Ga terug
+ servings

Citroen tiramisu

Zin in een heerlijk zomers toetje? Maak eens citroen tiramisu met lange vingers gedoopt in limoncello en een lemon curd roommengsel.
4.43 van 14 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Opstijven koelkast: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 40 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de lange vingers
  • 150 ml water
  • 75 gram suiker
  • 50 ml limoncello
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 200 gram lange vingers
Voor het roommengsel
  • 400 gram mascarpone
  • 200 gram lemon curd
  • 2 theelepels citroenextract
  • 400 ml slagroom
  • 100 gram suiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe het water, suiker, limoncello, citroenrasp en -sap in een steelpannetje en verwarm dit rustig tot de suiker opgelost is.
  • Zet apart en laat volledig afkoelen.
  • In een ruime kom klop je de mascarpone, lemon curd en citroen extract los.
  • In een andere kom klop je de slagroom met de suiker stijf.
  • Schep de slagroom voorzichtig door de mascarpone heen.
  • Neem nu de lange vingers en haal ze aan een kant door het afgekoelde limoncello mengsel heen. Verdeel de helft over de bodem van een ovenschaal.
  • Verdeel daarover de helft van het roommengsel, herhaal weer een laag lange vingers en sluit af met het roommengsel (je kunt hier eventueel ook toefjes op doen zoals ik deed).
  • Zet de tiramisu nu in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur. Garneer naar wens met wat geraspte citroen en eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 654kcal | Koolhydraten: 57g | Eiwitten: 8g | Vetten: 45g | Verzadigd vet: 28g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.