Ga terug
+ servings
citroen tiramisu

Citroen tiramisu

Zin in een heerlijk zomers toetje? Maak eens citroen tiramisu met lange vingers gedoopt in limoncello en een lemon curd roommengsel.
4.43 van 14 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Opstijven koelkast: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 40 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de lange vingers
  • 150 ml water
  • 75 gram suiker
  • 50 ml limoncello
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 200 gram lange vingers
Voor het roommengsel
  • 400 gram mascarpone
  • 200 gram lemon curd
  • 2 theelepels citroenextract
  • 400 ml slagroom
  • 100 gram suiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe het water, suiker, limoncello, citroenrasp en -sap in een steelpannetje en verwarm dit rustig tot de suiker opgelost is.
  • Zet apart en laat volledig afkoelen.
  • In een ruime kom klop je de mascarpone, lemon curd en citroen extract los.
  • In een andere kom klop je de slagroom met de suiker stijf.
  • Schep de slagroom voorzichtig door de mascarpone heen.
  • Neem nu de lange vingers en haal ze aan een kant door het afgekoelde limoncello mengsel heen. Verdeel de helft over de bodem van een ovenschaal.
  • Verdeel daarover de helft van het roommengsel, herhaal weer een laag lange vingers en sluit af met het roommengsel (je kunt hier eventueel ook toefjes op doen zoals ik deed).
  • Zet de tiramisu nu in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur. Garneer naar wens met wat geraspte citroen en eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 654kcal | Koolhydraten: 57g | Eiwitten: 8g | Vetten: 45g | Verzadigd vet: 28g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.