Ga terug
+ servings

Pasta ovenschotel spinazie, tomaat en kalkoenspekjes

Pasta ovenschotel spinazie, tomaat en kalkoenspekjes. Een heerlijke, goed gevulde pasta ovenschotel die je binnen 30 minuten al op tafel zet.
4.6 van 5 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram pasta
  • 150 gram cherrytomaten
  • 150 gram spinazie
  • 75 gram geraspte kaas
  • 75 gram kalkoen spekreepjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel groene pesto
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de pasta beetgaar in ruim water en beetje zout.
  • Snipper ondertussen het uitje en snijd de knoflook fijn.
  • Spoel de cherrytomaat af onder de kraan en snijd in partjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit het uitje en de knoflook even aan.
  • Voeg dan de kalkoen spekreepjes toe en bak deze even kort mee.
  • Doe dan de cherrytomaatjes erbij (houd er eventueel een paar apart ter garnering).
  •  Tot slot bak je de spinazie mee tot deze is geslonken.
  • Voeg dan de pesto en crème fraîche toe en meng dit door elkaar.
  •  Giet de pasta af en schep de pasta door de koekenpan met spinazie, tomaat en pesto/ crème fraîche.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep vervolgens alles in een ruime ovenschaal, verdeel de geraspte kaas erover en zet dit in de oven voor ongeveer 10 minuten tot de kaas is gesmolten. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 679kcal | Koolhydraten: 77g | Eiwitten: 34g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 10g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.