Ga terug
+ servings
Souvlaki

Souvlaki

Makkelijk recept voor heerlijke Griekse souvlaki van kip. Dit authentieke recept voor souvlaki moet je echt een keer proberen!
4.79 van 19 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Marineren: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 20 minuten
Hoeveelheid: 6 spiesjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram kipdijfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 1 teen knoflook
  • zout en peper
Serveer naar smaak met tzatziki, pita broodjes en Griekse salade

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snij de kipdijfilet in blokjes en doe in een kom.
    • Rasp de citroen en pers hem uit. Voeg zowel de rasp als het sap toe aan de kip.
    • Voeg hier de overige ingrediënten aan toe en breng op smaak met peper en zout. Masseer de marinade in het vlees met je handen.
    • Dek de kom af en zet hem in de koelkast. Laat de kip bij voorkeur 1 nacht in de koelkast marineren.
    • Rijg vervolgens de stukjes kip aan de spiesjes, verwarm de grill en bak de kip souvlaki goudbruin en gaar.
    • Serveer naar smaak met bijvoorbeeld tzatziki, pita broodjes en een Griekse salade.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 108kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 16g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.