Couscous met kipgehaktballetjes

Couscous met kipgehaktballetjes

Couscous met kipgehaktballetjes. Echt een lekker en simpel gerecht welke je binnen 30 minuten al op tafel hebt staan. Perfect voor tijdens de zonnige dagen van het jaar waarin je niet lang in de keuken wilt staan.

Couscous is mijn go-to als het gaat om snelle maaltijden. Dit kan eigenlijk niet mislukken. Het enige wat je doet is de couscous wellen in kokend water met wat lekkere smaakmakers zoals kippenbouillon, citroensap en olijfolie. Over de kipgehaktballetjes hoef je je trouwens ook niet druk te maken, deze zijn namelijk ook super simpel om te maken.

Couscous met kipgehaktballetjes

Eigenlijk ontdekte ik couscous pas laat. Hoewel ik graag uit de Arabische keuken kook was couscous tot een jaar of wat geleden niet echt iets wat ik op tafel toverde. Bulgur gebruik ik al jaren en het liefst voor een lekkere bulgur salade. Eigenlijk lijken deze twee qua bereiding behoorlijk op elkaar. Maar soms ontdek je iets toch pas laat. En dan denk je, waarom maakte ik dit niet eerder?!

Couscous kan niet mislukken

Het fijne aan couscous is namelijk dat het niet kan mislukken, je het enkel hoeft te stomen en het zo klaar is. Het laat zich perfect combineren met diverse smaakmakers van zoet tot hartig maar ook pittig of juist lekker kruidig. In dit gerecht, couscous met kipgehaktballetjes, combineer ik zoete rozijnen met verse kruiden en lekkere smaakmakers. Zo komt de couscous goed tot zijn recht. Samen met de kipgehaktballetjes maakt dit een lekkere, simpele en snelle maaltijd die ook nog eens gezond en lekker licht is. Wat wil je nog meer 😉 ?!

Couscous met kipgehaktballetjes

Couscous met kipgehaktballetjes

Couscous met kipgehaktballetjes

Het recept voor couscous met kipgehaktballetjes zet je binnen 30 (!) minuten op tafel en is een lekker, gezond en makkelijk te maken gerecht.
4.34 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram kipgehakt
  • 150 gram couscous
  • 150 gram cherrytomaat
  • 60 gram rozijnen
  • 20 gram bieslook (vers -fijngesneden)
  • 10 gram peterselie (vers -fijngesneden)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ blokje kippenbouillon
  • olijfolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Wel de rozijnen in heet water. 
  • Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten in partjes.
  • Doe het gesnipperde uitje, de fijngesneden knoflook en bieslook in een kom. Voeg hier het kipgehakt en de ras el hanout aan toe. Meng dit losjes door elkaar en draai en balletjes van.
  • Neem een ruime kom en doe hier de couscous in. Verkruimel er het halve blokje kippenbouillon over en voeg 1 theelepel olijfolie en 1 theelepel citroensap toe.
  • Giet hier 150 ml kokend water over, schep dit door de couscous en dek de couscous vervolgens af zodat deze kan gaan stomen.
  • Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en bak hier de kipgehaktballetjes in gaar.
  • Zodra de couscous gaar is voeg je de rozijnen toe samen met de cherrytomaten die je in partjes hebt gesneden. Omscheppen en de peterselie erover verdelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep een beetje couscous op een bord en verdeel hier een paar kipgehaktballetjes over. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 657kcal | Koolhydraten: 97g | Eiwitten: 40g | Vetten: 13g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Couscous met kipgehaktballetjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept