel in in een bak die een grotere inhoud heeft dan nodig. Na 6 uur stort je het ijs in de bak van de keukenmachine (evt met een koksmes in stukken snijden) en laat deze op de hoogste snelheid draaien totdat je een mooie ijsmassa hebt. Doe het ijs weer in de vriezer en herhaal het nog nog eens een uur of 6. Je moet het iets beter plannen en het kost meer tijd maar het resultaat is fantastisch.

  • Mathijs Vrieze says:

    5 sterren
    Dank je wel Eef voor dit verrukkelijke recept. Vooral ook de tips met citroensap en een snufje zout pakken erg goed uit. Het was voor mij al behoorlijk lang geleden dat ik ijs maakte. Maar mn nieuwe ijsmachine draait overuren 😉 En de zongerijpte Mango’s hier uit de tuin zijn perfect voor sorbet ijs. Heb je zelf al eens met limoen geprobeerd? Dat ga ik volgende keer doen omdat ik dat in Azië ook altijd zo’n lekkere combinatie vindt. Thanks 🙏🏻

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept