Ga terug
+ porties
Smashburger

Smashburger

Smashburger, ontzettend makkelijk om te maken, heel snel klaar en ultiem comfort food. Zin in een écht goede burger? Nou die heb ik voor je!
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Smeer een klein beetje boter op de hamburgerbroodjes en grill de binnenkant kort zodat het iets krokant wordt.
  • Verdeel wat big mac saus over de onderkant van de hamburgerbroodjes.
  • Verdeel dan het gehakt in 8 gelijke bollen van ca. 75-80 gram per stuk.
  • Verhit de grillplaat met vlakke bovenkant of een koekenpan zonder olie.
  • Neem een bol gehakt en leg deze in de hete pan. Leg daar een stukje bakpapier op en ‘smash’ hem plat met een bakspaan of hamburgerpers. Je mag gerust lekker een beetje hard aandrukken.
  • Bestrooi de ongebakken kant naar smaak met uienpoeder, peper en zout. Bak tot de ene kant gaar is, flip hem over en breng de gebakken kant net zo op smaak. Bak de burger tot hij helemaal gaar is, leg er dan een plakje cheddar overheen en laat smelten.
  • Herhaal dit tot al het gehakt op is - meestal kun je er meerdere tegelijk bakken afhankelijk van hoe groot je plaat of pan is.
  • Leg de gebakken burgers op de onderkant van het burgerbroodje, op elk broodje doe je 2 gebakken burgers. Vervolgens doe je daar gekarameliseerde uien, sla en nog wat extra saus overheen naar smaak. Geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 510kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 30g | Vetten: 32g | Verzadigd vet: 12g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.