Ga terug
+ porties
Pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip

Makkelijk recept voor een heerlijke pasta pesto met kip die je binnen een half uurtje al op tafel zet, aanrader!
4.56 van 9 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 225 gram pasta (pastasoort naar keuze - ik gebruikte rigatoni)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 300 gram kipfilet (in blokjes)
  • 3 eetlepels Mutti Pesto van groene tomaten
  • 100 ml kookroom
  • olijfolie, peper en zout
Om te serveren: geroosterde pijnboompitten, cherrytomaten, rucola en burrata

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Kook de pasta beetgaar.
    • Verhit een beetje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
    • Voeg dan de kip toe, breng op smaak met peper en zout en bak deze gaar.
    • Voeg dan de Mutti Pesto van groene tomaten toe samen met de kookroom en kook de saus iets in.
    • Giet ondertussen de pasta af en schep dit door de saus.
    • Serveer de pasta naar smaak met pijnboompitten, rucola, cherrytomaten en burrata. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 512kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 23g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 9g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.