Over mij

Hi! Welkom op mijn foodblog Eef Kookt Zo. Leuk dat je benieuwd bent naar de persoon achter deze blog. Op deze pagina vertel ik je wat meer over mezelf, mijn blog en hoe het allemaal begon…

Eef
Ik ben Eef of eigenlijk hebben mijn ouders mij Eva genoemd toen ik inmiddels al wat jaartjes geleden voor het eerst knipperde met mijn ogen. Eef word ik inmiddels meestal genoemd en zodoende ook de naam van mijn blog. Ik woon samen met vriendlief, ons dochtertje Lotte, een te gek Jack Russeltje en een tijger van een kat. Naast mijn blog werk ik in de online marketing of beter gezegd: ik blog naast mijn fulltime baan. Het onderwerp: eten!  Niet zo gek als je dol bent op koken, recepten bedenken en nieuwe dingen uitproberen. Ik neem graag een kijkje over de grens en ik ben dol op (food)fotografie. Geboren in Alkmaar en dus een echte kaaskop die ook nog eens dol is op kaas. Citroen, kaneel, gember en munt zijn favorieten smaken.

IMGMIJBLOG_2

Hoe het ooit begon…
Ooit ben ik begonnen met een kookschriftje waarin ik al mijn receptjes, tips & hersenspinsels van jongs af aan noteerde. Zo kon ik alle lekkere recepten die ik had gemaakt niet vergeten. Al een tijdje dacht ik na om eens een blog te beginnen en eind 2013 begon ik een blogje via blogspot. Ik merkte dat ik het zó leuk vond om artikelen te schrijven, foto’s te maken en recepten uit te werken dat ik graag een eigen website wilde hebben. Eind 2014 kocht ik mijn eigen domeinnaam en zo is www.eefkooktzo.nl begonnen.

Wie is ‘Eef’?
Ik ben Eef, dertiger, koffieliefhebber maar ook een theeleut. Dol op koken maar ook zeker van uit eten gaan. Ik neem graag een kijkje over de grens en gek op alles wat met ‘food’ te maken heeft. Al van kleins af aan dol op bakken en later ook het ‘echte’ koken. Experimenteren met nieuwe ingrediënten, lokale markten afstruinen, nieuwe restaurants proberen en het bedenken van recepten daar hou ik van!

Header 640x350 6 35KB

Wat kun je vinden op Eef Kookt Zo?

Op mijn blog kun je terecht voor je portie food. Elke maand, woensdag én vrijdag plaats ik een nieuw artikel. Alle recepten zijn door mij bedacht tenzij anders aangegeven. Inspiratie haal ik eigenlijk overal vandaan. Soms loop ik een paar dagen over iets na te denken en soms is het binnen een paar minuten al gedaan. Ik experimenteer graag met smaakcombinaties, nieuwe producten of denk juist na over het zelf maken van klassiekers die je eigenlijk altijd in de supermarkt koopt. Zelf iets maken is nou eenmaal meestal een stuk lekkerder.

Ik leg mijn recepten graag stap voor stap uit zodat het ook voor de minder ervaren kok prima te doen is. Koken is namelijk helemaal niet moeilijk maar ontzettend leuk! Soms een lekker snel gerecht, soms een gerecht met een wat langere bereidingstijd. Meestal gezond en soms een lekker zoet baksel. Van een volledige maaltijd tot een lekker bij- of nagerecht en alles wat er tussen zit vind je hier.

Naast recepten plaats ik ook graag wat extra informatie over producten, koken in het algemeen of juist handige kooktips. Soms een review van een nieuwe musthave voor in de keuken of juist iets lekkers wat je echt eens moet proberen. Soms neem ik je mee aan tafel bij een leuke en gezellige hotspot of naar een leuk food event.

Kortom voor je portie foodinspiratie zit je hier meer dan goed!

Op de hoogte blijven?
Een recept uitgeprobeerd? Dan ben ik natuurlijk heel benieuwd hoe je het vond! Tag mij op social media, laat een berichtje achter onder het recept of stuur een mailtje.

Je kunt Eef Kookt Zo volgen via Facebook, Instagram, TwitterBloglovin  & Pinterest zodat je op de hoogte bent & blijft van alle nieuwe recepten. Sinds kort kun je je ook abonneren op de nieuwsbrief.

Heel veel lees & kookplezier!

Liefs,

Eef

37 gedachtes op “Over mij”

    1. Hoi Eefje
      Nou moet je weten dat bij mij vaak iets mislukt op kook en vooral bakgebied. Maar toen ik jouw preiplaattaart maakte zaten ze te smullen. Ik wou dat je een kookboek liet drukken.
      Complimenten!!liefs
      Hanneke

    1. Hoi Eef,
      Ik wil de hollandaise saus maken voor de asperges. Moet ik de 2 eidooiers rauw of gekookt toevoegen aan de boter?
      Je recepten zien er heerlijk uit!
      Groetjes,Joke

  1. Wat een hoop recepten.Daar ga ik heel graag mee aan de slag. Ik ben ook in Alkmaar geboren, en ja ook dol op kaas. Hele mooie en overzichtelijke blog, ik ga je zeker volgen en mijn vriendenkring tippen. Groetjes, Miriam

  2. Dag Eef. ik heb soms leuke ideeën en leuke eigen recepten.

    Bijvoorbeeld: iers soda brood niet bakken met karnemelk maar met zure room, daardoor blijft het brood langer vers!

    Mijn vraag is of je daarin bent geinterresserd

    Groet, Willem ( al eerder gemaild over baling soda)

    1. Hi Willem, ik zie nu pas je reactie (sorry) maar gelukkig heb je ook een mailtje gestuurd 🙂 Als het goed is heb je mijn antwoord hierop al ontvangen. Groetjes, eef

  3. Willem hemellraad

    Hoi eef kin je ook een printversie maken van je recepten evt een pdf, die kunje dan priten en gelijk opslaan

    1. Hi Willem, onder elk recept vind je allerlei zwarte icoontjes en een daarvan is een print icoontje – daar kun je de recepten printen 🙂

  4. Evert van Halm

    Hoi Eef,
    Ik heb net je chinese tomatensoep gemaakt, erg lekker en makkelijk te maken. Leuke blog heb je, erg overzichtelijk en duidelijk. Ik blijf je volgen!!
    Groet, Evert

  5. Hoi Eef,

    Ik wou graag laten weten dat ik je website heel erg leuk vind!
    Neem regelmatig een kijkje erop 🙂 Ga zo door.

    Liefs,
    Eef (toevallig :))

  6. Hoi Eef,

    Leuke website, ik heb je gevonden via google–>Knoflook kip. Staat nu in de oven! Je website ziet er goed uit, leuke recepten. Ik kom hier zeker terug!

  7. Eindelijk geen zorgen meer om iedere dag weer moeten te bedenken: “Wat gaan we nu weer eten?”
    Wat een heerlijke en gezonde en overzichtelijke gerechten!!!
    Ik ga ‘proberen’ iedere dag wat te maken.
    Oeps….of ben ik nu te optimistisch?
    Ga zo door Eef!!

    Groetjes Olivia

  8. Lieve Eef,
    Jij zal het enorm druk krijgen als je zo door gaat en dan ook nog van die ontroerende reactie’s geeft.
    Straks kan het niet anders dan dat je je andere job aan de kant moet zetten.
    Een heel erg groot toeval op jou blog gekomen “enig” en wat leuk!
    Je doet gewoon van alles wat en…dat wat in je op komt zie bv. kippensoep, beetje snotteren en je gedachte gaan naar Joodse peniciline.
    Buiten dat wat ik zo eens gelezen heb is niet zomaar wat goeds en lekker maar heel weldoordacht én slim.
    Ai,ai veel te lang verhaal.dus om kort te gaan: heerlijk plat brood gemaakt en het was meteen goed gelukt
    Dank daarvoor.

  9. Hoi Eef!

    Wat leuk dat we zo’n blik op je passie krijgen! Ik ga de witlofsalade proberen hhmmm klinkt al heerlijk! Ik wilde me inschrijven voor de nieuwsbrief, want ik wil zeker meer van je recepten uitproberen, maar dat lukte helaas niet 🙁 .. Misschien via deze weg, dat het wel lukt! Maar ga zo door! Thnx voor je goede recepten!

    1. Dank voor je leuke reactie, wat jammer om te lezen dat het niet lukt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Ik ga je e-mail adres toevoegen en zorgen dat je hem vandaag nog krijgt. Houd even je spambox in de gaten het zou kunnen dat hij daar per ongeluk in terecht komt Liefs 🙂

  10. Ronald Bruggink

    Hoi Eef.Hier Ronald uit Hengelo {o} Mijn vrouw is voor 4 maanden overleden,maar toch heb ik de ouderwetse kippensoep gemaakt.Echt lekker.Zal ik zeker vaker maken.

    1. Heel veel sterkte met het verlies Ronald. Goed om te lezen dat je even goed lekker de keuken in duikt en ik ben blij te lezen dat hij in de smaak is gevallen 🙂

  11. Hallo Eef.
    Bij de ingrediënten lees ik dat je 4eidooiers met scheiden van het eiwit. Wat kun je verder nog doen met het eiwit?

    Groetjes.

  12. De garnalen cocktail (ik al jaren maak met kerst ). is nog lekkerder als je ook grapefruit toevoegd
    samen met de advocado

  13. Hallo eva,

    Heb veel gehoord over je blog dus dacht laat ik is kijken.
    Superleuk heb gelijk zin om te beginnen.
    Wat je zegt koken is niet moeilijk maar gewoon doen. Soms is het lekker en soms niet altijd leuk om nieuwe soms vreemde creaties op tafel te zetten.

    Ga snel wat proberen van je recwpten. Let u know

    Met culinaire groet
    Nikolai

  14. Hallo Eef!
    Ik heb net de Orange curd gemaakt met bloedsinasappels en een suikervervanger zodat het ook in een suikervrije en koolhydraatarme levenswijze past. Jouw recept is ook heel makkelijk te maken, ik had eerst een lemoncurd gemaakt en alles au baan marie, veel lastiger!

    Groetjes uit Frankrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top