Souvlaki
Makkelijk recept voor heerlijke Griekse souvlaki van kip. Dit authentieke recept voor souvlaki moet je echt een keer proberen!
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 1 dag dag 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
500 gram kipdijfilet 2 eetlepels olijfolie 1 citroen 2 eetlepels gedroogde oregano 1 teen knoflook zout en peper
Snij de kipdijfilet in blokjes en doe in een kom.
Rasp de citroen en pers hem uit. Voeg zowel de rasp als het sap toe aan de kip.
Voeg hier de overige ingrediënten aan toe en breng op smaak met peper en zout. Masseer de marinade in het vlees met je handen.
Dek de kom af en zet hem in de koelkast. Laat de kip bij voorkeur 1 nacht in de koelkast marineren.
Rijg vervolgens de stukjes kip aan de spiesjes, verwarm de grill en bak de kip souvlaki goudbruin en gaar.
Serveer naar smaak met bijvoorbeeld tzatziki, pita broodjes en een Griekse salade.
Calorieën: 108 kcal | Koolhydraten: 2 g | Eiwitten: 16 g | Vetten: 4 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.