Quinoa met rozijnen & kruidige worstjes

Quinoa met rozijnen & kruidige worstjes

Superfoods zijn niet aan mij besteed en lange tijd liet ik quinoa dan ook links liggen. Je zult mij geen bakje yoghurt met hennepzaad zien eten omdat het hip & happening is. Ik geloof simpelweg niet in het feit dat alleen een bepaald soort voedingsmiddelen ‘goed’ voor je is. Variatie, seizoensgroenten én bewuste keuzes maken is volgens mij een stuk gezonder, maar die quinoa hè… eigenlijk is dat best lekker!

Een tijdje geleden tijdens een bedrijfsuitje hadden we een zogenaamd walking dinner. Allemaal kleine hapjes werden geserveerd. Zoals eendenborst paté, pilav met groenten, stoofpeertjes met hangop én quinoa met rozijnen. Dat laatste vond ik zó lekker dat ik meteen verkocht was aan quinoa. Het was lekker, kruidig en weer eens heel wat anders dan rijst, bulgur of couscous. Lekker voor de afwisseling en ik kon niet wachten om met dit idee thuis aan de slag te gaan.

Lekker recept met quinoa

Quinoa is zeker niet goedkoop, maar ook zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Het is redelijk makkelijk klaar te maken en de combinatie van het hartige door de kruiden en het zoete door de rozijnen, vind ik persoonlijk erg lekker. Samen met het frisse van de veldsla en de kruidige worstjes maakt het een heerlijke maaltijd die je ook nog eens binnen 30 minuten op tafel zet. Perfect voor de drukke doordeweekse dag!

Quinoa met rozijnen & kruidige worstjes

Quinoa met rozijnen & kruidige worstjes

Binnen 30 minuten zet je dit heerlijke gerecht quinoa met rozijnen en kruidige worstjes op tafel. Zeker de moeite waard om eens te proberen!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 flinke sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosuitje
  • 4 kruidige worstjes (zoals merguez of chipolata worstjes)
  • 150 gram quinoa
  • 75 gram veldsla
  • 50 gram rozijnen
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • ongeveer 400 ml water
  • olijfolie
  • paar druppels citroensap
  • zwarte peper
  • djahé (gemalen gember)
  • ketoembar (gemalen koriander)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd het sjalotje en de knoflookteentjes fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • Bak de worstjes met wat olijfolie in een koekenpan.
  • Doe ondertussen wat olijfolie (ongeveer 2 eetlepels) in een ruime koekenpan en fruit de knoflook en sjalot aan tot ze glazig worden.
  • Doe de quinoa erbij en schep het geheel goed om. Verkruimel er 1 bouillonblokje over, voeg de rozijnen toe en schenk het water erbij.
  • Breng dit aan de kook en zet dan het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de quinoa ongeveer 10 tot 15 minuten rustig pruttelen tot deze gaar is (even proeven en je weet of de korreltjes beetgaar zijn).
  • Kijk tijdens het koken af en toe even en roer alles door elkaar. Als de quinoa te droog wordt kun je er extra water aan toevoegen.
  • Breng de quinoa op smaak met wat versgemalen zwarte peper, djahé, ketoembar en een paar druppels citroensap.
  • Serveer met een flinke hand veldsla en per persoon 2 kruidige worstjes. Garneer met de bosui. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 593kcal | Koolhydraten: 74g | Eiwitten: 32g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Quinoa met rozijnen & kruidige worstjes

6 thoughts on “Quinoa met rozijnen & kruidige worstjes

  • Wat super leuk dat je dit gerechtje hebt nagemaakt, was echt zó lekker dus ik ben heel benieuwd naar jouw variant. Hij klinkt in ieder geval top!

    • Ik nu ook 😉 Quinoa is echt lekker, heb er laatst zelfs granola meegemaakt en ook dat was erg lekker mede door de quinoa. Op naar meer lekkere receptjes met quinoa 😀

  • sunny mama says:

    Hier precies hetzelfde: als het alleen nog maar ‘superfood’ heette, dan moest ik het bij voorbaat al niet. Poosje geleden in een restaurant van iemands quinoasalade geproefd… Ik vond het heerlijk!
    Deze combi met die kruidige worstjes en rozijnen lijkt mij verrukkelijk.

    • Dat had ik dus ook! Terwijl ik juist altijd van alles wil proberen had ik daar een beetje antipathie tegen op de een of andere manier. Gelukkig, niet meer én jij ook niet. Maar goed ook want het is eigenlijk best wel heel erg lekker 😀

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept