Lekker met: platbrood, naan of rijst, Griekse yoghurt, ingelegde rode ui* en een frisse salade
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Neem een ruime kom en doe hierin: het kipgehakt, ricotta, peterselie, dille, pijnboompitten en het ei. Roer dit kort door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Maak je handen nat en rol balletjes van het gehakt.**
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 4-5 minuten in delen gaar. Schep daarna de gebakken balletjes op een bord.
Spoel de pan af onder de kraan en verhit opnieuw een beetje olijfolie in de pan. Bak de geraspte gember, piment en kaneel al roerend 1 minuut aan tot het lekker begint te ruiken.
Voeg dan de kippenbouillon toe samen met de tomaten en de krenten. Breng dit aan de kook.
Leg de gehaktballetjes erin, draai het vuur middelhoog en laat het geheel nu ca. 10 minuten zachtjes koken of tot de gehaktballetjes gaar zijn en de saus is ingekookt. Schud de pan af en toe zodat de Turkse kipgehaktballetjes omrollen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met platbrood of rijst, Griekse yoghurt en een frisse salade.
handig om te weten:
* Ingelegde rode ui maak je door 1 rode ui in dunne plakken te snijden (gebruik evt. een mandoline) en te mengen met 2 eetlepels azijn en dit even te laten staan. Je kunt hier naar smaak nog een beetje suiker, pimentballetjes, peper of andere smaakmakers aan toe voegen. **Het gehaktmengsel is vrij nat dus maak je handen echt goed nat om er balletjes van te kunnen rollen. Maak je niet druk als de balletjes wat rommelig zijn qua vorm. Je kunt ze in pan, tijdens het bakken, nog voorzichtig met een lepel iets ronder drukken.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.