Erwtensoep met kip

Erwtensoep met kip

Erwtensoep met kip, een slanke twist op een heerlijke oud-Hollandse klassieker. Bijkomend voordeel is ook dat deze versie een stuk sneller klaar is dan de ouderwetse erwtensoep, maar evengoed bomvol smaak en ontzettend lekker is!

Tijdens koude winterse dagen is een heerlijke kom erwtensoep voor je neus wel echt op en top comfortfood, maar comfortfood hoeft niet te betekenen dat een gerecht rijk is aan calorieën. Neem nu deze heerlijke lichte versie van erwtensoep die simpelweg een stuk slanker is doordat we kipfilet gebruiken in plaats van worst en schouderkarbonade. Daarbij voegen we meer groenten toe zoals pastinaak en meer knolselderij en prei. Een lekker, slanker en goed gevulde erwtensoep met kip dus.

Erwtensoep met kip

De kip combineert waanzinnig goed in deze erwtensoep. Hij is eerst lekker meegekookt met de groenten en bouillon waardoor hij de smaak goed overneemt en lekker mals wordt door het koken. Daarna ‘plukken’ we hem uit elkaar met twee vorken waardoor er dunne reepjes kip ontstaan en dat mengt goed door de soep zelf. Het resultaat? Een heerlijke, goed vullende kom erwtensoep met kip. Probeer hem eens!

Slanke snert, erwtensoep met kip

Erwtensoep met kip

Ertwensoep met kip

Slanke erwtensoep met kip en lekker veel groenten
4.62 van 13 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 pot kippenbouillon
  • 2 kipfilets
  • 250 gram spliterwten
  • 200 gram pastinaak (geschild en in blokjes gesneden)
  • 150 gram knolselderij (geschild en in blokjes gesneden)
  • 150 gram prei (in dunne ringen gesneden)
  • ½ bosje selderij (fijngesneden)
  • ½ bosje peterselie (fijngesneden)
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de pot kippenbouillon in een ruime soeppan en vul aan met water zoals aangegeven op de pot.
  • Spoel de spliterwten om en voeg deze toe aan de bouillon.
  • Breng dit vervolgens aan de kook.
  • Doe de helft van de knolselderij, de helft van de prei en de kipfilet erbij.
  • Laat dit vervolgens circa 1 uur rustig koken. Als er teveel vocht verdampt kun je wat water extra toevoegen.
  • Haal de kip daarna uit de soep en laat afkoelen. Pluk de kip in dunne reepjes met twee vorken.
  • Pureer de soep glad en voeg de overige prei en knolselderij toe, laat dit nog 10 minuutjes rustig pruttelen of tot de knolselderij gaar is.
  • Breng op smaak met peper en zout en voeg de geplukte kip toe.
  • Bak de pastinaak met een beetje olijfolie in een paar minuten beetgaar en licht goud bruin.
  • Doe tot slot de pastinaak samen met de peterselie en de selderij in de soep, roer door en serveer in soepkommen. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 376kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwitten: 29g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Erwtensoep met kip

Erwtensoep met kip Pinterest Collage

8 thoughts on “Erwtensoep met kip

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept