Bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze in met een beetje olie of boter. Gebruik voor de zijkanten eventueel acetaatfolie. Dan krijg je, je kruidnoten cheesecake namelijk mooi en makkelijk uit de vorm.
Verkruimel de kruidnoten voor de bodem samen met de koekkruiden. Smelt de roomboter en schep dit direct door de verkruimelde kruidnoten.
Verdeel de kruimels kruidnoten met boter over de bodem en druk goed aan.
Wel de blaadjes gelatine in koud water.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
Klop de roomkaas luchtig met de basterdsuiker.
Verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron. Knijp de gelatine uit, meng deze door de melk en klop dit even mee met de roomkaas.
Schep hier vervolgens de stijfgeklopte slagroom door, samen met de kruidnoten (met en zonder chocolade).
Laat dit nu minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Decoreer de cheesecake met gewone kruidnoten, kruidnoten met chocolade, strooigoed en chocolademunten.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.