Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, paprika en prei ca. 5 minuten. Voeg de basilicum, uienpoeder en knoflookpoeder toe. Bak de groenten tot ze zacht zijn.
Laat de groenten daarna 10 minuten afkoelen.
Meng het kipgehakt met het gerookte paprikapoeder, kipkruiden en zout en peper naar smaak. Voeg de groenten toe aan het gehakt en meng tot 1 geheel.
Rol een bladerdeegrol uit, halveer het bladerdeeg horizontaal. Verdeel per plak deeg 1/4e van het kipgehaktmengsel gelijkmatig over de breedte.
Rol het bladerdeeg op met de vulling erin en snijd het in ca. 7-8 gelijke stukjes. Herhaal dit met de rest van het bladerdeeg.
Leg de bladerdeeghapjes op de bakplaat en bestrijk de bovenkant van de hapjes met losgeklopt ei. Bestrooi met maanzaad of sesamzaad.
Bak de hapjes ca. 20 minuten in de oven of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Maak ondertussen optioneel het sausje erbij. Meng daarvoor simpelweg alle ingrediënten tot ze goed gemengd zijn.
Serveer de hapjes warm met de dipsaus erbij en geniet ervan!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.