Pasta pesto met kip
Makkelijk recept voor een heerlijke pasta pesto met kip die je binnen een half uurtje al op tafel zet, aanrader!
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
250 gram penne (of een andere pastasoort naar keuze) 1 ui (gesnipperd) 2 tenen knoflook (uitgeperst) 300 gram kipfilet (in blokjes) 2 eetlepels zelfgemaakte pesto 100 ml kookroom olijfolie, peper en zout Om te serveren: geroosterde pijnboompitten, cherrytomaten en rucola
Kook de pasta volgens de bereidingswijze beetgaar (al dente).
Neem een ruime koekenpan, doe hierin een beetje olijfolie en fruit en ui en knoflook aan.
Doe de kip in dezelfde pan, breng op smaak met zout en peper en bak gaar.
Voeg de zelfgemaakte pesto en room toe, laat ietsjes inkoken.
Giet de pasta af en voeg toe aan de pestoroomsaus met kip en schep dit goed om zodat alle pasta voorzien is van een laagje pesto saus.
Serveer de pasta (naar smaak) met geroosterde pijnboompitten, cherrytomaatjes en rucola. Eet smakelijk!
Calorieën: 512 kcal | Koolhydraten: 50 g | Eiwitten: 23 g | Vetten: 24 g | Verzadigd vet: 9 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.